Η Γερμανία θα διοργανώσει το Euro 2024!

Η Γερμανία θα διοργανώσει το Euro 2024!

Η Γερμανία θα διοργανώσει το Euro 2024 ύστερα από την σημερινή απόφαση της UEFA. Η γερμανική υποψηφιότητα επικράτησε της τουρκικής που ήταν και η μοναδική άλλη.

Και οι δύο χώρες έκαναν την Πέμπτη (26/9) τις τελικές παρουσιάσεις των υποψηφιοτήτων τους εν όψει της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA. Τελικά προτιμήθηκε η Γερμανία ως οικοδέσποινα χώρα του τουρνουά, για πρώτη φορά μετά την πτώση του τοίχους το 1989 (σ.σ είχε διοργανώσει το Euro ως Δυτική Γερμανία).

«Hταν μια μεγάλη μάχη που βγάζει νικητή το ποδόσφαιρο. Ομως, το Euro 2024 θα διοργανώσει η Γερμανία» τόνισε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν.

Η «μάχη» των Τούρκων

Οι Τούρκοι πάλεψαν μέχρι το τέλος, παρουσίασαν έναν εντυπωσιακό φάκελο με 5αστερα γήπεδα, αλλά τελικά έπαιξαν ρόλο οι εκθέσεις αξιολόγησης της UEFA προ της ψηφοφορίας που έκαναν λόγο για έλλειψη εγγυήσεων αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον προβληματισμό αν μπορεί η Τουρκία να ολοκληρώσει εντός προθεσμίας τα απαιτούμενα έργα υποδομών.

Στον αντίποδα, η Γερμανία έδωσε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις αναφορικά με την ασφάλεια της διοργάνωσης και εγγυήσεις πως θα ενισχύσει τις προσπάθειες «να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στην ποδοσφαιρική ελίτ και το ποδόσφαιρο σε επίπεδο υποδομών».

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στη Γερμανία και ήλπιζε να μάθει από εκεί τα ευχάριστα νέα…

Στην διοργάνωση θα μετάσχουν 24 ομάδες και θα διεξαχθούν 51 αγώνες, με την οικοδέσποινα (νικήτρια τις χρονιές: 1972, 1980, 1986) να περνάει αυτόματα στα τελικά.

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα