Άννα Ξερικού: Πήγε για μια εγχείρηση στο στομάχι και πέθανε

Η 45χρονη αθλήτρια πήγε στο Μπελέμ της Βραζιλίας για την εγχείρηση αλλά παρουσιάστηκαν επιπλοκές με αποτέλεσμα το μοιραίο.

«Ας ξεκουραστεί η ψυχή του παιδιού μας εκεί που έχει πάει. Πήγε να κάνει μία εγχείρηση στο στομάχι εκεί στη Βραζιλία και ήταν πολύ άτυχη. Σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε να βρει τραγικό θάνατο το παιδί μας. Η μητέρα της και η αδερφή της προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα ξαναδούν ποτέ την Άννα τους. Έχουμε σοκαριστεί και δεν έχουμε τη δύναμη να μιλάμε για το θάνατο της Άννας», είπε στο protothema.gr η θεία της.

Η Άννα που πριν από δέκα χρόνια είχε χάσει τον αδερφό της και πριν από τέσσερα τον πατέρα της βρισκόταν με τη μητέρα και την αδελφή της στη Βραζιλία.

Η παλαίμαχη βολεϊμπολίστρια έκανε την εγχείρηση τη Μεγάλη Πέμπτη, και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέσα σε λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι έντονοι πόνοι στο στομάχι. Παρά το γεγονός πως ο γιατρός της ενημερώθηκε, δεν έγινε σωστή εκτίμηση της κατάστασής της με αποτέλεσμα η αθλήτρια να υποστεί σηψαιμία όπως διαπιστώθηκε κατά την εισαγωγή της πριν από τρεις ημέρες στο νοσοκομείο.

Τα τηλέφωνα στο σπίτι της οικογένειας Ξερικού δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν από φίλους, συγγενείς και συναθλητές της Άννας που θέλουν να συλλυπηθούν, αλλά και να ενημερωθούν σχετικά με τον απρόσμενο θάνατό της.

Η Άννα γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1972 και από μικρή ασχολήθηκε με το άθλημα του βόλεϊ. Υπήρξε μια από τις κορυφαίες πασαδόρους του αθλήματος καθώς κατά τη διάρκεια της καριέρας της έπαιξε στον Ολυμπιακό, το ΖΑΟΝ, το Μίλωνα, τη Δραπετσώνα και τον Άγιο Σώστη ενώ το 2011 βοήθησε την ομάδα του Πανναξιακού να ανεβεί στην Α2 κατηγορία γυναικών.

Τα καλοκαίρια έπαιζε beach volley όπου είχε, επίσης, σημειώσει σημαντικές επιτυχίες.

Λόγω του ότι η νομοθεσία της Βραζιλίας δεν επιτρέπει τη μεταφορά νεκρού εκτός χώρας, η σορός της Άννας Ξερικού θα αποτεφρωθεί και η τέφρα της θα μεταφερθεί στην Ελλάδα.

etypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα