Μουρίνιο: Θα αντάλλαζα το Κύπελλο με τις ζωές των ανθρώπων που χάθηκαν

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Europa League, το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή της, πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League ωστόσο ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν μπορούσε να κρύψει την στενοχώρια του για τον τραγικό θάνατο των 22 ανθρώπων στην τρομοκρατική επίθεση του Μάντσεστερ Αρένα.

«Αν μπορούσαμε, θα αλλάζαμε τις ζωές των ανθρώπων με αυτή την κούπα αμέσως, δεν θα το σκεφτόμασταν δεύτερη φορά. Μπορεί αυτό το τρόπαιο να κάνει την πόλη του Μάντσεστερ λίγο πιο χαρούμενη; Ίσως, αλλά εμείς απλά ήρθαμε να κάνουμε τη δουλειά μας», ανέφερε ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανώς συγκινημένος μετά το παιχνίδι.

«Σημαίνει πολλά για εμένα, για την ομάδα, για τα παιδιά και τους οπαδούς. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Για αυτό δεν θέλαμε να δώσουμε συνέντευξη Τύπου πριν το ματς. Έπρεπε να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για να κάνουμε τη δουλειά μας και να προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε τα γεγονότα που, προφανώς, είναι πολύ πιο σημαντικά από τη δουλειά μας. Ο κόσμος προχωράει, δεν σταματάει και εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει», σχολίασε και στη συνέχεια αναφέρθηκε συνολικά στη σεζόν «Σε μια κακή σεζόν, σε μια σεζόν που υπήρξαν στιγμές που ένιωσα ότι η ομάδα μου είναι η χειρότερη του κόσμου, που ένιωσα πως ήμουν ο χειρότερος προπονητής του κόσμου, καταφέραμε να κερδίσουμε τρία τρόπαια και να προκριθούμε στο Champions league, κερδίζοντας ένα τρόπαιο, όχι τερματίζοντας δεύτεροι, τρίτοι ή τέταρτοι. Έχουμε την τιμή να πάμε στο Σούπερ Καπ και να παίξουμε απέναντι στον νικητή του Champions League, οπότε νομίζω πως η χρονιά πήγε καλά»

Όσο για την απουσία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ανέφερε χαρακτηριστικά «Είναι άδικο αυτό που συνέβη στον Ζλάταν. Αυτή η νύχτα θα ήταν φανταστική. Στην πόλη όπου υπάρχει άγαλμά του, στην πόλη από όπου κατάγεται, σε μια σεζόν που έκανε τόση εντύπωση. Άλλα έχει το δικό του μερίδιο, πίσω στους πάγκους με τα υπόλοιπα παιδιά. Επίσης, στο δεύτερο ημίχρονο είπε στα ball boys στα σουηδικά να ηρεμήσουν».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα