Τελικός Κυπέλλου όπως Πολυτεχνείο: Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί και 22 διμοιρίες των ΜΑΤ

Υπό το βλέμμα ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας φτάνουν τα πούλμαν των οπαδών του ΠΑΟΚ για τον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ απόψε στις 8.30 το βράδυ.

Σύμφωνα με το σχέδιο της αστυνομίας επιτρέπεται στα πούλμαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους από τα Μάλγαρα ανά 25 για λόγους ασφαλείας.

Πάνω από 5.000 αστυνομικοί, περισσότεροι από όσους είχαν χρησιμοποιηθεί για την επέτειο του Πολυτεχνείου, βρίσκονται σε επιφυλακή.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 300 λεωφορεία, τα οποία θα κινηθούν συνοδευόμενα από αστυνομικές δυνάμεις.

Πρόθεση των αξιωματικών της αστυνομίας είναι να μην πλησιάσει το ΟΑΚΑ κανένας οπαδός χωρίς εισιτήριο. Θα υπάρξει πολλαπλός έλεγχος εισιτηρίων και ταυτοπροσωπείας σε όλους τους οπαδούς που θα μετακινηθούν με πούλμαν στα Μάλγαρα, τις Αφίδνες και κατά την άφιξή τους στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εντός του ΟΑΚΑ θα υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση με παρουσία διμοιριών στον αγωνιστικό χώρο, τις κερκίδες και τον περιβάλλοντα χώρο.

Τελικός Κυπέλλου όπως...Πολυτεχνείο - Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί και 22 διμοιρίες των ΜΑΤ

Μέτρα που λαμβάνονται συνήθως στην επέτειο του Πολυτεχνείου έχει λάβει η Αστυνομία στην προσπάθεια της για ομαλή διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Το σχέδιο που έχει εκπονήσει η ΕΛ.ΑΣ., περιλαμβάνει 5.000 αστυνομικούς που θα βρίσκονται επί ποδός πολέμου και είναι χαρακτηριστικό ότι η Γ.Α.Δ.Α «έκοψε» όλα τα σαββατιάτικα ρεπό, ενώ στα μέτρα τάξης περιλαμβάνονται και 22 διμοιρίες ΜΑΤ και θα ενισχυθούν και από δυνάμεις εκ Θεσσαλονίκης.

Οι περισσότερες διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται στο ΟΑΚΑ και στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, αλλά θα υπάρχουν και στην Ομόνοια, διότι οι αστυνομικοί έχουν πληροφορίες για συγκεντρώσεις οπαδών και των δύο φιναλίστ στο κέντρο της Αθήνας πριν τη σέντρα του ματς.

Αναλυτικά η Ελληνική Αστυνομία, δια του επικεφαλής των μέτρων τάξης του τελικού, Ταξιάρχου κ. Βουτσελά, γνωστοποίησε τα εξής:

- Κανένας οπαδός δεν θα πλησιάσει το ΟΑΚΑ χωρίς εισιτήριο.

- Θα υπάρξει πολλαπλός έλεγχος εισιτηρίων και ταυτοπροσωπείας σε όλους τους οπαδούς των φιναλίστ που θα μετακινηθούν με πούλμαν στα Μάλγαρα, τις Αφίδνες και κατά την άφιξή τους στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο έλεγχος θα γίνει από την ΕΛ.ΑΣ.

- Τα πούλμαν των οπαδών του ΠΑΟΚ θα συγκεντρωθούν στις 15.00 στις Αφίδνες και κατόπιν θα ξεκινήσει η κίνησή τους προς το ΟΑΚΑ με συνοδεία δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ.

- Εντός του ΟΑΚΑ θα υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση των χώρων με παρουσία διμοιριών στον αγωνιστικό χώρο, τις κερκίδες και τον περιβάλλοντα χώρο.

- Η ασφάλεια στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια αποτελεί αντικείμενο αποκλειστικά της ΕΛ.ΑΣ.

Οδηγίες του ΠΑΟΚ στους φιλάθλους του

Οδηγίες στους φιλάθλους της που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στην ΑΕΚ που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ το Σάββατο (12.05, 20:30) έδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ εφιστά την προσοχή στον κόσμο της ομάδας δίνοντας οδηγίες τόσο για τη μετάβαση των πούλμαν στην Καλογρέζα όσο και για την είσοδο των οπαδών στο στάδιο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του «Δικεφάλου»:

«Το Σάββατο (12.05) στο ΟΑΚΑ πάμε να γράψουμε ένα ακόμα κεφάλαιο στην ιστορία της ομάδας μας. Όλοι μαζί, σαν μία οικογένεια, με πίστη, σεβασμό στην προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και του προπονητή και με διάθεση να καταθέσουμε τη φωνή, την ψυχή και την θετική ενέργειά μας!

Ενωμένοι και αποφασισμένοι, όχι μόνο στηρίζουμε την ομάδα για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου από τους πολλούς που είναι μπροστά μας, αλλά διασφαλίζουμε ότι δεν θα παίξει ποτέ πια ξανά μόνη της, χωρίς τον κόσμο της!

Δεν απαντούμε σε προκλήσεις, δεν ασχολούμαστε με τους αντιπάλους, δεν ανάβουμε πυρσούς, δεν χρησιμοποιούμε κροτίδες και δεν ρίχνουμε το παραμικρό στον αγωνιστικό χώρο!

Δεν αφήνουμε την ομάδα μας μόνη της ποτέ ξανά!

Οδηγίες για τους φιλάθλους από Β. Ελλάδα

Τα λεωφορεία με τους φίλους του Δικεφάλου θα αναχωρήσουν στις 05:00 από τα Μάλγαρα με προορισμό τις Αφίδνες. Στην διαδρομή θα πραγματοποιηθούν δύο στάσεις, ενώ θα υπάρχει συνοδεία ασθενοφόρου, ασφάλειας και δικηγόρων.

Από τις 15:30 θα ξεκινήσει τμηματικά η αναχώρηση για το ΟΑΚΑ, αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος ασφαλείας από την αστυνομία στους φιλάθλους. Τα λεωφορεία θα αναχωρούν σε 20άδες με συνοδεία αστυνομίας και θα φτάνουν στα πάρκινγκ του γηπέδου, ώστε από εκεί οι φίλαθλοι να συνεχίσουν πεζοί για τις Θύρες.

Οι Θύρες που θα βρίσκονται οι φίλοι του ΠΑΟΚ:

Θύρες 13Β, 15, 17, 19, 21 στο κάτω διάζωμα

Θύρες 14, 16, 20, 22 στο πάνω διάζωμα

Τα λεωφορεία με τους φίλους του Δικεφάλου, καθώς και τα ΙΧ και βαν που θα μεταφέρουν τους φιλάθλους μεμονωμένα θα μπορούν να σταθμεύσουν μαζί με τα λεωφορεία στα πάρκινγκ Π-12 έως Π-19.

Οδηγίες για τους φιλάθλους που θα βρίσκονται στην Αθήνα

Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου που θα βρίσκονται στην Αθήνα, θα έχουν σημείο συγκέντρωσης τον Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ Αθηνών «Πανελλήνιος» και από εκεί θα αναχωρήσουν στις 15:30 για το ΟΑΚΑ με τα οχήματα του ΟΑΣΑ και με συνοδεία αστυνομίας.

Οδηγίες για τους φιλάθλους από Ν. Ελλάδα

Οι φίλοι του Δικεφάλου που θα ταξιδέψουν από τη Νότια Ελλάδα θα ξεκινήσουν από τις 16:00 να μετακινούνται προς το ΟΑΚΑ με συνοδεία της αστυνομίας από τα διόδια της Ελευσίνας και θα αποβιβαστούν στα πάρκινγκ Π-12 έως Π-19, προκειμένου στη συνέχεια να μπουν στο γήπεδο.

Διευκρινίσεις

Οι Θύρες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 16:30

Για την είσοδο στο γήπεδο είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Η αποχώρηση από το γήπεδο θα πραγματοποιηθεί αντίστροφα με τον ίδιο τρόπo.

Το κεντρικό ιατρείο του σταδίου θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των φίλων του Δικεφάλου.

Παρακαλούμε να ακολουθείτε όλες τις οδηγίες των αστυνομικών αρχών, των συνοδών και των υπευθύνων ασφαλείας.

Όσοι φίλαθλοι αγόρασαν ηλεκτρονικά το εισιτηρίου τους για τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, θα πρέπει να εκτυπώσουν το εισιτήριο τους σε σελίδα Α4 στην οποία θα εμφανίζεται ευκρινώς το barcode με το οποίο θα γίνει ο έλεγχος για την πρόσβαση τους στο ΟΑΚΑ».

Βασιλειάδης στον Realfm για τον τελικό Κυπέλλου: Είμαστε σε οριακό σημείο

Αυτοσυγκράτηση ζήτησε από όλους, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ο υφυπουργός Αθλητισμού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Realfm 97.8

O Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε πως βρισκόμαστε σε οριακό σημείο και είναι κομβικό το να έχουμε ένα ήρεμο παιχνίδι, χωρίς αντεγκλήσεις, φωτοβολίδες και επεισόδια, υπογραμμίζοντας ότι η δαμόκλειος σπάθη του Grexit επικρέμεται πάνω από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Εχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν, δεν χρειάζεται ο μπαμπούλας της Fifa ή της Uefa για να σοβαρευτούμε», συμπλήρωσε ο ίδιος, λέγοντας ότι «αύριο κρίνονται όλοι».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα