Σέντρα στο Τσάμπιονς Λιγκ και το χρήμα ρέει περισσότερο από πέρυσι

Σέντρα στο Τσάμπιονς Λιγκ και το χρήμα ρέει περισσότερο από πέρυσι

Λίγες ώρες έμειναν για τη σέντρα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ που θα αποφέρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στους συλλόγους που συμμετέχουν και ειδικά σε αυτούς που θα καταφέρουν να φτάσουν μακριά στη διοργάνωση.

Σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, μάλιστα, η UEFA έχει αυξήσει τα χρήματα που δίνει, κάτι που σημαίνει ότι ακόμα μεγαλύτερα ποσά θα μπουν στα ταμεία των 32 ομάδων που θα πάρουν μέρος στη φάση των ομίλων.

Μεταξύ αυτών, φυσικά, είναι και η ΑΕΚ που επιστρέφει στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και κάνει την πρεμιέρα της το βράδυ της Τετάρτης στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ.

Κάθε σύλλογος, λοιπόν, που παίζει στους ομίλους λαμβάνει αυτόματα 15,25 εκατομμύρια ευρώ. Κι αν τα πράγματα πάνε καλά στις έξι αγωνιστικές των ομίλων, τα έσοδα αυξάνονται σημαντικά.

Κι αυτό διότι για κάθε νίκη, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δίνει 2,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για κάθε ισοπαλία 900.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποια ομάδα καταφέρει να κάνει το 6/6 στους ομίλους μπορεί να γίνει πλουσιότερη κατά 16,2 εκατομμύρια ευρώ.

Τη σεζόν 2017-18, η UEFA έδωσε 12,7 εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή στους ομίλους, 1,5 εκατομμύριο ευρώ για κάθε νίκη και 500.000 για την ισοπαλία.

Στις επόμενες φάσεις τα ποσά είναι εξίσου μεγάλα. Συγκεκριμένα:

-Για πρόκριση στη φάση των «16»: 9,5 εκατομμύρια ευρώ.

-Για πρόκριση στα προημιτελικά: 10.5 εκατομμύρια ευρώ.

-Για πρόκριση στα ημιτελικά: 12 εκατομμύρια ευρώ.

-Για πρόκριση στον τελικό: 15 εκατομμύρια ευρώ.

-Για την κατάκτηση του τίτλου: 4 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον.

sdna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα