Βασίλισσα της Ευρώπης η Ρεάλ. Λύγισε τη Γιούβε στο Τελικό του Champions League

Το 12ο τρόπαιό της στον κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό πανηγυρίζει η Ρεάλ Μαδρίτης και τα εκατομμύρια των οπαδών της ανά την υφήλιο.

Επικράτησε στον τελικό του Κάρντιφ της Γιουβέντους με 4-1 και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που κατακτά το τρόπαιο για δεύτερη φορά στη σειρά.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν πήρε το τρίτο της Champions League την τελευταία τετραετία!

Κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο και με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο εξουδετέρωσε τη μεγάλη δύναμη της Γιουβέντους, την αμυντική γραμμή της.

Οι Ιταλοί έμειναν ξανά μακριά από το τρόπαιο χάνοντας τον 7ο από τους 9 τελικούς που έχουν συμμετάσχει.

Ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ στο 20' στην πρώτη τελική της Ρεάλ στο ματς, πετυχαίνοντας το 500ο γκολ της βασίλισσας στη διοργάνωση, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα.

Έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε τρεις τελικούς.

Η απάντηση της Γιουβέντους ήταν άμεση με το καταπληκτικό γυριστό σουτ του Μάντζουκιτς στο 27' και όλα έδειχναν ότι θα είχαμε τελικό-θρίλερ.

Όλα άλλαξαν στην επανάληψη. Οι Ισπανοί μπήκαν πολύ δυνατά στο γήπεδο και κατάφεραν να προηγηθούν ξανά με το μακρινό σουτ του Κασεμίρο στο 61'.

Η μπάλα κόντραρε στον Κεντίρα και πήγε εκεί που ο Μπουφόν δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό.

Το τελειωτικό χτύπημα έδωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 64' με κοντινό πλασέ μετά τη σέντρα του Μόντριτς και ουσιαστικά έβαλε τέλος στην αναμέτρηση. Ήταν το γκολ που έφερε τον Κριστιάνο και στην κορυφή των σκόρερ για φέτος, πάνω από τον Μέσι.

Ξεπερνά τον Αργεντινό και στις πρωτιές στους σκόρερ, με 5 εναντίον 4. Και είναι ο παίκτης που βάζει πάντα γκολ στην Γιουβέντους και στον Μπουφόν, σε κάθε ραντεβού τους!

Η Γιουβέντους είχε μια ευκαιρία με τον Λεμινά να ξαναμπεί στο ματς στο 82' αλλά ένα λεπτό αργότερα έμεινε με 10 λόγω αποβολής του Κουαρδάδο με δεύτερη κίτρινη.

Στο 90΄ ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα με τον Ασένσιο να εκμεταλλεύεται την προσπάθεια του Μαρσέλο και να νικάει τον Μπουφόν που έζησε ένα από τα εφιαλτικότερα βράδια της μεγάλης καριέρας του.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (89' Μοράτα), Μόντριτς, Ίσκο (83 Ασένσιο), Μπενζεμά (77 Μπέιλ), Ρονάλντο

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτσάλι (66 Κουαρδάδο), Κιελίνι, Μπονούτσι, Σάντρο, Πιάνιτς (70 Μαρκίζιο), Κεντίρα, Άλβες, Ντιμπάλα (78 Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα