Euroleague για Παύλο Γιαννακόπουλο: Θλιβερή μέρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ

Η απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου έφερε πένθος όχι μόνο στον ελληνικό αθλητισμό αλλά και πέρα από τα όρια της χώρας. Η Euroleague εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως ο Πατριάρχης της Παναθηναϊκής οικογένειας αποτέλεσε κινητήριο δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, συνέβαλε στην ανάπτυξη του αθλήματος σε όλη την Ευρώπη και έδειξε τον δρόμο αφήνοντας πίσω του μια τεράστια κληρονομία.

Παράλληλα, στη μακροσκελή ανακοίνωση της Euroleague υπάρχει και προσωπικό μήνυμα του του CEO της, Τζόρντι Μπερτομέου. Ο Καταλανός παράγοντας εξέφρασε δημόσια συλλυπητήρια στην οικογένεια Γιαννακόπουλου και προσωπικά στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως πέρα από την απώλεια ενός εμβληματικού παράγοντα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αισθάνεται πως έχασε έναν δικό του φίλο με την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Αναλυτικά:

«Η Euroleague Basketball σκύβει το κεφάλι στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του εμβληματικού παράγοντα του Παναθηναϊκού, Παύλου Γιαννακόπουλου. Ήταν ένας αγωνιστής του αθλήματος, ο Παύλος Γιαννακόπουλος μαζί με τον αδερφό του Θανάση Γιαννακόπουλο ήταν ο ηγέτης του Παναθηναϊκού για ένα τέταρτο του αιώνα από το 1987 μέχρι το 2012. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος υπηρέτησε ως πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ όλη αυτή την περίοδο, είτε μόνος είτε μαζί με τον αδερφό του Θανάση, μέχρις ότου ο γιός του Παύλος Γιαννακόπουλος, Δημήτριος Γιαννακόπουλος, ανέλαβε το 2012.

Με τον Παύλο Γιαννακόπουλο στο τιμόνι, ο Παναθηναϊκός κέρδισε έξι τρόπαια στην Euroleague, το Διηπειρωτικό Κύπελλο το 1996, 13 τίτλους Ελληνικού Πρωταθλήματος και 9 Κύπελλα Ελλάδας. Η αφοσίωσή του στους παίκτες και τους προπονητές και η δέσμευση για την αριστεία καθιέρωσαν τον Παναθηναϊκό ως έναν σύλλογο για τον οποίο παίζουν μεγάλοι παίκτες σε όλη την Ευρώπη. Η αριστεία του ως στέλεχος του μπάσκετ χαιρετίστηκε από την Euroleague Basketball το 2011 όταν ο ίδιος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ονομάστηκαν από κοινού νικητές του βραβείου Executive of the Year για την σεζόν της Euroleague 2010-2011.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μπάσκετ της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, θα ήθελε να εκφράσει δημόσια τα συλλυπητήριά του στον γιο του Παύλου Γιαννακόπουλου, Δημήτριο Γιαννακόπουλο, στον αδελφό του Θανάση Γιαννακόπουλο και συνολικά στην οικογένεια του Παναθηναϊκού: «Αυτή είναι μια θλιβερή μέρα για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ και ειδικά για μένα γιατί με την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου έχασα επίσης έναν φίλο. Ο Παύλος και ο Θανάσης ήταν η κινητήρια δύναμη στην οικοδόμηση του Παναθηναϊκού στην αθλητική αυτοκρατορία Η παθιασμένη και σταθερή υποστήριξη του συλλόγου τους. έκανε τον Παναθηναϊκό σε ένα μοντέλο μεγαλοπρεπές που οι σύλλογοι σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέρα από αυτή προσπαθούσαν να τους μοιάσουν. Ο Παύλος έφερε το όραμα και τον ρεαλισμό στις αποφάσεις που έλαβε και βοήθησε όλο το ευρωπαϊκό μπάσκετ να κάνει πολλά βήματα μπροστά τις δεκαετίες της συμμετοχής του, ήταν ένα αληθινό παράδειγμα αγάπης για το μπάσκετ, ο Παύλος αφήνει πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά επιτυχίας και θα λείψει πολύ».

Η αγάπη του Παύλου Γιαννακόπουλου για τον Παναθηναϊκό δεν γνώριζε τα όρια και η επιθυμία του να δει τον σύλλογο μεταξύ των καλύτερων στο μπάσκετ τον οδήγησε να προσλάβει πρωταγωνιστές αθλητές παγκόσμιας κλάσης από όλο τον κόσμο, όπως οι Αμερικανοί Ντομινίκ Ουίλκινς και Μπάιρον Σκοτ. Οι ευρωπαϊκοί θρύλοι Dejan Bodiroga, Dino Radja και Sarunas Jasikevicius. και τους καλύτερους του ελληνικού μπάσκετ, όπως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που πρωταγωνίστησαν στους Πράσινους σε διάφορα στάδια.

Ακόμη κι όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος παραιτήθηκε από πρόεδρος του Παναθηναϊκού, έριξε μια γιγαντιαία σκιά και παρέμεινε μια σημαντική επιρροή τόσο στο club όσο και στους οπαδούς. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Euroleague και οι συμμετέχοντες μας σύλλογοι τον χαιρετίζουν για τελευταία φορά για τις πολυάριθμες συμβολές του στον Ευρωπαϊκό αθλητισμό γενικότερα και στο μπάσκετ ειδικότερα. Η μνήμη του να είναι ευλογία για την οικογένειά του».

leoforos

Παναθηναϊκός Superfoods - Φιέστα 2017: Αποθέωση στον Παύλο Γιαννακόπουλο ΒΙΝΤΕΟ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα