Με το δεξί οι υποχρεώσεις του ΠΑΟ για το Κύπελλο! 1 - 0 τον Παναιτωλικό. Δηλώσεις Δώνη

Με το δεξί οι υποχρεώσεις του ΠΑΟ για το Κύπελλο! 1 - 0 τον Παναιτωλικό. Δηλώσεις Δώνη

Με τον Φεντερίκο Μακέντα να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ, ο Παναθηναϊκός έλυσε το γόρδιο δεσμό του Παναιτωλικού και επικράτησε με 1-0 στο Αγρίνιο, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο. Η ομάδα του Δώνη, χωρίς 10 παίκτες στην αποστολή, έχασε πέναλτι με τον Στάικο.

Με πολλές αλλαγές οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να ξεκουράσουν τους ποδοσφαιριστές τους, αλλά και να δώσουν ευκαιρίες σε όσους δεν είχαν πάρει πολλές ευκαιρίες. Ο Γιώργος Δώνης είτε λόγω τραυματισμών, είτε ροτέισον άφησε στην Αθήνα τους Διούδη, Κουρμπέλη, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Μαυρομμάτη, Ινσούα, Κολοβέτσιο, Κάτσε, Μουνιέ και Μπουζούκη.

Ο Παναθηναϊκός στη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα κέρδισε πέναλτι στο 19΄, όταν ο Μάρκος Πάουλο ανέτρεψε τον Βέργο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στάικος, αλλά ο Γιαννακόπουλος έπεσε σωστά και κράτησε το μηδέν. Στο παιχνίδι δεν υπήρχαν μεγάλες ευκαιρίες και μάταια οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι, ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία. Η μοναδική αξιόλογη φάση πραγματοποιήθηκε στο 61′, αλλά το σουτ του Καμπέτση πέρασε άουτ. Τελικά τη λύση έδωσε ο Μακέντα, ο οποίος στο 84′ έκανε το 1-0 σκοράροντας σε δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Ενδεκάδα μόνο με Ελληνες

Αμιγώς ελληνική ήταν η ενδεκάδα που «κατέβασε» ο Γιώργος Δώνης ( κάτι που είχε να συμβεί από το 2015 στον Παναθηναϊκό) απέναντι στον Παναιτωλικό μιας κι αυτή αποτελείται από 11 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Κότσαρης, έχοντας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Θεοχάρη, Παντελάκη, Πούγγουρα και Οικονόμου. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Τζανδάρης, Στάικος, με τους Χατζηθεοδωρίδης και Αποστολάκη στα άκρα. Δυάδα στην επίθεση θα είναι ήταν οι Καμπετσής, Βέργος.

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Παναιτωλικός (Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μανά, Ντίας, Μάρκος Πάουλο, Λουσέρο, Ρότσα (79′ Τσιγγάρας), Μαλής, Λιάβας (65′ Μπελεβώνης), Άργκους, Καμαρά, Ουίλιαν (72′ Μοράρ).

Παναθηναϊκός (Δώνης): Κότσαρης, Οικονόμου, Πούγγουρας, Παντελάκης, Θεοχάρης, Αποστολάκης, Στάικος, Τζανδάρης, Χατζηθεοδωρίδης (65′ Δώνης), Καμπετσής (68′ Μακέντα), Βέργος (74′ Εμμανουηλίδης).

 
Δώνης: «Το Κύπελλο είναι ένας τίτλος και πρέπει να τον διεκδικήσουμε»
Απόλυτα ικανοποιημένος ειδικότερα από την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου έμεινε ο Γιώργος Δώνης, όπως δήλωσε μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό.

Δώνης: «Το Κύπελλο είναι ένας τίτλος και πρέπει να τον διεκδικήσουμε»


Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού ο Γιώργος Δώνης μετά τη λήξη του αγώνα, τονίζοντας ότι ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του ήταν πολύ καλύτερη.

Αναλυτικά:

«Το Κύπελλο μας ενδιαφέρει και θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι. Είναι ένας τίτλος και έτσι πρέπει να τον διεκδικήσουμε. Ήταν καλό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα ισορροπημένο ματς. Εμείς δεν είχαμε τη σταθερότητα της κυκλοφορίας της μπάλας. Ήταν ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο, καθώς εκτός από το δικό μας πέναλτι, είχε και δύο φάσεις ο Παναιτωλικός. Στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το πρώτο 10λεπτο, όμως ήμασταν πολύ καλύτεροι ελέγξαμε το παιχνίδι και νομίζω ότι τελικά δίκαια καταφέραμε να νικήσαμε».

sport-fm

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα