Μουντιάλ 2018: Βόμβα στην Εθνική Ισπανίας με τη απόλυση του προπονητή της

Μουντιάλ 2018: Βόμβα στην Εθνική Ισπανίας με τη απόλυση του προπονητή της

Είδηση-βόμβα στην εθνική Ισπανίας, καθώς η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε την απόλυση του Χουλέν Λοπετέγκι μετά τη συμφωνία του με τη Ρεάλ Μαδρίτης!

H συμφωνία του ομοσπονδιακού προπονητή με τη «βασίλισσα» προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις με πρώτη την απόλυσή του από την εθνική ομάδα, μόλις μία ημέρα πριν από τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εκτός απροόπτου, αυτός που θα καθοδηγήσει τους «φούριας ρόχας» στα γήπεδα της Ρωσίας θα είναι ο Αλμπέρτ Θελάδες, προπονητής της εθνικής ομάδας Κ21 της χώρας.

Στο πλευρό του αναμένεται να έχει τον Φερνάντο Ιέρο, ο οποίος είναι τεχνικός διευθυντής της εθνικής ομάδας. Ο πρώην αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης, μάλιστα, φέρεται να είχε καυγά με τον Λοπετέγι, το βράδυ της Τρίτης μετά την ανακοίνωση της πρόσληψης του δεύτερου από τη Ρεάλ.

Ο Λοπετέγι δεν συνεχίζει στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του, παρά το γεγονός ότι στην σύσκεψη που έγινε το πρωί της Τετάρτης οι αρχηγοί, εκπροσωπώντας και τους συμπαίκτες τους, δήλωσαν ξεκάθαρα ότι τον στηρίζουν και θέλουν να αγωνιστούν με αυτόν στο Μουντιάλ.

Ωστόσο, ο Ρουμπιάλες, ο οποίος γνώριζε μεν για τις επαφές που είχε ο Λοπετέγι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά όχι για την οριστική συμφωνία τους, ήταν έξαλλος και μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε ότι η απόλυση του προπονητή, ακόμα και τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η καλύτερη λύση.

«Ο προπονητής είχε δικαίωμα να μιλά με τη Ρεάλ, ωστόσο περιμέναμε ενημέρωση για κάθε στάδιο της διαδικασίας, αλλά περιμέναμε τη σχετική ενημέρωση» είπε αρχικά ο πρόεδρος της ισπανικής Π.Ο. και συμπλήρωσε:

«Του ευχόμαστε καλή επιτυχία, αλλά η απόφασή μας είναι ότι δεν πρέπει να συνεχίσει στην εθνική ομάδα. Η κατάσταση είναι περίπλοκη, μίλησα με τους ποδοσφαιριστές και μου υποσχέθηκαν ότι θα δουλέψουν μαζί με το τεχνικό επιτελείο για το καλύτερο δυνατό στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γνωρίζω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά η Ομοσπονδία λειτουργεί με κάποιες αξίες».

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα