Μουντιάλ 2018: Σπουδαία νίκη για τη Νιγηρία με το 2-0 επί της Ισλανδίας

Μουντιάλ 2018: Σπουδαία νίκη για τη  Νιγηρία με το 2-0 επί της Ισλανδίας

Σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Ισλανδίας σημείωσε η Νιγηρία (4ος όμιλος-2η αγωνιστική) στο Βόλγκογκραντ για το Μουντιάλ 2018, με την οποία διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες για πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Σκόρερ των δύο τερμάτων της Νιγηρίας ο Μούσα στο 49΄ και στο 75΄, ενώ ο Ισλανδοί έχασαν πέναλτι στο 82΄ με τον Γκ. Σίγκουρτσον.

Μετά την Αργεντινή η Ισλανδία δεν φοβήθηκε ούτε τη Νιγηρία στην πρώτη συμμετοχή της σε Μουντιάλ, αλλά δεν κατάφερε να το συνδυάσει με θετικό αποτέλεσμα, κάτι που βολεύει και την Αργεντινή που παραμένει με τη σειρά της στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Οι Αφρικανοί, πάντως, ανέβηκαν στο δεύτερο μέρος και με τον Μούσα να κάνει ό,τι θέλει στην άμυνα των «ψαράδων», κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα και να ελπίζουν, πλέον, βάσιμα στην πρόκρισή τους στα νοκ άουτ ματς, αρκεί να μην ηττηθούν στο τελευταίο ματς του γκρουπ από την Αργεντινή.

Η «αλμπισελέστε», μετά το «χαστούκι» από την Κροατία αναθάρρησε ύστερα από το σημερινό αποτέλεσμα. Κι αυτό διότι με νίκη επί των Νιγηριανών στο τελευταίο ματς του ομίλου μπορεί να προκριθεί στους «16», αρκεί να μη νικήσει η Ισλανδία τους Κροάτες. Σε περίπτωση νίκης και των δύο ομάδων (Αργεντινής, Ισλανδίας) θα παίξει ρόλο η διαφορά τερμάτων. Μετά από δύο αγωνιστικές οι Νοτιοαμερικάνοι έχουν συντελεστή 1-4, ενώ οι Ισλανδοί 1-3.

Πάντως, και οι δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο ήταν για την Ισλανδία. Η πρώτη στο 3ο λεπτό, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Σίγκουρτσον έξω από την περιοχή ο Ουζόχο έδιωξε σε κόρνερ και η δεύτερη στην εκπνοή του ματς (45΄) όταν ξανά από φάουλ, ο Φινμπόγκασον πετάχτηκε στη μικρή περιοχή, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε.

Μετά τη μέτρια εικόνα της στο πρώτο μέρος, η Νιγηρία μεταμορφώθηκε στο δεύτερο και με εντελώς διαφορετικό πρόσωπο κατάφερε να επικρατήσει στον αγωνιστικό χώρο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μούσα. Στο 49΄ σε αντεπίθεση των Αφρικανών ο επιθετικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας άνοιξε το σκορ, ενώ στο 75΄ κατάφερε να βρει και πάλι το δρόμο προς τα δίχτυα.

Η μεγάλη ευκαιρία για την Ισλανδία να ξαναμπεί στο ματς ήρθε στο 83΄. Με τη βοήθεια του VAR ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Φινμπόγκασον από τον Εμπουεχί, ωστόσο, ο Γκ. Σίγκουρτσον αστόχησε!

Την 3η αγωνιστική θα παίξουν στις 26 Ιουνίου Νιγηρία – Αργεντινή στην Αγία Πετρούπολη και Ισλανδία – Κροατία στο Ροστόφ, με την τελευταία να έχει ήδη προκριθεί.

Διαιτητής: Μάθιου Κόνγκερ (Νέα Ζηλανδία)

Κίτρινες κάρτες: 44΄ Ιντόγου

Κόκκινες κάρτες: –

Οι συνθέσεις:

ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ουζόχο, Μπαλόγκουν, Τροστ Εκόνγκ, Ομερούο, Μόουζες, Εντίντι, Όμπι Μίκελ, Ετέμπο (90΄ Ιγουόμπι), Ιντόγου, Ιχεανάτσο (85΄ Ιγκάλο), Μούσα.

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Χέϊμιρ Χάλγκριμσον): Χάλντορσον, Σάβαρσον, Άρνασον, Ρ. Σίγκουρντσον (65΄ Ίνγκασον), Μάγκνουσον, Γκίσλασον, Γκ. Σίγκουρντσον, Γκούναρσον (87΄ Σκούλασον), Μπιάρνασον, Μπόντβαρσον (71΄ Σιγκούρνταρσον), Φινμπόγκασον.

 

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα