Προκριματικά Europa League: Προκρίθηκε ο Ιστορικός Πανιώνιος

Ο Πανιώνιος πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση και στη Σλοβενία, διπλασίασε τις νίκες του απέναντι στην Γκόριτσα και προκρίθηκε δια περιπάτου στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Δίχως να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, ο Ιστορικός επικράτησε με 3-2 της Γκόριτσα στη Σλοβενία και σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα στη Νέα Σμύρνη προκρίθηκε για πλάκα στον επόμενο γύρο, αποδεικνύοντας την ανωτερότητα του.

Το τελικό σκορ δεν αντιπροσωπεύει την εικόνα του παιχνιδιού, μιας και η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, ενώ οι Σλοβένοι έβαλαν και τα δύο τέρματα τους με πέναλτι. Σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Μασούρας, Γεσίλ και Λάμπρου.

Ο αγώνας:

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 11' άνοιξε το σκορ με τον Μασούρα. Ο Μασούντ βρήκε υπέροχα τον Έλληνα επιθετικό, ο οποίος με ιδανικό πλασέ έκανε το 0-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σαββίδης έκανε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κάπιτς κι έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1). Η αντίδραση του Πανιωνίου ήταν άμεση, με τον Ιστορικό να κάνει στην επόμενη φάση το 1-2. Οι "κυανέρυθροι" άλλαξαν υποδειγματικά την μπάλα και ο Γεσίλ σε κενή εστία, μετά από την πάσα του Λάμπρου έκανε το 1-2.

Στο 23' ο Λάμπρου έκανε το 1-3 με εκπληκτικό τελείωμα (ψηλοκρεμαστό σουτ), "καθαρίζοντας" οριστικά την υπόθεση πρόκριση για τον Πανιώνιο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι Νεοσμυρνιώτες προσπάθησαν να πετύχουν κι άλλο γκολ, αλλά έχασαν μοναδική ευκαιρία στο 57' σε κενή εστία ο Γεσίλ δεν πρόλαβε την πάσα του Μασούντ. Στο 66' ο τελευταίοας έκανε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε και πάλι ο Κάπιτς, ο οποίος έκανε το 2-3. Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι κι ο Πανιώνιος με δύο νίκες πήρε την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΓΚΟΡΙΤΣΑ: Σορτσάν, Τσέλσερ, Σκάραμποτ, Γκρέγκοριτς, Κάπιτς, Φιλίποβιτς (56? Μάρινιτς ), Κόλενς (82? Χούμαρ ), Γκρούντινα, Οσούγι, Ζιγκόν (67? Ναγκοτέ ), Κουρκ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Οικονόμου, Κόρμπος, Λάμπρου (80? Γκιοατά ), Γεσίλ, Μασούρας (67? Σαραμαντάς ), Χατζισαφί, Μπανανά (60΄ Ταπόκο), Βλάχος, Μασούντ, Σαββίδης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα