Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ στον 2ο τελικό της Basket League

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ στον 2ο τελικό της Basket League

Ο Παναθηναϊκός θέλει να πάρει πίσω ό,τι έχασε την περασμένη Κυριακή ενώ ο Ολυμπιακός έχει ένα σημαντικό αβαντάζ.

Σαφές προβάδισμα Ολυμπιακού ή ανατροπή στην ανατροπή από τον Παναθηναϊκό; Οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» θα συναντηθούν σήμερα (19:00) στο ΣΕΦ για τον δεύτερο τελικό των πλέι οφ της Basket League με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν κάνει το «break» στον πρώτο τελικό στο ΟΑΚΑ και να προηγούνται στη σειρά με 1-0.

Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το πλεονέκτημα της έδρας που είχε ο αήττητος μέχρι να φτάσει στους τελικούς Παναθηναϊκός, αλλά και τα προγνωστικά που ήθελαν τους «πράσινους» φαβορί για τον τίτλο, και σε περίπτωση νίκης του στον σημερινό αγώνα θα κάνει το σκορ 2-0 και θα έχει αποκτήσει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του 13ου πρωταθλήματος Ελλάδας στην ιστορία του.

Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους θέλουν να πάρουν πίσω ό,τι έχασαν την περασμένη Κυριακή στον πρώτο τελικό, το πλεονέκτημα της έδρας και να ισοφαρίσουν σε 1-1 τη σειρά, αλλά και τις εις βάρος πιθανότητές τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας. Παρότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ένα σημαντικό αβαντάζ, το «break» στον πρώτο τελικό δεν προδικάζει τον πρωταθλητή όπως δείχνει η παράδοση.

Στο παρελθόν έχουν γίνει πέντε «break» στον πρώτο τελικό, αλλά μόνο τις τρεις η ομάδα που «έσπασε» την έδρα κατέκτησε και το πρωτάθλημα.

Τα τέσσερα από τα πέντε «break» στον πρώτο τελικό έχουν γίνει από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο το 2009, το 2011 και το 2013, που «έσπασε» την έδρα του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς. Το 2016, όμως, παρά τη νίκη τους στο ΣΕΦ με 83-81, οι «πράσινοι» έχασαν το πρωτάθλημα από τους «ερυθρόλευκους» με 3-1.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει ένα «break» σε πρώτο τελικό, το 2002, στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ (82-74), όμως, η Ενωση κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή στη σειρά από 2-0 υπέρ των «ερυθρολεύκων» και με 3-2 κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα στην ιστορία της.

Το… θερμόμετρο των τελικών έχει άρχισει να ανεβαίνει: Αμέσως μετά τον πρώτο τελικό και παρά τη νίκη του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» με δήλωση του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ Χρήστου Σταυρόπουλου διαμαρτυρήθηκαν για τη διαιτησία. Ακολούθησαν οι «πράσινοι» οι οποίοι με ανακοίνωσή τους τόνισαν ότι σε περίπτωση επεισοδίων θα αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο του ΣΕΦ και δεν θα συναινέσουν στη συνέχιση του αγώνα, όπως έγινε στον πέμπτο τελικό της περασμένης σεζόν.

Επίσης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ξεκαθάρισε στους παίκτες και στους προπονητές ότι σε περίπτωση απώλειας του πρωταθλήματος, δεν πρέπει να αισθάνεται κανείς σίγουρος ότι θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στο ΟΑΚΑ.

ελεύθερος τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα