Σάκοτα: Δεν έχουμε την ισορροπία που εγώ θα ήθελα

Σάκοτα: Δεν έχουμε την ισορροπία που εγώ θα ήθελα

Στη σοβαρότητα που επέδειξε ο Παναθηναϊκός και την πιεστική άμυνα των «πράσινων», στάθηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ντράγκαν Σάκοτα, στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα από το «τριφύλλι». Παράλληλα, ο τεχνικός της Ένωσης επισήμανε την ανάγκη για ενίσχυση του ρόστερ των «κιτρινόμαυρων».

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Κέρδισε δίκαια. Ήταν αρκετά σοβαρός», είπε αρχικά ο Σάκοτα και συνέχισε: «Φαίνεται ότι προετοίμασε το παιχνίδι διαφορετικά αυτή την φορά. Η ευστοχία στις βολές, 100%, δείχνει πόσο συγκεντρωμένοι ήταν. Δεν μας έδωσαν περιθώρια να παλέψουμε καλύτερα. Είχαμε 18 λάθη, μας ανάγκασαν να παίξουμε με δύο πλέι μέικερ, σχεδόν σε όλο το ματς. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Η πιεστική άμυνα του Παναθηναϊκού, ήταν αρκετά καλή και μας δημιούργησε πολλά προβλήματα. Είχαμε κακή άμυνα στην αρχή. Μετά εννοείται χάνεις και την αυτοπεποίθηση και ήταν πολύ δύσκολο για εμάς. Έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει καλύτερα το παιχνίδι, για να πάμε καλύτερα. Τελικά, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Το πρόβλημά μας, δεν είναι ο Παναθηναϊκός. Όταν έχεις τόσο δυνατό πρόγραμμα, δεν έχεις περιθώριο για να γυρίζεις πίσω. Πρέπει να δούμε το επόμενο παιχνίδι».

Σε ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός φανέρωσε τα κενά του ρόστερ της ΑΕΚ, απάντησε: «Η ομάδα που έχουμε, αυτή είναι. Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα πράγματα, να κάνουμε προσθήκες. Δεν είναι εύκολο αυτή την εποχή. Εννοείται δεν συγκρίνονται οι δύο ομάδες, σε ρόστερ. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Το πρωτάθλημα σου δίνει τις ευκαιρίες σου. Στο τέλος η κάθε ομάδα παίρνει μια θέση που της αξίζει. Αυτή την στιγμή όμως, έχουμε αυτό το ρόστερ και πρέπει να παλέψουμε ως έχουμε».

Όσο για το αν θα κοιτάξει μέσα στην εβδομάδα για προσθήκη, είπε: «Προσπαθούμε από την μέρα που ήρθα. Δεν υποτιμάω τους παίκτες μου, αλλά δεν έχουμε την ισορροπία που εγώ θα ήθελα. Δεν θέλουμε να φέρουμε παίκτες που δεν έχουν διαφορά με αυτούς που έχουμε. Το πρόγραμμα είναι έτσι, τα παιχνίδια τρέχουν. Καλό θα είναι τώρα σε 2-3 μέρες που θα έχουμε άλλο παιχνίδι, να έχουμε παίκτες που δεν θα έχουν παίξει πάνω από 20 λεπτά. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Δεν είναι εύκολο να βρεις ένα παιχνίδι όπως το θέλεις»

Τέλος, μιλώντας για την προτεραιότητα απόκτησης γκαρντ με καλό σουτ, σχολίασε: «Όπως τα είπαμε και εχθες. Εφέτος το πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πιο δύσκολο από πέρυσι και πρόπερσι. Άρα χρειάζεσαι και άλλους παίκτες. Οι άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα που κάνουν πορεία-έκπληξη, έχουν αγώνες μόνο από Σάββατο σε Σάββατο. Εμείς είχαμε πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Για να βελτιώσουμε την ομάδα, πρέπει να έχουμε και άλλο στυλ παίκτη. Αυτό προσπαθούμε αυτή την στιγμή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Αθλητικά

-
Σχολιάστε το άρθρο: