Κρίσιμο καλοκαίρι για Παναθηναϊκό: Ευρωλίγκα, Καλάθης και όχι μόνο

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε για 22η χρονιά το απίθανο σερί του που τον θέλει να είναι μοναδική ομάδα στην Ευρώπη με τουλάχιστον έναν τίτλο κάθε χρόνο στο διάστημα αυτό. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος άφησε μια γλυκιά γεύση, αλλά οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον της ομάδας. 

Το «καυτό» ζήτημα της Ευρωλίγκας 

Πρόκειται για το πιο σημαντικό από όλα τα ζητήματα για τον Παναθηναϊκό. Ακόμη και από το συμβόλαιο του Νικ Καλάθη. Πολύ απλά γιατί αν οι «πράσινοι» δεν παραμείνουν στην κορυφαία διοργάνωση θα διαμορφωθούν διαφορετικά δεδομένα για το ρόστερ και το μπάτζετ τους. Πάντως τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει ξανά βήματα προσέγγισης ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η παρουσία του Τζόρντι Μπερτομέου στην κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου ήταν ένα ακόμη βήμα γεφύρωσης του χάσματος και φαίνεται πως απομένει μικρή (όχι όμως αμελητέα) απόσταση για να παραμείνει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα. Όλα δείχνουν πως η αποχώρηση δεν θα γίνει πράξη… 

Ακλόνητος ο Πασκουάλ 

Ο Τσάβι Πασκουάλ έχει κλειστό συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του. Υπάρχει ικανοποίηση για τη δουλειά του και την παρουσία του ως προσωπικότητα στον πάγκο. Οπότε εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συνεχίσει στο τιμόνι του Παναθηναϊκού. 

Ο Καλάθης ορίζει τα πάντα 

Το συμβόλαιο του Νικ Καλάθη είναι καθοριστικό για όλο το σχεδιασμό του Παναθηναϊκού. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα κάνει το παν για να τον κρατήσει, προσφέροντάς του ακόμη και συμβόλαιο 2,5 εκατ. και άνω, αλλά δεν είναι στο χέρι του όλα. Ο 29χρονος άσος είναι αλήθεια πως ψάχνεται για το ΝΒΑ, έχει προσλάβει νέο μάνατζερ με διασυνδέσεις (Τζέιμς Ντανλίβι) και αν βρει τα χρήματα αλλά και το ρόλο που θέλει εκεί, τότε είναι πολύ πιθανό να φύγει. Αν όχι, τότε εφόσον παραμείνει στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να τον έχει στις τάξεις του. 

Δύσκολα μένουν Σίνγκλετον και Τζέιμς 

Δύο παίκτες με μεγάλη συμβολή στους τίτλους της τελευταίας διετίας δύσκολα θα παραμείνουν στον Παναθηναϊκό. Κρις Σίνγκλετον και Μάικ Τζέιμς αναμένεται να συνεχίσουν την καριέρα τους σε άλλη ομάδα στην Ευρώπη. Το κασέ τους έχει ανέβει και ήδη έχουν προτάσεις στα χέρια τους, με τον πρώτο να οδεύει προς Τουρκία ή Ρωσία και τον δεύτερο προς Αρμάνι, αν και ακόμη κανείς δεν έχει υπογράψει. 

Ο Παππάς και οι άλλοι Έλληνες 

Μπορεί ένα ματς να αλλάξει άρδην τα δεδομένα για το μέλλον ενός παίκτη; Μπορεί αν πρόκειται για παιχνίδι που κρίνει τίτλο. Ο Νίκος Παππάς βγήκε μπροστά στα δύσκολα και συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Άλλωστε πρόκειται για Έλληνα, σε καλή ηλικία και οπαδό του Παναθηναϊκού. Σίγουρη είναι η παραμονή των Θανάση Αντετοκούνμπο και Κώστα Μήτογλου, πολύ πιθανή του Ίαν Βουγιούκα και λιγότερο πιθανή του Ζακ Όγκαστ. Άγνωστες είναι ακόμη οι προθέσεις για τους δανεικούς Μιχάλη Λούντζη και Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. 

Ο Γκιστ, οι άλλοι ξένοι 

Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετά ερωτηματικά για τους ξένους. Εξαίρεση ο Τζέιμς Γκιστ, που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2019 και συνεχίζει. Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένο πως οι «πράσινοι» δεν θέλουν να έχουν… εννιά ξένους όπως έφτασαν φέτος να διαθέτουν στο ρόστερ τους. Πρόθεση είναι να υπάρχει ένα πιο ελεγχόμενο ρόστερ, ίσως με έναν έβδομο ξένο που θα παίζει μόνο στην Ευρώπη. Δεν είναι ακόμη σαφές τι θα συμβεί με το μέλλον των Ρίβερς και Λοτζέσκι, με τον δεύτερο να έχει κερδίσει πολλούς πόντους στους τελικούς, ενώ είναι ανοιχτό ακόμη και να μείνει ο (εκτός ρόστερ των playoffs) Ντένμον. Ο Γκέιμπριελ έχει οψιόν ανανέωσης, αλλά φαίνεται πως δύσκολα θα παραμείνει. 

Παπαπέτρου και Βεζένκοφ 

Ο Παναθηναϊκός φυσικά και ασχολείται πάντα με κάθε καλό Έλληνα παίκτη, είτε ανερχόμενο είτε έτοιμο. Εδώ και καιρό υπάρχει έντονη φημολογία περί ζωηρού ενδιαφέροντος για τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο τελευταίος μένει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και θα συζητήσει πρώτα μαζί του. Οι «πράσινοι» έχουν στα υπόψη και τον Σάσα Βεζένκοφ, που μπορεί να αγωνιστεί σαν Έλληνας και να προσφέρει στα φόργουορντ.

sportfm

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα