Χάνει το Ευρωμπάσκετ ο Αντετοκούνμπο

Σαν κεραυνός εν αιθρί» ήχησε στα αυτιά των Ελλήνων -και όχι μόνο- φίλων της πορτοκαλί θεάς η είδηση ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα απουσιάσει από το προσεχές Ευρωμπάσκετ.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο ίδιος ο αστέρας των Μιλγουόκι Μπακς μέσω Instagram, γράφοντας Ο «Greek Freak», ο οποίος ένιωθε ενοχλήσεις στο γόνατο, εξετάστηκε από τον γιατρό των «ελαφιών» στην Κίνα κι αφού απέτυχε να περάσει τα απαραίτητα τεστ, γνωστοποίησε ότι δεν θα μπορέσει να παίξει στο Ευρωμπάσκετ... χαρακτηριστικά ότι δεν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί με την Εθνική μας ομάδα στην προσεχή διοργάνωση, λόγω του τραυματισμού του, με την Ομοσπονδία όμως από την πλευρά της να καταγγέλλει ότι η ομάδα του ουσιαστικά δεν τον αφήνει να αγωνιστεί.

Όπως γνωστοποίησε ο «Greek Freak», λόγω των ενοχλήσεων στο γόνατο του, εξετάστηκε από τον γιατρό των «ελαφιών» στην Κίνα και απέτυχε να περάσει τα απαραίτητα τεστ.

Όπως και να'χει μετά από αυτήν την εξέλιξη η «επίσημη αγαπημένη» καλείται να παραταχθεί στη διοργάνωση χωρίς το μεγάλο της αστέρι, που δήλωσε απογοητευμένος από το γεγονός αυτό, υπογραμμίζοντας πάντως ότι η απουσία του δεν θα ήθελε να πάρει μεγαλύτερες εκτάσεις, προκειμένου να μείνουν συγκεντρωμένοι οι παίκτες του Κώστα Μίσσα στο δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε σε μόλις ένα από τα φιλικά προετοιμασίας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και συγκεκριμένα σε αυτό απέναντι στο Μαυροβούνιο.

Η εξαιρετική του εμφάνιση στο φιλικό με το Μαυροβούνιο

Αναλυτικά όσα έγραψε ο «Greek Freak» στο Instagram:

«Θέλω όλοι να ενημερωθούν από μένα πως δεν θα μπορέσω να ενισχύσω την εθνική μας ομάδα στο Ευρωμπάσκετ. Όλο αυτό τον καιρό πιέζω τον εαυτό μου για να κάνω προπόνηση. Προσπαθώ να τον ξεγελάσω πως δεν πονάω πολύ και θα είμαι έτοιμος για τα παιχνίδια.

Η θέλησή μου επηρέασε την κρίση μου, αλλά στο τεστ που έκανα εδώ στη Κίνα με τους Bucks ήρθε η ώρα της αλήθειας. Απέτυχα να βγάλω με επιτυχία τις ασκήσεις στις οποίες με υπέβαλαν και ο πόνος με σταματούσε από τα πρώτα δευτερόλεπτα.

Πρέπει να αποδεχτώ την αλήθεια και να την αντιμετωπίσω ώριμα. Οφείλω να δουλέψω και να βελτιώσω όσο περισσότερο μπορώ, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο γόνατό μου. Πέρυσι είχα την επιλογή να παγώσω την συμφωνία για το νέο μου συμβόλαιο.

Φέτος δεν έχω επιλογή. Είμαι τραυματίας, οι πόνοι δεν έχουν υποχωρήσει και πρέπει να γίνω καλά. Είναι με διαφορά η μεγαλύτερη απογοήτευση που έχω νιώσει ως τώρα στη καριέρα μου.

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου.

Η εθνική ομάδα είναι η αγαπημένη μου ομάδα και στο μέλλον θα αποδείξω πως μαζί με τους συμπαίκτες μου μπορούμε να την πάμε ψηλά και να κάνουμε χαρούμενους όλους τους Έλληνες.

Τώρα, όμως, προέχει το παρόν. Παρακαλώ όλο το κόσμο να μη δώσει στην απουσία μου μεγαλύτερη διάσταση από την πραγματική και να επικεντρωθούμε στα παιδιά που θα παλέψουν στο Ευρωμπάσκετ για μια επιτυχία που μας λείπει χρόνια.

Την ιστορία την γράφουν πάντα οι παρόντες κι εγώ με μεγάλη στεναχώρια πρέπει να αποδεχτώ και να ανακοινώσω πως θα είμαι απών.

Γιάννης Αντετοκούνμπο».

ΕΟΚ για Μπακς και ΝΒΑ: «Με σχέδιο υποχρέωσαν τον Γιάννη να απουσιάσει»

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Αντετοκούνμπο ότι τίθεται νοκ-άουτ από το Ευρωμπάσκετ η ΕΟΚ εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο κάνει λόγο για σκηνοθετημένο σχέδιο από πλευράς Μπακς με τις ευλογίες του ΝΒΑ, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να χάσει τη διοργάνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ταυτόχρονη ενημέρωση από τον μάνατζερ των Μιλγουόκι Μπακς και από τον ίδιο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μάλιστα διά τηλεφώνου και social media από τη μακρινή Κίνα, και όχι με της δέουσα επίσημη μορφή, για αδυναμία συμμετοχής του στην Εθνική Ανδρών φυσικά και μας λυπεί για τη μεγάλη αγωνιστική απώλεια, αλλά δυστυχώς και δεν μας αιφνιδιάζει.

Μια σειρά ενδείξεων τις οποίες με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούσαμε από την έλευση κιόλας του Γιάννη στην Ελλάδα και εν συνεχεία από την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας, είχαν δημιουργήσει την πεποίθηση ύπαρξης ενός οργανωμένου και καλά σκηνοθετημένου σχεδίου από πλευράς της ομάδα του ΝΒΑ στην οποία αγωνίζεται ο Γιάννης, σε πλήρη γνώση αν όχι και παρότρυνση του ΝΒΑ, που έφεραν σε δύσκολη θέση τον αθλητή και τον υποχρέωσαν να γνωστοποιήσει ότι από σήμερα δεν αποτελεί μέλος της Εθνικής Ανδρών.

Το γεγονός αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί μια άλλη πραγματικότητα, αλλά όπως είναι γνωστό οι παρόντες γράφουν την ιστορία. Η Εθνική ομάδα συνεχίζει την συντεταγμένη προσπάθειά της για να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο επερχόμενο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να εκπροσωπήσει για μια ακόμα φορά επάξια την Ελλάδα.

Αυτή είναι και η πρώτη προτεραιότητα του ελληνικού μπάσκετ, να στηρίξουμε δηλαδή με όλα τα μέσα την Εθνική μας ομάδα, τον προπονητή και τους παίκτες που θα είναι παρόντες.

Σε ό,τι αφορά όμως, το παρασκήνιο αυτής της άκρως ενδιαφέρουσας ιστορίας που εκτυλίχτηκε μέχρι και σήμερα, από υποχρέωση προς τη φίλαθλη κοινή γνώμη της χώρας επιφυλασσόμεθα και στον κατάλληλο χρόνο θα γίνουν γνωστές όλες οι πτυχές της.

Mάλιστα η ΕΟΚ ενημέρωσε την πλευρά του 22χρονου άσου και της ομάδας του πως θα πρέπει να σταλούν οι εξετάσεις και η διάγνωση στα γραφεία της. Πρόκειται για μία διαδικασία που ακολουθείται σε κάθε τραυματισμό παίκτη.

Μίσσας: «Μία ώρα πριν το φιλικό μας ενημέρωσαν για τον Γιάννη»

Όπως ήταν φυσικό η ανακοίνωση του Αντετοκούνμπο επισκιασε το φιλικό της Εθνικής επί της Μ. Βρετανίας, που βρήκε την ομάδα μας να επικρατεί με 88-84 στο Λονδίνο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, αναφέρθηκε όπως ήταν λογικό στο ξαφνικό «χτύπημα» που δέχτηκε η «γαλανόλευκη», ωστόσο, δεν παρέλειψε να εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του στο υπάρχον δυναμικό:

«Ήρθαμε να παίξουμε δύο παιχνίδια προετοιμασίας. Δυστυχώς δεν είχαμε μαζί μας τρεις βασικούς παίκτες, που λόγω ασθένειας έμειναν στην Αθήνα. Μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος από την επίθεσή μας, αλλά δεν είμαι χαρούμενος με την άμυνά μας.

Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερη άμυνα. Μπορώ να πω ότι είχαμε βελτίωση στα ριμπάουντ, σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία στην Πάτρα όπου οι αντίπαλοι είχαν 18 επιθετικά», είπε για το αγωνιστικό κομμάτι και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «θέμα της ημέρας»:

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου τώρα είναι ότι περιμέναμε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίξει, αλλά δεν θα είναι παρών στο Ευρωμπάσκετ. Άρχισε την προετοιμασία με μας χωρίς κανένα πρόβλημα, στη συνέχεια το ιατρικό επιτελείο των Μπακς είπε πως χρειάζεται ξεκούραση για πέντε μέρες και μετά ζήτησαν να επανεξεταστεί.

Υπήρχε επικοινωνία του γιατρού μας με εκείνους των Μπακς και πιστεύαμε πως όλα είναι καλά, αλλά μία ώρα πριν τον αγώνα μάς ενημέρωσαν από την Κίνα, όπου ο Γιάννης βρίσκεται για μία υποχρέωση με το ΝΒΑ, πως το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό και δεν θα παίξει.

Θέλαμε να τον έχουμε μαζί μας, αλλά δεν είναι δυνατό. Πάντως έχω εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους παίκτες μου, στο ταλέντο και την καρδιά τους. Έχουμε τρία ακόμη φιλικά προετοιμασίας και πιστεύω πως μέχρι τα επίσημα ματς θα είμαστε 100% έτοιμοι».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα