Πρεμιέρα με ντέρμπι στο Champions League

Πρεμιέρα με ντέρμπι στο Champions League

Η πρεμιέρα των ομίλων του Champions League περιλαμβάνει το κολοσσιαίο ντέρμπι ανάμεσα στη Λίβερπουλ και την Παρί Σεν Ζερμέν.

Μέχρι τώρα αμφότερες εντυπωσιάζουν στα εθνικά πρωταθλήματα τους με εκρηκτικές επιθετικές γραμμές και δυναμικές οπισθοφυλακές (κυρίως η Λίβερπουλ). Στη μοναδική ευρωπαϊκή αναμέτρησή τους, τον Απρίλιο του 1997, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων, είχε επικρατήσει η Παρί Σεν Ζερμέν με νίκη 3-0 στο Παρίσι και ήττα 2-0 στο Λίβερπουλ.

Ηταν η χρονιά που οι Παριζιάνοι είχαν φθάσει στον τελικό του Ρότερνταμ και τον έχασαν (1-0) από την Μπαρτσελόνα.

Η Λίβερπουλ εμφανίζει μια εξαιρετική πορεία (σε όλες τις διοργανώσεις) από τον περασμένο Ιούλιο με εννιά συνεχόμενες νίκες από ισάριθμα παιχνίδια, όπως επίσης, εντός, στο Τσάμπιονς Λιγκ, από τον Δεκέμβριο του 2014, με πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες μετά από οκτώ αγώνες.

Στα χνάρια της και οι Γάλλοι με επτά διαδοχικές νίκες (γενικά) από τον περασμένο Ιούλιο.

Αδυνατούν μακριά από την έδρα τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς παρουσιάζουν δύο συνεχόμενες ήττες (Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης) στα τελευταία παιχνίδια τους.

Ο Γερμανός προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν, Τόμας Τούχελ, είναι αυτός που αντικατέστησε στην Ντόρτμουντ τον Γίργκεν Κλοπ, το 2015, όταν αυτός ανέλαβε τη Λίβερπουλ.

Επίσης ο Τούχελ ήταν τεχνικός της Μάιντς από το 2009 έως το 2014, στην οποία Μάιντς είχε δουλέψει και ο Κλοπ από το 2001 έως το 2008.

Βίοι παράλληλοι των δύο Γερμανών τεχνικών.

Από τη Λίβερπουλ παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του Φιρμίνο, ενώ η Παρί Σεν Ζερμέν δεν θα έχει στη διάθεσή της τους τιμωρημένους Μάρκο Βεράτι και Τζίτζι Μπουφόν (ωστόσο, ο Ιταλός τερματοφύλακας για ψυχολογικούς λόγους θα είναι στην αποστολή).

Αμφότερες είναι τα φαβορί για να προκριθούν στην επόμενη φάση από τον τρίτο όμιλο σε βάρος του Ερυθρού Αστέρα και της Νάπολι.

Από τον πρώτο τα φαβορί Ντόρτμουντ και Ατλέτικο Μαδρίτης αντιμετωπίζουν εκτός τις Μπριζ και Μονακό, αντίστοιχα.

Το αποψινό πρόγραμμα:

1ος ΟΜΙΛΟΣ (22.00): Μπριζ – Ντόρτμουντ, Μονακό – Ατλέτικο Μαδρίτης

2ος ΟΜΙΛΟΣ (19.55): Μπαρτσελόνα – Αϊντχόφεν, Ιντερ – Τότεναμ

3ος ΟΜΙΛΟΣ (22.00): Ερυθρός Αστέρας – Νάπολι, Λίβερπουλ – Παρί Σεν Ζερμέν.

4ος ΟΜΙΛΟΣ (22.00): Γαλατασαράι – Λοκομοτίβ Μόσχας, Σάλκε – Πόρτο

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα