Super League: Oλυμπιακός - ΑΕΛ 4 - 1, τελικό σκορ

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός υποδέχεται στην πρεμιέρα της φετινής Super League την ΑΕΛ στο άδειο λόγω τιμωρίας "Καραϊσκάκης", λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη ευρωμάχη με την Ριέκα. Παρακολουθείστε Live την εξέλιξη του αγώνα.

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ολυμπιακός - ΑΕΛ 4-1 (33' πέν., 76' Φορτούνης, 67' Ανσαριφάρντ, 74' Φιγκέιρας / 71' αυτ. Φιγκέιρας).

Σκληρό φάουλ του Νικολάου στο 93, αντικρίζει την κίτρινη κάρτα.

Τρία είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων, μπήκαμε στον έξτρα χρόνο.

Νέα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο 90', με το διαγώνιο σουτ του Μαρτίνς να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι.

Μπαίνουμε στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να έχει τον έλεγχο και να πιέζει για το πέμπτο γκολ, δείγμα ότι φέτος κάτι έχει αλλάξει σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν. Δείχνουν οι "ερυθρόλευκοι" πως είναι σε καλή κατάσταση ενόψει της ρεβάνς στην Κροατία με την Ριέκα.

Εντελώς "ανοιχτό" το ματς εδώ και αρκετή ώρα. Έχει κριθεί ο νικητής και αυτό έχει λύσει τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού που προσπαθούν και για πέμπτο γκολ.

Ο Φορτούνης αποχωρεί στο 81' (έχοντας πετύχει ήδη δύο γκολ) δίνοντας τη θέση του στον Μαρτίνς.

Μέσα σε 10 λεπτά είχαμε 4 γκολ, 3 για τον Ολυμπιακό και 1 για την ΑΕΛ. Το ματς έγινε ξαφνικά απίστευτα γρήγορο, προσφέροντας θέαμα και συγκινήσεις.

Καθοριστικός στην εξέλιξη το ματς ο Καπίνο καθώς στο 2-1 (λίγο πριν τα γκολ των Φιγκέιρας και Φορτούνη και αμέσως μετά το αυτογκόλ του Φιγκέιρας) έκανε μία εξαιρετικά δύσκολη απόκρουση πάνω στη γραμμή σε κοντινή κεφαλιά του Ζίζιτς!

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό! 4-1 Η ομάδα του Χάσι πετυχαίνει ένα πανέμορφο ομαδικό γκολ, με τον Πάρντο να βγάζει κάθετη πάσα, τον Ανσαριφάρντ να κάνει τακουνάκι-όνειρο και τον Φορτούνη με άψογο πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα!

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό! Τρία λεπτά μετά το αυτογκόλ του ο Φιγκέιρας εξιλεώνεται κάνοντας το 3-1 με συρτό αριστερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή που κατέληξε στην αριστερή γωνία του Μπόζοβιτς.

ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ! Μειώνει στο 71' και ξαναμπαίνει στο παιχνίδι με αυτογκόλ του Φιγκέιρας! Οι παίκτες των "βυσσινί" κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα, με τον Ντέλετιτς να αποφεύγει δύο αντιπάλους και να δίνει στον Λεοζίνιο, με την παράλληλη μπαλιά του να καταλήγει στα δίχτυα από προβολή του Φιγκέιρας προ του Κουτσιανικούλη.

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό! Με δύο μπαλιές οι παίκτες του Χάσι έφεραν τη μπάλα στην περιοχή της ΑΕΛ και την έστειλαν στα δίχτυα. Ο Φορτούνης "έσπασε" τη μπάλα στα πλάγια στον Πάρντο, ο Κολομβιανός ξεχύθηκε από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έδωσε φοβερή παράλληλη μπαλιά στον Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό να γράφει το 2-0 με πλασέ στην κενή εστία στο 67'.

Ο Ολυμπιακός ελέγχει το ματς, αλλά από τη στιγμή που παραμένει το εύθραστο 1-0 δεν μπορεί να είναι σίγουρος και ασφαλής.

Οι δύο ομάδες συνεχίζουν με τις αρχικές τους συνθέσεις. Αν το πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε χαμηλούς ρυθμούς, στο δεύτερο τα πράγματα είναι πιο υποτονικά.

Ετοιμάζεται για ζέσταμα και ο Μάρκο Μάριν.

Εδώ και λίγη ώρα έχουν σηκωθεί και κάνουν προθέρμανση οι Ζιλέ και Σιώπης.

Η δεύτερη τελική των Θεσσαλών στο παιχνίδι έρχεται στο 63ο λεπτό, με το σουτ του Ντέλετιτς έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Βούκοβιτς βρήκε ελεύθερο χώρο και έκανε το μακρινό σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μέρος έρχεται στο 59', με εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά του Φορτούνη και σουτ μονοκόμματο του Ανσαριφάρντ στο δεύτερο δοκάρι αν και πιεζόταν, που υποχρέωσε τον Μπρόζοβιτς να αποκρούσει.

Σε... ήρεμους ρυθμούς το δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να μην απειλεί, ούτε φυσικά να απειλείται από την ΑΕΛ.

Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς, την βλέπει ο Αντρεόπουλος για φάουλ στον Πάρντο. Θα μπορούσε να δει ακόμα και κόκκινη κάρτα καθώς το μαρκάρισμα ήταν ιδιαίτερα σκληρό και με τα δύο πόδια.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες. Περιμένουμε να δούμε αν θα αλλάξει προσέγγιση στο ματς η ΑΕΛ, με δεδομένο πως για 30 λεπτά ήταν πολύ καλά στημένη αμυντικά αλλά θα πρέπει τώρα να παίξει και επίθεση αν θέλει να πάρει κάτι από το ματς.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο μέρος έχοντας 6 τελικές προσπάθειες (4 εντός εστίας) έναντι 1 (καμία εντός περιοχής) της ΑΕΛ. Όσον αφορά στην κατοχή, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν 66% κατοχή μπάλας έναντι 34% των "βυσσινί".

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Ολυμπιακός - ΑΕΛ 1-0 (33' πεν. Φορτούνης)

Φτάσαμε στο 38ο λεπτό, με τον Ολυμπιακό να έχει φτάσει δίκαια στο 1-0.

Ο Ολυμπιακός είχε εντείνει την πίεση του στα τελευταία λεπτά και επιβραβεύτηκε με το γκολ. Μένει να δούμε αν θα ανοιχτεί τώρα η ΑΕΛ.

ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό στο 33ο λεπτό! Ο Κώστας Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας της ΑΕΛ (εξαιρετικό χτύπημα) παρά την πολύ καλή προσπάθεια του Μπόζοβιτς να αποκρούσει.

Πέναλτι για τον Ολυμπιακό σε χέρι του Φάρκα μέσα στην περιοχή στην προσπάθειά του να σταματήσει την πορεία της μπάλας σε γύρισμα του Σεμπά από τα αριστερά!

Στο 31ο λεπτό έχουμε την πρώτη ΜΕΓΑΛΗ φάση στον αγώνα με πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη. Συστημένη σέντρα από τα δεξιά του Ανδρούτσου και καρφωτή κεφαλιά Φορτούνη, απέκρουσε ο Μπόζοβιτς!

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί στην κατοχή της μπάλας συντριπτικά, έχει τη διάθεση να βάλει κάτω τη μπάλα και να φτάσει στην περιοχή της ΑΕΛ με αρκετές πάσες και "τριγωνάκια" στις πτέρυγες όμως μέχρι στιγμής του λείπει η μεγάλη φάση.

Γρήγορη κόντρα επίθεση από τον Ολυμπιακό, όμως ο Σεμπά "χάλασε" τη φάση στο φινάλε με τη δυνατή του σέντρα που δεν ήταν δυνατόν να προλάβει από την απέναντι πλευρά ο Πάρντο.

Η κατοχή της μπάλας μετά τα πρώτα 25 λεπτά είναι 70% για τον Ολυμπιακό και 30% για την ΑΕΛ.

Αρκετά δραστήριος ο Ανδρούτσος στο χώρο του κέντρου σε αυτό το πρώτο 20λεπτο, ζητάει μπάλα και παίρνει προσπάθειες.

Ο Ολυμπιακός έχει μέχρι στιγμής 3 τελικές (2 εντός εστίας) και η ΑΕΛ 1 (καμία εκτός εστίας). Η φάση της ΑΕΛ ήταν το σουτ του Ντέλετιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής (19') που έφυγε ψηλά άουτ.

Τεράστια διαφορά μεταξύ γηπέδου με κόσμο και γηπέδου άδειου... Απόδειξη αυτά τα πρώτα 18 λεπτά στο ματς με την ΑΕΛ όπου ο ρυθμός δεν έχει καμία σχέση με αυτόν που είδαμε στον αγώνα με την Ριέκα, όπου τότε η ομάδα του Χάσι είχε ήδη τρεις καλές φάσεις για γκολ.

Από τα αριστερά αναπτύσσεται κυρίως ο Ολυμπιακός, με τους Μίλιτς και Σεμπά.

Να και η πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο 12'. Ξεκίνησε από ωραία ατομική ενέργεια του Σεμπά στο χώρο του κέντρου και αλλαγή παιχνιδιού προς τα αριστερά, ο Μίλιτς έβγαλε τη σέντρα και ο Ανσαριφάρντ πήρε τη γυριστή κεφαλιά πίσω από το ύψος του πέναλτι, στην αγκαλιά του Μπόζοβιτς.

Μέχρι στιγμής μία εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Φιγκέιρας από τα δεξιά, με ντρίμπλα πάνω σε αντίπαλο και σέντρα που κόπηκε από τον γκολκίπερ της ΑΕΛ, είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει στο ματς.

Χωρίς κάτι το αξιόλογο το πρώτο πεντάλεπτο, οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν πάντως περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και ψάχνουν να βρουν διαδρόμους.

Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

Λίγο πριν τη σέντρα έχουμε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη.

Η ενδεκάδα της ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας, Γουάλας, Ανδρεόπουλος, Φατιόν, Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Περόνε, Κουτσιανικούλης.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς, Μίλιτς, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος, Πάρντο, Φορτούνης, Σεμπά, Ανσαριφάρντ

Μόνο τρεις από τους 11 που ξεκίνησαν κόντρα στη Ριέκα την περασμένη Τετάρτη βρίσκονται στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΛ και αυτοί είναι οι Καπίνο, Ρέτσος και Σεμπά.

Η αυλαία της φετινής Super League άνοιξε πριν λίγο με δύο αναμετρήσεις: στην Τρίπολη ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-1 του Αστέρα (49' Καλτσάς / 6' Ναδάλες, 19' Μαυροπάνος) ενώ στην Ξάνθη η τοπική ομάδα έμεινε στο 0-0 με την Λαμία, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν έναν ιστορικό βαθμό καθώς έδωσαν το πρώτο παιχνίδι τους στη μεγάλη κατηγορία!

Καλησπέρα σας. Μέσα από την πλατφόρμα του Contra.gr θα μπορείτε να ενημερώνεστε Live για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΑΕΛ στο άδειο λόγω τιμωρίας "Καραϊσκάκης" στην πρεμιέρα της Super League, με όλο το δροσερό παρασκήνιο από την αναμέτρηση.

contra

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα