Συνεχίζουν ακάθεκτα τα μωρά του Παναθηναϊκού. Έκαναν το 4 στα 4

Συνεχίζουν ακάθεκτα τα μωρά του Παναθηναϊκού. Έκαναν το 4 στα 4

Ο νεανικός Παναθηναϊκός συνεχίζει να γοητεύει φίλους κι εχθρούς! Με ωραία μπάλα που ευχαριστήθηκαν οι περίπου 20.000 που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, νίκησε και τον Λεβαδειακό (3-0) κι έκανε το 4 στα 4 στο πρωτάθλημα!

Έτσι έπαιξαν

Με μία... μίνι έκπληξη παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Γιώργος Δώνης που προτίμησε τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη στο αριστερό φτερό ενώ για πρώτη φορά από την αρχή προτίμησε το 4-2-3-1. Ο Διούδης υπερασπίστηκε την εστία του ᾽᾽τριφυλλιού´´. Αριστερό μπακ ο Ινσούα, δεξί ο Γιόχανσον και ο Μαυρομμάτης με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης και Δώνης στον άξονα. Ο Χατζηθεοδωρίδης στα αριστερά, ο Χατζηγιοβάνης δεξιά, ο Μπουζούκης σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή ο Καμπετσής. Οι δύο εξτρέμ είχαν εντολή να παίζουν πιο κεντρικά και λιγότερο στην άκρη.

Από την δική του πλευρά, ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Επασί στην εστία. Χατζηλάμπρος αριστερό μπακ, Τσαμπούρης δεξί και ο Φαβάρο με τον Ζησόπουλο στο κέντρο των μετόπισθεν. Όμο και Καραχάλιος οι δύο ᾽᾽κόφτες᾽᾽. Σουμπίνιο, Σαβατογκό, Νανγκίς η μεσοεπιθετική τριπλέτα και στην κορυφή ο Μαρκόφσκι.

Το... καθάρισε από το ημίχρονο με γκολάρα! 

Το ποδόσφαιρο είναι και ψυχολογία. Και τούτη την ώρα, ειδικά από την στιγμή που μιλάμε για νεαρά παιδιά στην πλειοψηφία τους, το εξαιρετικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έχει κάνει τους... μπέμπηδες του Παναθηναϊκού να παίζουν με το μέγιστο της αυτοπεποίθησης και της καλής διάθεσης. Με... φόρα, λοιπόν, από το ᾽᾽3Χ3’’ και σε ένα ζεστό ΟΑΚΑ με περίπου 25.000 κόσμο, οι ποδοσφαιριστές του Δώνη μπήκαν στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό έτοιμοι για όλα! Στην πρώτη φάση του παιχνιδιού και μετά την σέντρα του Χατζηγιοβάνη στο 5᾽ που βρήκε σε πόδια και την έφερε στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, ο Καμπετσής... μυρίστηκε το γκολ, πετάχθηκε ωραία στην πορεία της μπάλας και με ένα υπέροχο άγγιγμα την έστειλε στο βάθος της εστίας!

Στην συνέχεια του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας(64-36), σωστή κυκλοφορία μέχρι το επιθετικό τρίτο αλλά όχι και σωστές επιλογές για να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έψαχναν επιθετικά το κεφάλι του Μαρκόφκσι χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Με την σουτάρα του Χατζηγιοβάνη που βρήκε στο δοκάρι, ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο 2-0 ενώ στιγμές αργότερα οι Βοιωτοί απείλησαν με τον ᾽᾽κεραυνό᾽᾽ του Σουμπίνιο που έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Διούδης!

Και ενώ όλα έδειχναν πως το 1-0 θα είναι το σκορ του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός... έκρυψε την μπάλα, πέτυχε και δεύτερο γκολ που σε μεγάλο βαθμό ᾽᾽κλείδωσε᾽᾽ την νίκη. Ο Ινσούα με άριστη βαθιά μπαλιά βρήκε από αριστερά τον Χατζηγιοβάνη, ο νεαρός εξτρέμ πάτησε περιοχή και την γύρισε ιδανικά παράλληλα, εκεί όπου ο αμαρκάριστος Χατζηθεοδωρίδης πέτυχε το 2-0 και έβαλε... φωτιά στην Καλογρέζα που αποθέωσε τα πιτσιρίκια του Δώνη.

Μακέντα, τι ασίστ!

Με το... μαξιλαράκι του 2-0, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μία διαφορετική αγωνιστική εικόνα στο δεύτερο μέρος, η οποία δεν άλλαξε ούτε και με την είσοδο των Κάτσε, Εμμανουηλίδη και Μακέντα. Λες και είχε πέσει ο... διακόπτης, με τους ᾽᾽πράσινους᾽᾽ να μην κρατούν την μπάλα, να έχουν εύκολα λάθη και μεγάλες αποστάσεις στις γραμμές τους. Ο Λεβαδειακός πήρε μέτρα και... θάρρος, ανέβασε την απόδοσή του αλλά με εξαίρεση μία σέντρα σουτ του Καραχάλιου και μία κεφαλιά του Γιακουμάκη δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τον Διούδη παρά το γεγονός πως έβρισκε χώρους και συνθήκες για κάτι καλό. Το ματς πήγαινε... σβηστά για το 2-0 μέχρι που... μίλησε η κλάση του Μακέντα!

Ο Ιταλός στράικερ που έκανε ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα, έπαιξε άψογα το ένα-δύο με τον Γιόχανσον στο 93᾽, τον βρήκε με τακουνάκι στον κενό χώρο και ο Σουηδός με διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 μέσα σε αποθέωση για τον Δώνη και τους παίκτες του!

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα