Αλλάζουν όλα στο Champions League. Μπαίνει οριστικά το VAR

Αλλάζουν όλα στο Champions League. Μπαίνει οριστικά το VAR

Eυρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, κόντρα στις συνεχείς δημόσιες δηλώσεις του προέδρου της Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος τόνιζε ότι προσωπικά δεν έχει πειστεί για την σημαντικότητα της χρήσης του βίντεο ριπλέι, αποφάσισε την εφαρμογή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωσή της. 

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA έκρινε ότι μπορεί να εφαρμοστεί το VAR στο Τσάμπιονς Λιγκ από την νέα σεζόν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα χρησιμοποιηθεί VAR τόσο στα προκριματικά όσο και στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ στις 14 Αυγούστου 2019.

Αποφασίστηκε ακολούθως το VAR να μπει στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2020, στο Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2020-21 στη φάση των ομίλων και στο Nations League, στην τελική φάση του που θα γίνει τον Ιούνιο του 2021.

«Έχουμε την πίστη ότι η εφαρμογή του VAR από τον Αύγουστο του 2019, μας δίνει τον απαιτούμενο χρόνο για να εγκαταστήσουμε ένα κατάλληλο σύστημα και να εκπαιδεύσουμε τους διαιτητές ώστε να διασφαλίσουμε την επιτυχημένη χρήση του VAR στο Τσάμπιονς Λιγκ, την μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο» ανέφερε στο σχετικό μήνυμά του ο Τσέφεριν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα