Διετή φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμα 19 εκατ. ευρώ για τον Ρονάλντο

Διετή φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμα 19 εκατ. ευρώ για τον Ρονάλντο

Σε οριστικό διακανονισμό με τις ισπανικές Αρχές για την υπόθεση φοροδιαφυγής που είχαν ανοίξει σε βάρος του κατέληξε ο αστέρας του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο, αποφεύγοντας έτσι την δίκη και τον κίνδυνο να εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Ο Ρονάλντο θα καταβάλει φόρους και πρόστιμα που αθροιστικά αγγίζουν τα 19 εκατομμύρια ευρώ. Αποδέχτηκε επίσης διετή φυλάκιση, την οποία δεν αναμένεται να υπηρετήσει καθότι η ισπανική νομοθεσία δεν προβλέπει κράτηση για το πρώτο φορολογικό αδίκημα εάν η ποινή δεν υπερβαίνει τους 24 μήνες.

Πέρυσι οι ισπανικοί εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Πορτογάλο πως δεν πλήρωσε 14,8 εκατομμύρια σε φόρους που όφειλε για την εμπορική αξιοποίηση της εικόνας του. Η φερόμενη φοροδιαφυγή έγινε μέσω της διοχέτευσης των εσόδων του Ρονάλντο σε εταιρείες που εδρεύουν στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

Ο Ρονάλντο είχε αρνηθεί τις κατηγορίες όταν εμφανίστηκε ενώπιον δικαστή τον περσινό Ιούλιο.

Πριν λίγες εβδομάδες ο διάσημος αθλητής συμφώνησε σε μετεγγραφή στην ιταλική Γιουβέντους, εγκαταλείποντας την Ρεάλ Μαδρίτης. Πλειάδα δημοσιευμάτων στον ισπανικό Τύπο θέλει τον Ρονάλντο να αποφασίζει να μετακομίσει στην Ιταλία λόγω της έρευνας σε βάρος του.

Ο Ρονάλντο δεν είναι ο πρώτος κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Πριμέρα Ντιβιζιόν που τιμωρείται για φορολογικές ατασθαλίες.

Το 2016 ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα έλαβε ποινή φυλάκισης 21 μηνών με αναστολή για μην καταβολή φόρων ύψους 4,1 εκατ. ευρώ.

 

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα