Οριστικά στα πλέι οφ ο Πανιώνιος

Πριν την 28η αγωνιστική της Super League, ο Πανιώνιος χρειαζόταν μια νίκη για να εξασφαλίσει μαθηματικά την συμμετοχή του στα πλέι οφ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Μπορεί αυτή να μην ήρθε, αλλά και η ισοπαλία 1-1 με τον Πλατανιά στη Νέα Σμύρνη ήταν αρκετή, αφού η Ξάνθη αποτύγχανε να κερδίσει τον Αστέρα στην Τρίπολη. Την ίδια ώρα, η ομάδα των Χανίων έμεινε οριστικά εκτός πεντάδας.

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 10ο λεπτό με γκολ του Γιακουμάκη, μετά από σέντρα του Ντεβέσα, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 64’ με τον Μπεν, που ευστόχησε στο πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Καρυπίδης.

To ματς

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, όμως, αυτός που άνοιξε το σκορ ήταν ο Πλατανιάς. Στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη στα καρέ του Γιαννιώτη, ο Ντεβέσα μπήκε από δεξιά στην περιοχή, γύρισε τη μπάλα και ο Γιακουμάκης με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1, φτάνοντας τα 11 γκολ στο πρωτάθλημα.

Το γρήγορο τέρμα «πάγωσε» τους γηπεδούχους, που ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση. Αυτό συνέβη, αφενός γιατί δεν είχαν καλή ανάπτυξη, αφετέρου γιατί οι φιλοξενούμενοι είχαν εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Βέβαια, οι θετικές επιθετικές ενέργειες έλειψαν και από τον Πλατανιά, αφού μετά το γρήγορο τέρμα, δεν επισκέφθηκαν την περιοχή των «κυανέρυθρων».

Ο Πανιώνιος ανέλαβε τα ηνία και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όμως, παρά την κατοχή της μπάλας, δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Κοκκαλά. Το έκανε για πρώτη φορά στο 59’ με τον Μασούρα, που κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Κάργα. Πέντε λεπτά αργότερα, κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Καρυπίδη και ο Μπεν από την «άσπρη βούλα» έκανε το 1-1.

Οι γηπεδούχοι επιβραβεύτηκαν για την πίεση που άσκησαν στους φιλοξενούμενους σε αυτά τα πρώτα λεπτά, όμως, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Στο δεύτερο μισό, ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να μοιάζουν να συμβιβάζονται με την ισοπαλία. Το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό, με τον διαιτητή Σελίμο να αναγκάζεται να βγάλει αρκετές κίτρινες κάρτες. Στο 87’ ο Πανιώνιος έχασε τεράστια ευκαιρία για τη νίκη με τον Μπεν, αλλά νικήθηκε από τον Κοκκαλά. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, που ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1.

** Πριν τη σέντρα του αγώνα βραβεύτηκε από την ΠΑΕ Πανιώνιος ο Φανούρης Γουνδουλάκης για την προσφορά του στην ομάδα.

sportfm

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα