Προκρίθηκε στον τελικό ο Τσιτσιπάς. Αποκλείστηκε η Σάκκαρη

Προκρίθηκε στον τελικό ο Τσιτσιπάς. Αποκλείστηκε η Σάκκαρη

Την πρόκριση στον τελικό (πρώτο της καριέρας του) του ATP 500 της Βαρκελώνης πήρε ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος ξεπέρασε και το εμπόδιο του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, που είναι πολύ δυνατός στο χώμα, επικρατώντας 2-0 (7-5, 6-3).

Ο 19χρονος αθλητής, ο οποίος είχε ήδη αφήσει εκτός τους Ντιέγκο Σβάρτσμαν, Αλμπέρτ Ράμος και Ντόμινικ Τιμ, θα διεκδικήσει την πρώτη θέση την Κυριακή (29/04, 17:00) πιθανόν κόντρα στον Ναδάλ (αντιμετωπίζει τον Γκοφάν στα ημιτελικά).

Ο Τσιτσιπάς εμφανίστηκε απόλυτα συγκεντρωμένος και αποφασισμένος από το ξεκίνημα και κατάφερε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του, στο ξεκίνημα του πρώτου σετ, κάνοντας το 3-0. Στη συνέχεια έγινε… μάχη και 1-0 ήρθε με ιδρώτα για τον νεαρό αθλητή. Ωστόσο, στο δεύτερο σετ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος (6-3) και κατάφερε να φτάσει σε ακόμη μια straight sets νίκη.

Αποκλείστηκε από τον τελικό η Μαρία Σάκκαρη

Στον ημιτελικό σταμάτησε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Όπεν της Κωνσταντινούπολης. Η 22χρονη πρωταθλήτρια, που την ερχόμενη Δευτέρα θα βελτιώσει την θέση της στην παγκόσμια κατάταξη, ηττήθηκε με 6-4, 6-2 από την Σλοβένα, Πολόνα Χέρτζογκ (Νο 75) και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο στην γειτονική χώρα.

sport-fm

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα