LG AegeanBall Festival 2018: To μπασκετικό γεγονός του καλοκαιριού στη Σύρο

LG AegeanBall Festival 2018: To μπασκετικό γεγονός του καλοκαιριού στη Σύρο

Για ακόμα μία χρονιά, το LG AegeanBall Festival, το τουρνουά του Γιώργου Πρίντεζη, στο οποίο χορηγοί επικοινωνίας είναι το Sport24.gr και ο Sport24 Radio 103,3, αποτέλεσε ένα απ' τα σημαντικότερα μπασκετικά γεγονότα του καλοκαιριού στην Ελλάδα. Το βράδυ της Κυριακής η δράση στη Σύρο χτύπησε... κόκκινο, καθώς στη "μάχη" μπήκαν και οι επαγγελματίες.

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ "ΠΡΕΣΒΕΥΤΗ" ΠΡΙΝΤΕΖΗ

Μάλιστα, στο περιθώριο του τουρνουά, ο Πρίντεζης τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης και ανακηρύχθηκε πρεσβευτής της Σύρου και του αθλητισμού στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Η βράβευση έγινε από τον Δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως "ο Γιώργος Πρίντεζης είχε ένα όραμα και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά γίνεται αυτή η μεγάλη διοργάνωση. Είμαστε τυχεροί που είναι Συριανός. Οι αξίες που πρεσβεύει ως άνθρωπος, είναι αυτές που θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά μας".

Επίσης, έγινε γνωστό πως ο Γιώργος Μαραγκός εισηγήθηκε πως μία αίθουσα στο αθλητικό κέντρο του νησιού που θα ανακατασκευαστεί, θα πάρει το όνομα του Γιώργου Πρίντεζη.

Λίγη ώρα μετά την βράβευσή του από τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για το LG AegeanBall Festival: "Νιώθω κάτι μεταξύ Λεμπρόν και δεν ξέρω κι εγώ τι. Κάνω μια γιορτή, που είναι όμορφη για τον κόσμο. Προσπαθούμε να αποσκοπεί σε πάρα πολλές δραστηριότητες, σε φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς θεσμούς. Να περάσει όμορφα ο κόσμος το επόμενο τριήμερο και να το ευχαριστηθούν όλοι".

ΟΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η "ΕΚΔΙΚΗΣΗ" ΤΗΣ ΜΑΛΤΣΗ

Μετά την διαδικασία των τελικών και των απονομών για τις νικήτριες ομάδες στις διάφορες ηλικιακές κατηγορίες, ο Γιώργος Πρίντεζης και οι εκλεκτοί καλεσμένοι του - ανάμεσά τους οι Τορνίκε Σενγκέλια και Νίκολα Κάλινιτς - συμμετείχαν σε διάφορους διαγωνισμούς, για πρώτη στην τριετή ιστορία διεξήχθη και το Κύπελλο του 3Χ3.

Η ομάδα των Ζήση Σαρικόπουλου, Γιάννη Αθηναίου, Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Στέλλας Φουράκη νίκησε στον τελικό την παρέα του οικοδεσπότη Γιώργη Πρίντεζη, ο οποίος είχε στο πλευρό του τους Τορνίκε Σενγκέλια, Κώστα Παπανικολάου, Ανδρέα Χριστοδούλου και Εβίνα Μάλτση.

Ωστόσο, η Μάλτση πήρε... εκδίκηση για την ήττα στον τελικό, καθώς κέρδισε τον διαγωνισμό τριπόντων του LG AegeanBall Festival. Η αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών νίκησε στον τελικό τον Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος και της έδωσε το τρόπαιο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Για το διαγωνισμό τριπόντων, αλλά και γενικότερα τη γιορτή στη Σύρο, μίλησε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης στον Sport24 Radio 103,3, τονίζοντας πως  το LG AegeanBall Festival "είναι μοναδική εμπειρία. Χαιρόμαστε που έρχεται ο κόσμος και στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Εδώ συνδυάζεις μπάσκετ και διασκέδαση μαζί. Χαίρομαι γι' αυτό που έχει δημιουργήσει ο Γιώργος εδώ και όλοι μας το απολαμβάνουμε".

Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ

Ένας άνδρας και μία γυναίκα βρέθηκαν στον τελικό του " Shoot All Around", καθώς σε αυτόν έφτασαν ο Γιάννης Μπουρούσης και η Έλενα Βλάνη. Η... μονομαχία τους μάλιστα στο "ρολόι" κρίθηκε στην παράταση, καθώς ισοβάθμησαν με 9 βαθμούς.  Ο Γιάννης Μπουρούσης νίκησε (4-3) στην παράταση, αλλά έδωσε το τρόπαιο στην Έλενα Βλάνη.

Ο διεθνής σέντερ, μάλιστα, μίλησε στον απεσταλμένο του Sport24 Radio 103.3 στη Σύρο, Χρήστο Μιχαηλίδη, για την παρουσία του στο LG AegeanBall Festival: "Έχουμε έρθει εδώ για να διασκεδάσουμε, να περάσουμε καλά ένα διήμερο με τις οικογένειές μας και να δώσουμε χαρά στον κόσμο, που έχει γεμίσει την πλατεία", ενώ για την παρουσία του στο πρωτάθλημα της Κίνας: "Ηταν μια ωραία εμπειρία, τώρα είμαστε εδώ για να διασκεδάσουμε".

ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ

Το "παρών" στο LG AgeanBall Festival έδωσε και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην διοργάνωση με τα καλύτερα λόγια τονίζοντας πως "είχα ακούσει από πολλούς φίλους μου για το event. Το παρακολουθώ πρώτη φορά.Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται. Συγχαρητήρια στον Γιώργο Πρίντεζη και τον Δήμο για αυτό το φοβερό event. Είναι μία μεγάλη γιορτή".

Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα (9/7), όταν και θα πέσει η αυλαία του LG AegeanBall Festival 2018, το οποίο έχει κάνει την Σύρο να κινείται στους ρυθμούς του.

sport24

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα