Σοκ για τον Παναθηναϊκό: Τετραπλός κίνδυνος για αλλεπάλληλα -3

Με τετραπλή καμπάνα κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός, λόγω των προσφυγών Βέμερ, Εσιέν, Λέτο και Τοτσέ.

Δεν είναι μόνο η περίπτωση της προσφυγής του Γενς Βέμερ που οδεύει ολοταχώς προς αφαίρεση τριών βαθμών (-3) για τον Παναθηναϊκό μετά τη σημερινή εκδίκαση της υπόθεσής του. Είναι και οι περιπτώσεις των Μάικλ Εσιέν, Σεμπάστιαν Λέτο και Χοσέ Τοτσέ, που επίσης εμπεριέχουν ποινή τιμωρίας αφαίρεσης τριών βαθμών (-3) άρα και το ενδεχόμενο υποβιβασμού για το τριφύλλι (γίνεται αυτόματα σε τρία  -3).

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η δικηγόρος των παραπάνω παικτών κ. Σουλούκου τόνισε στην εκδίκαση των υποθέσεων ότι «σέβομαι την ιστορία της ομάδας αλλά εάν δεν εξασφαλίσει αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα τότε θα ματαιωθούν οι απαιτήσεις μας». Οι αποφάσεις του δικαστηρίου αναμένεται να γνωστοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες και το αργότερο υπολογίζεται σε μία εβδομάδα.

Η πλευρά του Παναθηναϊκού ζήτησε αναβολή λόγω των όσων συμβαίνουν στο ελληνική ποδόσφαιρο και επιπλέον γιατί έχει πληρωθεί ένα σημαντικό ποσό και στους τρεις παίκτες. Πιο συγκεκριμένα υποστήριξε ότι «Στον Λέτο το χρέος ήταν 151.075 ευρώ και τώρα είναι 50.075, στον Τοτσέ ήταν 43.000 ευρώ και πληρώθηκαν οι 21.000  και στον Εσιέν πληρώθηκε η πρώτη των 73.000 ευρώ και ένα μικρό μέρος της δεύτερης». Τότε πήρε τον λόγο η κ. Άσπα Σουλούκου, δικηγόρος των τριών ποδοσφαιριστών και είπε ότι «Σχετικά με τον Λέτο έχει διακανονίσει πέντε φορές οφειλόμενα από το 2013. Υπήρξε μεν καταβολή ωστόσο έχει εξαντλήσει περιθώρια υπομονής γιατί υπάρχουν και επιπλέον 178.000 ευρώ από το 2015. Ο Εσιέν έχει διακανονίσει δύο φορές οφειλόμενα. Δεν τηρήθηκε τίποτα. Έχει χάσει έναν χρόνο και θεωρούμε ότι εξαντλήθηκε η υπομονή μας. Για τον Τοτσέ υπάρχουν οφειλόμενα από συμβόλαιο του 2011 και έχουμε 2018. Για ποια καλή προαίρεση να μιλήσουμε».

Για να συμπληρώσει η κ. Σουλούκου πως «Τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο δεν έχουν σχέση με τις υποθέσεις αυτές. Έχουν σχέση με τον ΠΑΟΚ και δεν γνωρίζω για την ΑΕΚ. Θα έχουν δύο εβδομάδες να πληρώσουν τα οφειλόμενα. Αν δεν πάρουν άδεια θα ματαιωθούν για πάντα οι απαιτήσεις μας. Δεν θέλω ούτε να ψελλίσω τι σημαίνει αυτό για την ομάδα, σέβομαι την ιστορία της αλλά αν δοθεί και άλλη αναβολή θα ματαιωθούν για πάντα οι απαιτήσεις μας».

Κλείνοντας και πριν ο δικαστής αποφασίσει να απορρίψει το αίτημα για αναβολή ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Βασίλης Κωνσταντίνου τόνισε ότι «Η διακοπή δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει. Σίγουρα για να έρχεται η ΦΙΦΑ στη χώρα μας είναι σοβαρά τα πράγματα. Οι απώλειες εσόδων είναι σοβαρές. Δεν ζητάμε κούρεμα. Έχουμε δώσει αρκετά λεφτά, έχουμε δώσει και στο παρελθόν. Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μην πάρει άδεια από απαιτήσεις ποδοσφαιριστών την συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Πλέον μένει να φανεί αν εντός των επόμενων ημερών θα βρεθεί λύση αναφορικά με τις συγκεκριμένες υποθέσεις ή αν τελικά θα επιβληθεί η ποινή στον Παναθηναϊκό. Να σημειωθεί πως η ποινή θα του επιβληθεί μετά το πρώτο χρονικά ματς και από εκεί και πέρα θα έχει περιθώριο τριών ημερών να πληρώσει τα οφειλόμενα στους παίκτες.

 

sdna.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα