Νικάει τη Σερβία και ετοιμάζεται για Κίνα η Εθνική

Νικάει τη Σερβία και ετοιμάζεται για Κίνα η Εθνική

Η Εθνική ομάδα υποδέχεται σήμερα στο Ηράκλειο την πανίσχυρη Σερβία (21.00) και με νίκη θα κάνει τεράστιο βήμα για την πρόκρισή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί στην Κίνα το 2019.

Η αλήθεια είναι πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν έπεισε με την εικόνα του στα φιλικά του Παρισιού. Παρουσίασε προβλήματα στην άμυνα, λιγοστές συνεργασίες στην επίθεση και παίκτες που είτε προέρχονταν από σκληρή προετοιμασία, είτε δεν είχαν καν αρχίσει να δουλεύουν με τις ομάδες τους.

Ελαφρυντικά υπάρχουν, όπως οι μόλις τρεις προπονήσεις που είχε στη διάθεσή του μέχρι τότε, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει πολύ περισσότερες ενόψει του αποψινού ματς.

Ασφαλώς, βέβαια, το ίδιο ισχύει και για τους αντιπάλους, που «καίγονται» για τη νίκη, καθώς κουβάλησαν μόλις τέσσερις νίκες από την πρώτη φάση (σε αντίθεση με το 6/6 της ελληνικής ομάδας). 

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ποντάρει πολλά στην εμπειρία των περισσοτέρων παικτών του, που γνωρίζουν τι χρειάζεται σε τέτοια παιχνίδια. Άλλωστε το ελληνικό ρόστερ είναι γεμάτο από παίκτες που πρωταγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο. Κι αν κάποιος μπορεί να σταθεί στην απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, υπάρχει και ο… αντίλογος της έλλειψης παικτών όπως οι Γιόκιτς, Τεόντοσιτς και Μαριάνοβιτς από τους «πλάβι», που πάντως δεν στερούνται αστέρων όπως οι Μπογκντάνοβιτς,

Μαριάνοβιτς, Νέντοβιτς ή ο ερυθρόλευκος Μιλουτίνοφ και ο πρώην πράσινος Ραντούλιτσα. 

Να τονιστεί πως εκτός 12άδας έμειναν για το αποψινό ματς από ελληνικής πλευράς οι Βαγγέλης Μαργαρίτης και Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Έτσι το διαθέσιμο ρόστερ της Εθνικής θα αποτελείται από τους εξής παίκτες: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Κώστας Παπανικολάου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Πρίντεζης, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Μπουρούσης και Γιώργος Παπαγιάννης. 

Το ρόστερ του Σάσα Τζόρτζεβιτς αποτελείται από τους Νεμάνια Μπιέλιτσα, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Σακραμέντο Κινγκς), Νίκολα Κάλινιτς (Φενέρμπαχτσε), Στέφαν Γιόβιτς, Βλάντιμιρ Λούτσιτς (Μπάγερν), Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (Τζιανγκσού Ντράγκονς), Νεμάνια Νέντοβιτς (Αρμάνι Μιλάνο), Μάρκο Σιμόνοβιτς (Ζενίτ), Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς (Μάλαγα), Νίκολα Μιλουτίνοφ (Ολυμπιακός), Βασίλιε Μίτσιτς (Αναντολού Εφές), Στέβαν Γέλοβατς (Μπάμπεργκ), Αλέκσα Αβράμοβιτς (Βαρέζε), Ούρος Λούκοβιτς (Μόρναρ).

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις πρώτες ομάδες του νέου γκρουπ θα προκριθούν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ελλάδα και Γερμανία έχουν 6-0, η Σερβία ακολουθεί με 4-2, το Ισραήλ έχει 3-3 και τελευταίες είναι Εσθονία και Γεωργία με 2-4. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου και του Γιώργου Λιμνιάτη είναι η επόμενη αντίπαλος της Εθνικής, την Κυριακή (18:00). 

12ος Όμιλος 

Πέμπτη 13/9 

Εσθονία-Γερμανία 19:00 

Ισραήλ-Γεωργία 20:00 

Ελλάδα-Σερβία 21:00 

Βαθμολογία: Γερμανία 6-0, Ελλάδα 6-0, Σερβία 4-2, Ισραήλ 3-3, Γεωργία 2-4, Εσθονία 2-4.

filathlos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα