ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στη μάχη απόψε για πρόκριση στα play off του Champions League

Όλα έτοιμα για τις αποψινές μεγάλες μάχες της ΑΕΚ με τη Σέλτικ στις 21.00 και του ΠΑΟΚ με τη Σπαρτάκ Μόσχας στις 20.30 για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Το ματς της ΑΕΚ θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το συνδρομητικό Novasports 2 και του ΠΑΟΚ από το Epsilon.

Οι «κιτρινόμαυροι» ολοκλήρωσαν χθες την προετοιμασία τους και τα καλά νέα είναι πως ο Πέτρος Μάνταλος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Μένει βέβαια να δούμε αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα χρησιμοποιήσει τον αρχηγό ή αν η συμμετοχή του στην αποστολή είναι καθαρά για ψυχολογικούς λόγους.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα πλάνα 11άδας του Ελληνα τεχνικού, αυτοί που θα πάρουν φανέλα βασικού αναμένεται να είναι οι: Μπάρκας, Λόπες, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Σιμόες, Αλεφ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Λιβάγια και Χουλτ. Την αποστολή αποτελούν οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Τσόσιτς, Χουλτ, Αλμπάνης, Σιμόες, Μπακασέτας, Μάνταλος, Μοράν, Αλεφ, Γιακουμάκης, Λιβάγια, Κλωναρίδης και Πόνσε.

Με επιθετική φιλοσοφία

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέλυσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου τη φιλοσοφία με την οποία η ΑΕΚ θα προσεγγίσει τη μεγάλη ρεβάνς με τη Σέλτικ, τονίζοντας ότι η ομάδα του θα μπει για να παίξει και να κερδίσει.

Για τη διαχείριση μετά το σκορ του πρώτου αγώνα είπε: «Δεν χρειάζεται κάτι ξεχωριστό από τον πρώτο αγώνα. Είναι λάθος να πούμε ότι δεν χρειάζεται να δεχθούμε γκολ. Θέλουμε να παίξουμε καλύτερα και θα μπούμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε το να μη φάμε γκολ και να κρατήσουμε την μπάλα θα γίνει δύσκολο για εμάς».

Για τις σκέψεις του για την ενδεκάδα σημείωσε: «Εχουμε δουλέψει αρκετά με αυτά τα παιδιά. Υπάρχουν 1-2 προβληματάκια που θα τα δούμε σήμερα. Πιθανώς να είναι ίδια ενδεκάδα με το πρώτο παιχνίδι με μία ίσως αλλαγή του Γαλανόπουλου. Θα δούμε και τη σημερινή προπόνηση. Εχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι το ποιος θα παίξει αλλά αυτός που θα παίξει να δώσει το 100%. Αν συμβεί αυτό θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

Για τον Μάνταλο τόνισε: «Ο Πέτρος αυτές τις ημέρες έκανε ατομικό πρόγραμμα. Θα δούμε και στη σημερινή προπόνηση. Μπορεί να είναι στην αποστολή για να είναι και κοντά στην ομάδα. Το πιο πιθανό είναι ότι θα είναι μαζί μας γιατί είναι και ο αρχηγός αλλά περισσότερα δεν ξέρω αυτή τη στιγμή, αν θα μπορώ να τον υπολογίζω έστω για λίγα λεπτά, πρέπει να μιλήσω και με το ιατρικό τιμ».

Αποστολή στη Μόσχα!

Μ’ όλα του τα όπλα και πίστη για την πρόκριση στα play off του Champions League θα αγωνιστεί απόψε (Epsilon TV, 20.30) στην Otkritie Arena της Μόσχας κόντρα στη Σπαρτάκ ο ΠΑΟΚ στον σημαντικότερο μέχρι τώρα αγώνα της ευρωπαϊκής του Ιστορίας.

Ο κυπελλούχος Ελλάδας θα προσπαθήσει να υπερασπίσει το υπέρ του 3-2 πριν από έξι βράδια στην Τούμπα και να αποδείξει ότι οι ισάριθμες νίκες του ως τώρα στη διοργάνωση εφέτος είναι προάγγελος επιτυχίας στην αποστολή του για την εξασφάλιση του παρθενικού εισιτηρίου για τους ομίλους της. Και ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που θα μπορεί να στηριχθεί για το σκοπό και στους 21 παίκτες που έχει μαζί του στη ρωσική πρωτεύουσα, αναμένεται να επαναφέρει στην 11άδα του ετοιμοπόλεμο αρχηγό Βιεϊρίνια και τον Κρέσπο στην… κανονική του θέση στην καρδιά της άμυνας της ομάδας. Την 11άδα εκτός από τους δύο προαναφερθέντες αναμένεται να συνθέσουν και οι Πασχαλάκης Μάτος, Βαρέλα, Κάνιας, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Πέλκας, Λημνιός και Πρίγιοβιτς.

Λουτσέσκου για Ολυμπιακό: Ήταν ένα άθλιο στήσιμο

«Θέλω να δω την ομάδα μου να παίζει το ποδόσφαιρο που ξέρει, είμαστε μια καλή ομάδα, παίζουμε με μια καλή ομάδα και θέλουμε να κερδίσουμε χωρίς να έχει σημασία το πόσο δύσκολο θα είναι το παιχνίδι», είπε ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου» και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε, ούτε να αμυνθούμε ούτε να μείνουμε στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα». Με τη σειρά του ο Ζοζέ Μαουρίσιο επεσήμανε: «Ηρθαμε εδώ για να νικήσουμε, είναι δυνατή ομάδα και έχει πολύ καλούς παίκτες, δεν θα είναι εύκολο για εμάς αλλά είμαστε έτοιμοι».

Στις εξέδρες του μοσχοβίτικου γηπέδου αναμένεται να βρεθεί και ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, προκειμένου να είναι στο πλευρό της ομάδας όπως έκανε στον προηγούμενο γύρο κόντρα στη Βασιλεία και χθες παρακολούθησε την προπόνηση της ομάδας εκεί ενώ στους γηπεδούχους ο προπονητής της Σπαρτάκ Μόσχας, Μάσιμο Καρέρα, που αναμένεται να ξεκινήσει με τους Μαξιμένκο, Εσένκο Ζιγκό, Ντζίγκια, Μεγκαρέχο, Φερνάντο Ζομπνίν, Γκουλάσκοφ, Πρόμες, Λουίς Αντριάνο, Τασάεφ, υποστήριξε: «Δεν έχω αποφασίσει για την ενδεκάδα του δεύτερου αγώνα. Είναι κάτι που πρέπει να σκεφτώ. Στη σημερινή προπόνηση θα δούμε τη διάθεση των παικτών.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται τη σημασία του αγώνα. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προχωρήσουμε στη διοργάνωση. Θα λάβουμε υπ’ όψιν τα λάθη του προηγούμενου αγώνα για να μην επιτρέψουμε να συμβούν ξανά αύριο. Δεν έχει σημασία αν σκοράρουμε στο ξεκίνημα του αγώνα ή στο τελευταίο λεπτό. Για εμάς, το σημαντικό είναι η νίκη». Από την πλευρά του ο δεξιός μπακ της γηπεδούχου Αντρέι Εσένκο είπε: «Πρέπει να αποβάλουμε τα λάθη μας και να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας, είμαστε η Σπαρτάκ και πρέπει να κερδίσουμε».

Τέλος, οι Ρώσοι έχουν δώσει μεγάλη έμφαση στο θέμα της ασφάλειας στην Otkritie Arena, καθώς υπάρχουν τοποθετημένοι φρουροί σε κάθε σημείο του γηπέδου και πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι σε όσους θέλουν να πλησιάσουν το στάδιο.

 

 

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα