Αποκάλυψη-βόμβα: Ο Ρονάλντο φεύγει από την Ρεάλ λόγω του σκανδάλου φοροδιαφυγής

Αποφασισμένος να αποχωρήσει από την Ισπανία, ύστερα από το σκάνδαλο φοροδιαφυγής εμφανίζεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όπως γράφει σήμερα η A Bola, η απόφαση του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού είναι μη αναστρέψιμη και φέρεται να έχει ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο του ισπανικού συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ο διεθνής άσος, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι «θυμωμένος» με την συγκεκριμένη ιστορία και η αγανάκτησή του τον οδηγεί μακριά από την «βασίλισσα της Ευρώπης».

Δείτε το πρωτοσέλιδο της A Bola

Οι Κινέζοι επιστρέφουν δυναμικά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Η εξαιρετική του εμφάνιση στον τελικό του Κάρντιφ, αλλά η κατάσταση που βρέθηκε στο τέλος της σεζόν, αποδεικνύεται καθοριστική για μία κινεζική ομάδα (της οποίας η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί), που αποφάσισε να κάνει το αποφασιστικό βήμα για να προσπαθήσει να πάρει τον διάσημο Πορτογάλο φέτος το καλοκαίρι στο πρωτάθλημα της ασιατικής χώρας.

Σύμφωνα με την ισπανική As, η ομάδα της Κίνας θα καταθέσει πρόταση 200 εκατ. ευρώ στον Φλορεντίνο Πέρεθ, ενώ στον Κριστιάνο Ρονάλντο θα εξασφαλίσει ετήσιο μισθό 120 εκατ, κάτι που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν με οποιονδήποτε αθλητή.

Οι φήμες για το ενδιαφέρον των Κινέζων είναι γνωστό τις τελευταίες σεζόν, αλλά αυτή τη φορά η πρόταση φαίνεται σοβαρή, καθώς οι Ασιάτες θα ταξιδέψουν την επόμενη εβδομάδα στη Μαδρίτη για να συναντήσουν προσωπικά τον Φλορεντίνο Πέρες και να μεταφέρουν επίσημα την πρότασή τους.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο μάνατζερ του Ρονάλντο, Ζόρζε Μέντες, είχε ήδη αποκαλύψει στο Sky Sports Italia, μια υποτιθέμενη πρόταση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από την Κίνα για τον πελάτη του: «Η Ρεάλ Μαδρίτης έλαβε μια προσφορά για τον Κριστιάνο, αλλά απορρίφθηκε επειδή τα χρήματα δεν είναι το παν. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ζωή του». Όπως τόνισε ο Μέντες, ήταν ο ίδιος ο παίκτης που απέρριψε την πρόταση. Ένα μήνα νωρίτερα είχε ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2021 με ρήτρα 1 δισ ευρώ. Και αυτή τη φορά, φαίνεται ότι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, εκτός εάν η Ρεάλ Μαδρίτης αποφασίσει να ανοίξει τις πόρτες, κάτι που φαίνεται σχεδόν αδύνατο, δεδομένου ότι θα δημιουργήσει μεγάλες αντιδράσεις μεταξύ των φιλάθλων.

Στα 32 του, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, βρίσκεται στην στην ώριμη φάση της καριέρας του και μόλις ολοκλήρωσε το καλύτερο φινάλε σεζόν, σκοράροντας 10 γκολ σε τρεις τελευταίους γύρους του Champions League, ενώ ήταν MVP του τελικού. Επιπλέον, θέλει να κερδίσει την πέμπτη «Χρυσή Μπάλα», κάτι που μέχρι σήμερα έχει επιτύχει μόνο ο Λιονέλ Μέσι. Βέβαια την περασμένη Τετάρτη έκανε μία αινιγματική απάντηση («τίποτα δεν είναι αδύνατο») σε έναν δημοσιογράφο, όταν ρωτήθηκε για πιθανή αποχώρηση του για την Κίνα, όμως σίγουρα πάντα σκέφτεται να γράψει ιστορία κερδίζοντας την έκτη «Χρυσή Μπάλα». Και ξέρει ότι αυτό θα συμβεί μόνο με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κίνας ανακοίνωσε ότι, αρχής γενομένης από αυτή την μεταγραφική αγορά (ανοίγει 19 Ιουνίου και κλείνει στις 14 Ιουλίου), οι σύλλογοι της κινεζικής Super League πρέπει να καταβάλει αντίστοιχο ποσό με το ποσό της απόκτησης ενός ξένου παίκτη για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης του κινεζικού ποδοσφαίρου.

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα