Basketball Champions League: Η αντίπαλος της ΑΕΚ στον ημιτελικό του final 4

Basketball Champions League: Η αντίπαλος της ΑΕΚ στον ημιτελικό του final 4

Την ισπανική Μούρθια έβγαλε η κληρωτίδα αντίπαλο της ΑΕΚ στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Champions League που θα διεξαχθεί το τριήμερο 4-6 Μαϊου στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ ως οικοδέσποινα θα αγωνιστεί στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, ο οποίος θα αρχίσει στις 21:30 την Παρασκευή (4/5).

Στο άλλο ζευγάρι η γερμανική Λούντιβιχσμπουργκ θα αντιμετωπίσει τη γαλλική Μονακό, με το τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο στις 18:30 (4/5).

Η κλήρωση διενεργήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας.

Το προφίλ της Μούρθια

Η Μούρθια είναι μία επικίνδυνη μικρομεσαία ισπανική ομάδα. Βρίσκεται στην ένατη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος, διαθέτοντας ένα ρόστερ με αρκετούς παίκτες ευγνωσμένης αξίας.

Οι «Ευρωλιγκάτοι» Μπραντ Όλεσον κι Αουγκούστο Λίμα είναι τα δύο πιο γνωστά ονόματα της Μούρθια, η οποία διαθέτει στις τάξεις της και δύο πρώην «Έλληνες» παίκτες. Ο πρώτος είναι ο Όβι Σόκο, ο οποίος αγωνίστηκε στο παρελθόν στα Τρίκαλα κι αποτελεί έναν από τους πιο κομβικούς παίκτες των Ισπανών. Ο δεύτερος είναι ο Σαρλόν Κλουφ, ο οποίος έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Ρεθύμνου. Κλέβιν Χάνα, Βίτορ Μπενίτε και Σάντιελ Ρόχας είναι τρεις ακόμα παίκτες, οι οποίοι τραβούν το κουπί της Μούρθια τη φετινή σεζόν.

Η ισπανική ομάδα βρέθηκε στο Final Four, κάνοντας την έκπληξη κόντρα στην Τενερίφη του Φώτη Κατσικάρη στη φάση των «16» και «καθαρίζοντας» άνετα την Καρσίγιακα με δύο νίκες στα προημιτελικά. Στον πρώτο όμιλο, είχε τερματίσει τέταρτη (σ.σ. πήρε δηλαδή το τελευταίο εισιτήριο) με ρεκόρ 7-7, ούσα πίσω από Μονακό, Καρσίγιακα κι Όλντενμπουργκ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα