Μουντιάλ 2018: H σέντρα στο 21ο παγκόσμιο κύπελλο - Η μπάλα σε αριθμούς

Μουντιάλ 2018: H σέντρα στο 21ο παγκόσμιο κύπελλο - Η μπάλα σε  αριθμούς

H σέντρα στο 21ο παγκόσμιο κύπελλο της FIFA. Γιορτάζεται 88 χρόνια μετά το εναρκτήριο τουρνουά στην Ουρουγουάη (1930) και θα διεξαχθεί στη Ρωσία για πρώτη φορά.

Θα είναι, επίσης, το πρώτο Μουντιάλ που θα διεξαχθεί σε περισσότερες από μία ηπείρους, την Ευρώπη και την Ασία, αφού το Αικατερίνενμπουργκ και το Σότσι, δύο από τις πόλεις που έχουν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν αγώνες, υπάγονται στο ασιατικό τμήμα της Ρωσίας, ενώ οι υπόλοιπες εννέα πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες υπάγονται στο ευρωπαϊκό τμήμα της χώρας.

Συνολικά 32 χώρες θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κύπελλο που θα διεξαχθεί σε 12 γήπεδα, με την Ισλανδία και τον Παναμά να κάνουν ντεμπούτο στη διοργάνωση.

Σημαντική απουσία είναι αυτή της Ιταλίας που αποκλείεται για πρώτη φορά στα χρονικά της διοργάνωσης, έχοντας κερδίσει το κύπελλο τέσσερεις φορές, με τελευταία το 2006. Επιπλέον, αξιοπρόσεκτες απουσίες ευρωπαϊκών χωρών είναι αυτές των Ολλανδίας, Σκωτίας, Ιρλανδίας και Ελλάδας.

Ο συνολικός αριθμός των παικτών που θα παρουσιαστούν με όλες τις εθνικές στην κορυφαία διοργάνωση είναι 736 (32 ομάδες με 23 παίκτες η καθεμιά).

Στο Μουντιάλ της Ρωσίας, θα βρεθούν πέραν του ενάμισι εκατομμυρίου φίλαθλοι, χωρίς να χρειάζεται βίζα, ενώ θα υπάρξει δωρεάν μεταφορά στις πόλεις και ελεύθερη πρόσβαση στα μουσεία μέσω των εισιτηρίων του ποδοσφαίρου.

Ένας λύκος, ο Zabivaka, που στα Ρωσικά σημαίνει «εκείνος που σκοράρει», είναι η επίσημη μασκότ της διοργάνωσης που έρχεται να δώσει τη συνέχεια στην παράδοση που ξεκίνησε από το 1966 και τον «Willie», την πρώτη μασκότ που εμφανίστηκε ποτέ στο Παγκόσμιο Κύπελλο εκείνης της χρονιάς στην Αγγλία.

Το «Live it up» είναι το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης, μια συνεργασία της FIFA με τη Sony Music. Οι Nicky Jam, Will Smith και Era Istrefi ενώνουν δυνάμεις σε ένα ρυθμικό beat κομμάτι.


kathimerini.com.cy

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα