Πλατανιάς και Παναθηναϊκός ισόπαλοι με σκορ 1-1

Οι κινήσεις των δύο προπονητών από τους πάγκους «σημάδεψαν» την αναμέτρηση στα Περιβόλια, που βρήκε Πλατανιά και Παναθηναϊκό ισόπαλους με σκορ 1-1, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League. Ο Αντρές Τσάβες στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού έβαλε μπροστά τους «πράσινους» στο 72΄, αλλά ο Κοροβέσης, στο 78΄, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Σε δεύτερο σερί ματς, μετά από αυτό με την Μπιλμπάο, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε και πολύ γρήγορα δέχτηκε γκολ χωρίς να αντιδράσει. Σήμερα δεν έχασε, ωστόσο, έδειξε ότι έχει αμυντικό πρόβλημα και έλλειψη αυτοπεποίθησης, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές, κυρίως μετά την ισοφάριση, που οι παίκτες του Πλατανιά βγήκαν με αξιώσεις στην επίθεση και δημιούργησαν προβλήματα.

Ο πολύ καλά στημένος μεσοαμυντικά Πλατανιάς και το διαρκές πρέσινγκ που άσκησαν οι γηπεδούχοι στην πρώτη πάσα των παικτών του Παναθηναϊκού δεν επέτρεψαν στους «πράσινους», πέρα από την κατοχή της μπάλας που είχαν στο πρώτο μέρος, να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Ομπερχάουζερ. Η καλύτερη φάση για τους «πράσινους» σημειώθηκε στο 7΄ με τον Μολίνς να αστοχεί από πολύ κοντά, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν στο 38΄ ένα σουτ του Ντεβέσα που έδιωξε με δυσκολία ο Βλαχοδήμος στη γωνία του.

Το δεύτερο μέρος ήταν ακόμη χειρότερο ποιοτικά, με τους «πράσινους» να κάνουν πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, να μη μπορούν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και όσο περνούσε η ώρα το άγχος «βάραινε» ακόμη περισσότερα τα πόδια των παικτών του Ουζουνίδη. Οι γηπεδούχοι πιστοί στο πλάνο τους έψαχναν μία καλή αντεπίθεση για να κάνουν τη ζημιά και λίγο έλλειψε να τα καταφέρουν στο 54΄. Η σπουδαία επέμβαση του Βλαχοδήμου, όμως, στην κεφαλιά του Μπούντνικ δεν τους επέτρεψε να πανηγυρίσουν.

Η είσοδος των Χατζηγιοβάνη και Τσάβες στο ματς άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. Εκεί που οι «πράσινοι» είχαν «κολλήσει», από την ασίστ του νεαρού μέσου στο 72΄ ο Αντρές Τσάβες με άψογο πλασέ «άνοιξε λογαριασμό» στο ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού (1-0). Η «απάντηση» του Πλατανιά ήρθε και αυτή από τον πάγκο. Δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Κοροβέσης ισοφάρισε για τους Χανιώτες στο 78΄ με κοντινή προβολή. Ο Παναθηναϊκός τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, καθώς ο Μολέδο αποχώρησε τραυματίας στο 86΄ ενώ είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές από τον Ουζουνίδη.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

Κίτρινες: Κρος, Μπούντνικ, Καρυπίδης - Μολέδο

Οι ενδεκάδες:

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ομπερχάουζερ, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Πλιάτσικας (76΄ Κοροβέσης), Στάθης, Βάντερσον, Κρος (90΄+2 Πατράλης), Αγγελόπουλος, Ενσικουλού, Ντεβέσα, Μπούντνικ (68΄ Γκρζέλτσακ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (64΄ Χατζηγιοβάνης), Καμπέσας, Λουτσιάνο (74΄ Δώνης), Μολίνς (64΄ Τσάβες)

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα