Ο Ολυμπιακός έκανε το break στο ΟΑΚΑ! Νίκησε τον Παναθηναϊκό 65-75

Ο Ολυμπιακός έκανε το break στο ΟΑΚΑ! Νίκησε τον Παναθηναϊκό 65-75

Ο Ολυμπιακός κάνει το break στο ΟΑΚΑ, νικά τον Παναθηναϊκό με 75-65 και έχει, πλέον, τον πρώτο λόγο για τον τίτλο της Α1.

 Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό μέσα στο ΟΑΚΑ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος μπάσκετ και πήρε το προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. 

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι των «πράσινων» σε όλο τον αγώνα και δίκαια νίκησαν με 75-65 αποκτώντας έτσι το πλεονέκτημα της έδρας. Να σημειωθεί πως η σημερινή ήττα ήταν η πρώτη για τον Παναθηναϊκό μετά από 33 αγώνες!

Οι πράσινοι προηγήθηκαν στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου με 10 (29-19), αλλά στη συνέχεια ήταν αγνώριστοι, εγκλωβίστηκαν από την υποδειγματικά άμυνα των ερυθρολεύκων, ήταν σχεδόν άπαντες εκτός κλίματος και οι φιλοξενούμενοι πήραν πιο εύκολα από όσο θα περίμεναν το ροζ φύλλο αγώνα.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Παπανικολάου (και στις δύο άκρες του παρκέ), όντας πρώτος σκόρερ με 14 πόντους. Εκπληκτικός ο Παπαπέτρου με 10π., διψήφιοι και οι Ρόμπερτς (12π.), Μάντζαρης (11π.). Το διπλό του Ολυμπιακού αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία –και αποτυπώνει την εικόνα του Εξάστερου- από το γεγονός πως στα τελευταία 15’ έπαιξε δίχως Σπανούλη-Πρίντεζη (ο δεύτερος είχε και πρόβλημα με τα φάουλ), αλλά είχε άλλους πρωταγωνιστές. Ο V-Span ήταν πολύ κακός (αν και έβγαλε πάθος στην άμυνα) με 1/10 σουτ, 2 ασίστ και 3 λάθη, ενώ ο υπαρχηγός των Πειραιωτών έμεινε στους 2.

Οι μεγάλοι θριαμβευτές μπλόκαραν από νωρίς τον Καλάθη και ουσιαστικά… έκοψαν στα δύο τον Παναθηναϊκό. Ο ηγέτης του τριφυλλιού έμεινε στους 8 πόντους (4/16 σουτ) και 5 ασίστ, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα, με την ομάδα του να αναλώνεται πολύ σε μπάσκετ-αλάνας που δεν οδήγησε πουθενά. 23 πόντους πέτυχε ο Τζέιμς (10/13 βολές), 18 ο Σίνγκλετον (9/10 βολές) με 10 ριμπάουντ και από ‘κει και πέρα το… χάος. Πάλεψε στην άμυνα ο Θανάσης, κακός ο Γκιστ, 0 από Ρίβερς, Παππά, Λεκαβίτσιους, Λοτζέσκι, με τον Πασκουάλ να μην παίρνει την παραμικρή βοήθεια από τον πάγκο.

Μόλις 8 ασίστ είχαν οι πρωταθλητές, στις 17 σταμάτησαν οι ερυθρόλευκοι, δείγμα και του πώς κύλησε η αναμέτρηση, οι οποίοι έφτασαν στη νίκη παρά το ότι είχαν 16 λάθη και 17 χαμένα ριμπάουντ(!), τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε σχεδόν καθόλου ο Παναθηναϊκός. 37-20 οι βολές υπέρ των γηπεδούχων, που πήραν μπόλικες στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά δεν τις αξιοποίησαν κιόλας, έχοντας μόλις 64%.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 32-35, 49-52, 65-75

Την προσεχή Πέμπτη (7/5) το δεύτερο ματς της σειράς στο ΣΕΦ, στις 19:00.

Διαμαρτυρία του Ολυμπιακού για τη διαιτησία στο ημίχρονο του ντέρμπι

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα