Σφαιρόπουλος: Υπήρχε μία υπέρμετρη αισιοδοξία και αυτό δεν ήταν καλό

Για... προσγείωση στην πραγματικότητα έκανε λόγο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα από την Μπαρτσελόνα, με τον Έλληνα τεχνικό να υπογραμμίζει με νόημα ότι... «το τελευταίο διάστημα υπήρχε μία υπέρμετρη αισιοδοξία και αυτό δεν ήταν καλό. Υπήρχε η αίσθηση ότι έχουμε πάει Final Four».

«Συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα, έπαιξε καλύτερα από εμάς απόψε», είπε αρχικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα το παιχνίδι, ήμασταν πολύ νευρικοί.

Δεν είχαμε καθαρό μυαλό να διαβάσουμε την άμυνά τους και να γυρίσουμε την μπάλα ομαδικά. Δεν ήμασταν ομαδικοί, λοιπόν, και αυτό έπληξε την επίδοσή μας επιθετικά. Επίσης, χάσαμε πολλά ελεύθερα σουτ.

Αυτό επίσης επηρέασε την αποτελεσματικότητά μας στην άμυνα. Δεχθήκαμε εύκολους πόντους στο τρανζίσιον, αλλά και από επιθετικά ριμπάουντ. Στο ημίχρονο, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε το μομέντουμ, αλλά αυτό δεν συνέβη.

Δεν ήμασταν επιθετικοί στην άμυνα και πάντα βρισκόμασταν ένα βήμα πίσω. Επιθετικά, προσπαθούσαμε να εκτελέσουμε ατομικά κι όχι ως ομάδα. Αυτός είναι ο λόγος που η Μπαρτσελόνα πήρε τόσο μεγάλη διαφορά και ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε.

Δυστυχώς, ένα τέτοιο παιχνίδι μας προσγειώνει στην πραγματικότητα. Το τελευταίο διάστημα υπήρχε μία υπέρμετρη αισιοδοξία και αυτό δεν ήταν καλό. Υπήρχε η αίσθηση ότι έχουμε πάει Final Four. Όλοι μιλούσαν για Βελιγράδι και διαβατήρια.

Μες στην ομάδα, όλοι προσπαθήσουμε να πείσουμε τους παίκτες ότι δεν έχουμε το πλεονέκτημα έδρας ακόμη. Μερικοί βιάζονται. Είναι μία ήττα που πονάει και, όπως όλες, δημιουργεί προβλήματα.

Πρέπει να μάθουμε από αυτή την ήττα ότι πρέπει να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια. Υπάρχουν και τα πλέι οφ, ακόμη και το πλεονέκτημα έδρας να πάρουμε. Εκεί, και οι οκτώ ομάδες έχουν κίνητρο. Μπορείς να χάσεις ακόμη και στην έδρα σου με 30 πόντους, όπως σήμερα.

Θέλω να πω ότι πρέπει να πάμε βήμα-βήμα, όπως όλη τη χρονιά. Είναι ένα καλό μάθημα, γιατί ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα. Ακόμη δεν έχουμε το πλεονέκτημα έδρας. Πρέπει να παλέψουμε γι' αυτό και στη συνέχεια για να πάμε στο Final Four. Οι προσδοκίες που υπάρχουν είναι υπέρ του δέοντος αυξημένες.

Πρέπει να χαμηλώσουμε τους τόνους και να δουλέψουμε. Πρέπει να το καταλάβουν πρώτα απ' όλα οι παίκτες. Ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα. Πρέπει να μάθουμε να παλεύουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Μην ξεχάσετε ότι και πέρσι είχαμε πλεονέκτημα έδρας, αλλά χάσαμε εδώ από την Εφές. Εμείς που είμαστε πιο έμπειροι ξέρουμε ότι δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Έτσι θέλω να χρησιμοποιηθεί αυτή η ήττα. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο που μου συμπαραστέκεται σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα