Τρίωρη συνάντηση Τσίπρα με Γιαννακόπουλο και πράσινο φως για το Athens Alive

 Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το… πράσινο φως για να προχωρήσει το πρότζεκτ που αφορά το ΟΑΚΑ. Ο Πρωθυπουργός τόνισε τόσο στον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, όσο και στους εκπροσώπους του Athens Alive την επιθυμία της Κυβέρνησης να προχωρήσουν το σχέδιο που έχουν και το οποίο θα αλλάξει την εικόνα της πρωτεύουσας.
Μάλιστα, οι δύο πλευρές όρισαν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
Το πρότζεκτ Athens Alive

Το Athens Alive περιλαμβάνει από υπερπολυτελή ξενοδοχεία, μέχρι καταστήματα και γραφεία για την εγκατάσταση startups και θεματικό πάρκο. Η πρόταση της κοινοπραξίας αντιστοιχεί σε 1,1 δισ. ευρώ επένδυση, με ένα αναμενόμενο αριθμό επισκεπτών, σε ετήσια βάση, 7 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με τα νούμερα που έχει ανακοινώσει η κοινοπραξία Athens Alive (η News Agency, η Redstone, η Bluerock, η AECOM και η Colliers):

-Πρόκειται για επένδυση ύψους 1,1 δισ. ευρώ
-Θα φέρει πάνω από 7 εκατ. επισκέπτες
-Περί τα 400 εκατ. ευρώ θα επενδυθούν σε δραστηριότητες αναψυχής
-Θα δημιουργηθούν περί τις 4.000 νέες, μόνιμες θέσεις εργασίας κι επιπλέον οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής
-Εκτιμήσεις για 18 δισ. ευρώ Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας και πάνω από 5 δισ. ευρώ φόρων που θα εξασφαλισθούν από την επένδυση για τα επόμενα 20 χρόνια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα