Δεν το βάζει κάτω ο Παναθηναϊκός, ζωντανός στο κυνήγι της 5ης θέσης

Δεν το βάζει κάτω ο Παναθηναϊκός, ζωντανός στο κυνήγι της 5ης θέσης

Όρθιο στη διεκδίκηση της 5ης θέσης, που δίνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, κράτησε τον Παναθηναϊκό ο Ρόμπιν Λουντ.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Φινλανδός μέσος των «πρασίνων» νίκησε τον Αθανασιάδη με υπέροχο σουτ και με το 1-1 κράτησε αήττητη για 4ο σερί ματς την ομάδα του και παράλληλα, της έδωσε τη δυνατότητα να παραμείνει «ζωντανή» στη διεκδίκηση της 5ης θέσης.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, ακόμη και να βγει 5ος δεν θα συμμετάσχει στο προσεχές Europa League, καθώς έχει τιμωρηθεί από την UEFA (δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η απόφαση) με μονοετή αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων, απλά θα μπορέσει να εκτίσει την ποινή του.

Γρήγορος ρυθμός, ανοικτό ποδόσφαιρο και αρκετές καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, συνέθεσαν την εικόνα του πρώτου μέρους στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο πολύ καλά στημένος στον αγωνιστικό χώρο, Αστέρας Τρίπολης, δεν επέτρεψε στους «πράσινους» να βρουν κενούς διαδρόμους, με τους γηπεδούχους να επιχειρούν βαθιές μπαλιές χωρίς κάτι το ουσιαστικό.

Δύο φορές που οι γηπεδούχοι κατάφεραν να συνδυαστούν και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις από τα πλάγια προκάλεσαν κάποια προβλήματα στην άμυνα των Αρκάδων, με τις κεφαλιές των Αυλωνίτη (20΄) και Δώνη (23΄) να μη βρίσκουν στόχο.

Η ομάδα που είχε τις πιο «καθαρές» ευκαιρίες για να σκοράρει στο διάστημα αυτό ήταν ο Αστέρας. Στο 26΄ η κεφαλιά του Πασαλίδη από πολύ κοντά και με τον Διούδη εκτός θέσης έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ 10 λεπτά αργότερα ο Τόνσο βρέθηκε μόνος του στο σημείο του πέναλτι, αλλά αστόχησε.

Στον ίδιο γρήγορο ρυθμό συνέχισαν οι ομάδες και στο δεύτερο μέρος. Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 53΄ με τον Χατηγιοβάννη να αιφνιδιάζεται από τη βαθιά μπαλιά του Γιόχανσον κι εντελώς μόνος του απέναντι στον Αθανασιάδη δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε.

Η απάντηση των Αρκάδων ήταν άμεση και στο 55΄ ο Αυλωνίτης «πήρε τη μπουκιά από το στόμα» του Τόνσο, που ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει. Η δεύτερη κλασική ευκαιρία των «πρασίνων» σημειώθηκε στο 64΄, όταν από γύρισμα του Λουντ και δυνατό σουτ του αμαρκάριστου Δώνη, ο Αθανασιάδης έκανε την επέμβαση του αγώνα.

Με το ρυθμό που είχε ο αγώνας το γκολ ήταν θέμα χρόνου για κάποια από τις δύο ομάδες και τελικά αυτή που άνοιξε το σκορ ήταν ο Αστέρας με την καρφωτή κεφαλιά του Μανιά στο 69΄ από την σέντρα ακριβείας του Γιαννούλη (1-0).

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 77΄ στάθηκε άτυχος, καθώς μετά το ανάποδο ψαλίδι του Μουνιέ η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά, όμως, ο Λουντ κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 87΄ και να «σώσει την παρτίδα» για το «τριφύλλι».

Δειτε εδω το live του αγώνα

naftemporiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα