Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018: Αργεντινή - Κροατία 0-3 Τελικό

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018:  Αργεντινή - Κροατία 0-3 Τελικό

Αργεντινή και Κροατία αναμετρώνται στο Νίζνι Νόβγκοροντ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου, για το παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας. 

90' Ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση. Η Κροατία κέρδισε με 3-0 την Αργεντινή με τα γκολ των Ρέμπιτς, Μόντριτς και Ράκιτιτς και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη. 

90'Κίτρινη κάρτα στον Μπρόζοβιτς που θα χάσει μάλιστα το επόμενο ματς.

90' Τρίτη αλλαγή για την Κροατία με τον Τσόρλουκα να περνάει στο ματς. 

90' ΓΚΟΛΑργεντινή-Κροατία 0-3 (Ράκιτιτς). Αντεπίθεση για την Κροατία, σουτ του Ράκιτιτς με τον Καμπαγέρος να αποκρούσει τη μπάλα που έφτασε στον Κόβασιτς ο οποίος τη γύρισε πάλι στον Ράκιτιτς και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0. 

87' Κίτρινη για τον Ακούνια. 

86' Δοκάρι για την Κροατία. Τρομερή εκτέλεση φάουλ του Ράκιτιτς και η μπάλα θα βρει στο οριζόντιο δοκάρι του Καμπαγέρο. 

84' Αψιμαχία ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και κίτρινη στον Οταμέντι. 

81' Αλλαγή για την Κροατία. Θα βγει ο Πέρισιτς από το ματς και θα μπει ο Κόβασιτς. 

80' ΓΚΟΛΑργεντινή-Κροατία 0-2 (Μόντριτς). Τρομερό γκολ από τον Μόντριτς. Ο μέσος της Ρεάλ πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ωραίες προσποιήσεις απέφυγε τον Οταμέντι και έπιασε ένα τρομερό δεξί σουτ που πήρε απίστευτα φάλτσα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. 

77' Κερδίζει κόρνερ η Αργεντινή το οποίο πέρασε όμως ανεκμετάλλευτο. 

76' Σύγκρουση του Οταμέντι με τον Ράκιτιτς με τον Κροάτη να είναι πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. 

71' Ο Ντιμπάλα έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά και προσπάθησε να κάνει και το πλασέ αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά έξω. 

68' Τρίτη αλλαγή για την Αργεντινή. Ο Ντιμπάλα πέρασε στη θέση του Πέρες. 

67' Ο Βρασάλκο θα δει την κίτρινη κάρτα. Αρκετά πλέον τα σκληρά μαρκαρίσματα στο ματς. 

66' Νέα καλή στιγμή για την Κροατία να φτάσει σε δεύτερο γκολ. Κάθετη πάσα από τα δεξιά στον Μάντζουκιτς που επιχείρησε το πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. 

64' Πολύ καλή στιγμή για την Αργεντινή να ισοφαρίσει. Ο Ιγκουάιν μπήκε από τα αριστερά, έκανε και το γύρισμα ο Πέρες έκανε το πλασέ αλλά ο Σούμπασιτς μπλόκαρε και στη συνέχεια γύρισε προς τον Μέσι με τον που επίσης προσπάθησε να πλασάρει αλλά ο γκολκίπερ της Κροατίας έβαλε και πάλι το πόδι του και απομάκρυνε. 

Ακόμα πιο δύσκολα έχουν γίνει πλέον τα πράγματα για την Αργεντινή μετά το γκολ του Ρέμπιτς. 

59' Κίτρινη κάρτα θα δει ο Μάντζουκιτς για φάουλ στον χώρο του κέντρου. 

57' Δεύτερη αλλαγή για την Αργεντινή. Εκτός ο Σάλβιο και στη θέση του ο Παβόν. Αλλαγή και για την Κροατία εκτός ο Ρέμπιτς και στη θέση του ο Κράμαριτς. 

55' Αλλαγή για την Αργεντινή. Εκτός ο Αγκουέρο και στη θέση του ο Ιγκουαϊν

53' ΓΚΟΛΑργεντινή-Κροατία 0-1 (Ρέμπιτς). Γύρισμα στον Καμπαγέρο ο οποίος θα προσπαθιήσει με πάσα να δώσει τη μπάλα στον Μερκάδο αλλά έκανε λάθος πάσα και ο Ρέμπιτς με βολέ στην κίνηση, καθώς είχε πιέσει τον γκολκίπερ της Αργεντινής, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 

53' Καλή στιγμή για την Αργεντινή. Ο Αγκουέρο υποδέχτηκε όμορφα τη μπάλα, έκανε το πλασέ αλλά ο Σούμπασιτς έπιασε χωρίς πρόβλημα. 

51' Κίτρινη κάρτα για την Αργεντινή, θα την δει ο Μερκάδο για σκληρό μαρκάρισμα στον χώρο του κέντρου. 

47' Προσπαθεί η Αργεντινή να πιέσει την άμυνα της Κροατίας με την έναρξη του δευτέρου μέρους αλλά δεν τα καταφέρνει με αξιώσεις. 

46' Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με την Αργεντινή στη σέντρα. 

45' Ημίχρονο στην αναμέτρηση της Αργεντινής με την Κροατία με το 0-0 να παραμένει. Ένα αποτέλεσμα που δεν ευνοεί τον Μέσι και την παρέα του. 

45+2' Ωραία αντεπίθεση για τους Κροάτες με τον Μόντρις να δίνει στον Ρέμπιτς ο οποίος έκανε ωραία ντρίπλα έξω από την περιοχή, ελευθερώθηκε αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αρκετά κακό. 

Δυο τα λεπτά των καθυστερήσεων σε αυτό το πρώτο ημίχρονο. 

43' Βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του πρώτου μέρους και ακόμα οι Αργεντινοί δεν έχουν κατορθώσει να βάλουν στο παιχνίδι τους τον Μέσι ο οποίος έχει πάρει λίγες προσπάθειες στα πόδια του. 

39' Κίτρινη κάρτα στον Ρέμπιτς. 

37' Μικρή διακοπή στην αναμέτρηση λόγω τραυματισμού στα πλευρά του Μερκάδο. 

30' Τρομερή ευκαιρία για την Αργεντινή να ανοίξει το σκορ. Σέντρα από τα αριστερά έκανε λάθος η άμυνα της Κροατίας με την μπάλα να φτάνει στον Πέρες που έκανε το πλασέ σε κενή εστία και η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι. 

 26' Ωραία ενέργεια οτυ Αγκουέρο από τα αριστερά και σέντρα αλλά ο Στρίνιτς έβαλε το κεφάλι του και έδιωξε σε κόρνερ. 

21' Σέντρα σουτ του Ακούνια για την Αργεντινή με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Σούμπασιτς που όμως φάνηκε να ελέγχει την πορεία της μπάλας. 

20' Παραλίγο ένα μοιραίο λάθος στην άμυνα της Αργεντινής αλλά ο Μάντζουκιτς έκανε φάουλ πάνω στον Μερκάντο. 

16' Η Κροατία κρατάει καλύτερα τη μπάλα στην κατοχή τα τελευταία λεπτά. 

13' Ωραίο γύρισμα από τα δεξιά και σουτ του Μέσα με τον Λόβρεν να βάζει την προβολή και να κόβει τη μπάλα που είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα. 

12' Πρώτη υποψία ευκαιρίας για την Αργεντινή. Ωραία ψιλοκρεμαστή μπαλιά προς τον Μέσι ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής. 

10' Προσπαθεί και πάλι η Κροατία, αυτή τη φορά από τα δεξιά, αλλά απομάκρυνε η άμυνα της Αργεντινής. 

7' Άτσαλο μαρκάρισμα του Μάντζουκιτς στον Οταμέντι, θα γλιτώσει την κάρτα ο Κροάτης επιθετικός. 

5' Πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ο Πέρισιτς μπήκε από τα αριστερά, έκανε και το σουτ με το γκολκίπερ της Αργεντινής να διώχνει με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. 

2' Πιέζει ψηλά σε αυτά τα πρώτα λεπτά η Αργεντινή. Για να κλέψει μπάλας και να είναι κοντά στην εστία της Κροατίας. 

1' Ξεκίνησε το ματς με την Κροατία στη σέντρα και την πρώτη επίθεση. 

Οι δυο αρχηγοί, Λιονέλ Μέσι και Λούκα Μόντριτς, αυτή την ώρα βρίσκονται στο κέντρο του γηπέδου για τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την έναρξη της αναμέτρησης. 

Οι παίκτες έκαναν την εμφάνιση τους στον αγωνιστικό χώρο και έχουμε την ανάκρουση των εθνικών ύμνων και πρώτα της Αργεντινής. 

Οι παίκτες των δυο ομάδων έχουν πάρει τη θέση τους στη φυσούνα του σταδίου για να βγουν στον αγωνιστικό χώρο ενώ υπάρχουν και χειραψίας ανάμεσα σε αρκετούς εξ αυτών. 

Στην ενδεκάδα της Αργεντινής υπάρχουν τρεις αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ισλανδία ενώ σε αυτή της Κροατίας μόλις μια. 

Οι Κροάτες από την άλλη μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα επί της Νιγηρίας ξέρουν ότι με νίκη σήμερα θα εξασφαλίσουν τη πρώτη θέση ενώ τους κάνει και η ισοπαλία. 

Τις προηγούμενες μέρες ο τεχνικός της Αργεντινής δέχθηκε ισχυρή κριτική για τις επιλογές του στο ματς με την Ισλανδία αλλά ο ίδιος έδειξε να μην επηρεάζεται. 

'Εγιναν γνωστές και οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:  

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Καμπαγέρο, Μερκάντο, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο, Σάλβιο, Μαστσεράνο, Πέρες, Ακούνια, Μέσι, Μέσα, Αγκουέρο

ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς, Μάντζουκιτς, Πέρισιτς

Η βαθμολογία του ομίλου μετά την πρώτη αγωνιστική έχει ως εξής: 

Κροατία 3

Αργεντινή 1

Ισλανδία 1

Νιγηρία 0

'Ενα σπουδαίο ματς με τους Αργεντινούς να "καίγονται" για την κατάκτηση των τριών βαθμών μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Ισλανδία. 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα