Έφεση από τον Παναθηναϊκό για την εξοντωτική ποινή

Τα πάνω - κάτω στην επικύρωση της βαθμολογίας των πλέι οφ αναμένεται να φέρει ο Παναθηναϊκός, που θα καταθέσει ένσταση, λόγω της βαριάς τιμωρίας που του επιβλήθηκε.

Το μίνι πρωτάθλημα ολοκληρώνεται την προσεχή Τετάρτη 31/5 και από την τελική κατάταξη που θα προκύψει, η Super League πρέπει αρχικά να επικυρώσει τη βαθμολογία και στη συνέχεια να τη στείλει στην UEFA μέσω της ΕΠΟ, ώστε να η ευρωπαϊκή ομοσπονδία να ενημερωθεί για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της την προσεχή σεζόν.

Η ΕΠΟ πρέπει να στείλει τα ονόματα των ομάδων ως τη Δευτέρα 5/6, κάτι που όμως μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολο γιατί, ως τότε κατά πάσα πιθανότητα δε θα έχει εκδοθεί ή συζητηθεί η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, στην οποία θα προσφύγει το «τριφύλλι».

Μάλιστα, επειδή οι «πράσινοι» έχουν υποβάλει και ένσταση για αντικανονική διακοπή της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, η Super League είναι αναγκασμένη να τη συζητήσει με βάση το άρθρο 23 του ΚΑΠ και να περιμένει την έκδοση της απόφασης.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός δεν αποκλείεται να προσφύγει και το Διαιτητικό Δικαστήριο προκειμένου να δικαιωθεί, κίνηση που έχει το δικαίωμα να κάνει, εφόσον η ποινή αποκλεισμού έδρας που του έχει επιβληθεί είναι άνω της μίας αγωνιστικής και η αφαίρεση βαθμών άνω των τριών.

Η ανακοινωση του Παναθηναϊκού

Μετά την εξοντωτική ποινή που επέβαλε στον Παναθηναϊκό η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, η Π.Α.Ε. θα ασκήσει έφεση. Μέχρι τότε μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε:

-          - Τη σεζόν 2014-15 για την προκλητική συμπεριφορά του προπονητή της αντίπαλης ομάδας που ξεσήκωσε τον κόσμο, με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 100.000 ευρώ πρόστιμο (για το ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που ολοκληρώθηκε με νίκη της ομάδας μας με 2-1).

-          - Τη σεζόν 2015-16 για μια φωτοβολίδα με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών, τέσσερις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 190.000 ευρώ πρόστιμο, μαζί την απόφαση του Υφυπουργού Κοντονή να κλείσει τη Θύρα 13 μέχρι τη λήξη της σεζόν μαζί με επιπλέον 90.000 ευρώ πρόστιμο (για το ματς Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που δεν ξεκίνησε ποτέ).

-          - Την εφετινή σεζόν για ένα μισοάδειο κουτάκι μπύρα με μηδενισμό, αφαίρεση τριών βαθμών από τα play offs, αφαίρεση δύο βαθμών από τη νέα σεζόν, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 41.500 ευρώ πρόστιμο (για το ματς Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ που διεκόπη ενώ η ομάδα μας προηγούνταν 1-0).

Ο Παναθηναϊκός, επειδή δεν επιδιώκει να έχει σχέσεις με την κυβέρνηση, την ΕΠΟ και την αθλητική Δικαιοσύνη, αποτελεί σταθερά το εξιλαστήριο θύμα πάνω στο οποίο εφαρμόζονται σε ετήσιο βαθμό οι πλέον αυστηρές ποινές.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα