Ημιμαραθώνιος Αθήνας: Αυτοί είναι οι νικητές

Ο Κώστας Γκελαούζος έχει αποδείξει την τελευταία διετία πως είναι ο κορυφαίος δρομέας των μεγάλων αποστάσεων. Ο αθλητής του Χρήστου Παπαχρήστου ήταν και σήμερα ο μεγάλος πρωταγωνιστής, αφού τερμάτισε πρώτος στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας με 1 ώρα 08.30.

Ο εξελίξιμος δρομέας δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του, που ήταν το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου, ωστόσο έδειξε πως θα έχει την ευκαιρία να το κάνει σε έναν από τους αγώνες του Απριλίου και παράλληλα βελτίωσε το δικό του ρεκόρ διαδρομής, το οποίο ήταν 1.08.35 από το 2016. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη θέση. Ήθελα να κατέβω βέβαια κάτω από το 1.08.10 και να κάνω ατομικό ρεκόρ αλλά δεν πειράζει. Σε κάποια σημεία της διαδρομής είχε δυνατό αέρα και μας επηρέασε αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Θα συνεχίσω τώρα με στόχο να κάνω έναν μαραθώνιο το επόμενο διάστημα, προκειμένου να διεκδικήσω το όριο για το Βερολίνο», είπε ο αθλητής του Παναθηναϊκού. Ένας νέος αθλητής, ο Γιώργος Τάσσης, ήταν δεύτερος στον ημιμαραθώνιο και έδειξε πως διαθέτει τα χαρακτηριστικά να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον μαραθώνιο. Ο αθλητής του Τρίτωνα Χαλκίδας διένυσε την απόσταση σε 1 ώρα 09.23 και άφησε πίσω του το έμπειρο Χριστόφορο Μερούση. Ο αθλητής από την Χίο τερμάτισε σε 1.09.49 και πλέον σκέφτεται τη συμμετοχή του σε έναν αγώνα μαραθωνίου, στα τέλη Απριλίου.

«Ηταν μία ωραία εμπειρία, ήταν η πρώτη φορά που έτρεξα στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Ηταν δύσκολη η διαδρομή , αρκετά πιο δύσκολη απ΄ότι περίμενα, αλλά πήγα αρκετά καλά και είμαι ευχαριστημένος», είπε ο Γιώργος Τάσσης, ενώ από την πλευρά του ο Χριστόφορος Μερούσης, δήλωσε: «Χαίρομαι πρώτα απ’ όλα για τη συμμετοχή μου στον αγώνα. Είχα μία ίωση που με πήγε λίγο πίσω στην προετοιμασία μου. Έκανα μία καλή εμφάνιση σε έναν απαιτητικό αγώνα. Ο Ημιμαραθώνιος ήταν και πάλι μία γιορτή για την πόλη της Αθήνας».

Στις γυναίκες το φαβορί ήταν η Ράνια Ρεμπούλη, ωστόσο αυτή που τελικά έκοψε πρώτη το νήμα ήταν η Ελευθερία Πετρουλάκη. Η αθλήτρια του Τάκη Γερακό διένυσε την απόσταση σε 1.20.01 και πανηγύρισε την μεγαλύτερη – μέχρι σήμερα – διάκριση της καριέρας της. Η Ρεμπούλη, επηρεασμένη από τον τραυματισμό που την ταλαιπωρεί από το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, ακολούθησε στη δεύτερη θέση σε 1.20.26 και στην τρίτη η Ντενίζ Δημάκη σε 1.23.56. «Φέτος συμμετείχα για πρώτη φορά στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και κατάφερα να πάρω τη νίκη μετά από μία μεγάλη και δύσκολη μάχη απέναντι σε μία σπουδαία αντίπαλο όπως είναι η Ράνια. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την νίκη μου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε στη διαδρομή και μας έδινε δύναμη για να φτάσουμε μέχρι τον τερματισμό», είπε η Πετρουλάκη.

Από την πλευρά της η Ρεμπούλη, δήλωσε: «Είχα έναν τραυματισμό ο οποίος με πήγε πίσω. Δεν σας κρύβω ότι μέχρι την Παρασκευή δεν ήξερα αν θα πάρω μέρος στον αγώνα ή όχι. Ήρθα έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και τώρα ετοιμάζομαι για τη Βιέννη όπου θέλω να πιάσω το όριο για το Βερολίνο. Συγχαρητήρια στην Ελευθερία για τη νίκη της, αλλά και στην Ντενίζ που είναι παλιά καραβάνα». Τέλος η Δημάκη σχολίασε: «Για μένα το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι είμαι και πάλι εδώ. Πήρα μέρος στον αγώνα για μία ακόμα χρονιά. Φυσικά, είναι σημαντικό ότι βρίσκομαι και στο βάθρο με την τρίτη θέση. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας αλλά είμαι ικανοποιημένη. Χαίρομαι επίσης που κάθε χρόνο ο κόσμος αγκαλιάζει περισσότερο τη διοργάνωση».

 

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα