Προκριματικά Μουντιάλ 2018: Βέλγιο - Ελλάδα, 25η Μαρτίου στις 21:45

Παίζοντας κόντρα στο απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του όγδοου ομίλου της προκριματικής φάσης, Βέλγιο, η Εθνική καλείται (25/03, 21:45) να κάνει την υπέρβαση και να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από τις Βρυξέλλες (King Baudouin Stadium). Έτσι θα συνεχίσει να έχει το πάνω χέρι για τη δεύτερη θέση, για την οποία αναμένεται να δώσει «μάχη» με τη Βοσνία, η οποία είναι στο μείον τρία από τη δεύτερη θέση.

Το έργο της ομάδας του Μίχαελ Σκίμπε σαφώς είναι πολύ δύσκολο, αφού έχει να αντιμετωπίσει την καλύτερη επίθεση των εννέα γκρουπ της προκριματικής φάσης, που έχει σημειώσει 21 γκολ (και έχει δεχθεί μόλις ένα), την ώρα που η Ισπανία έχει πετύχει 19 και Γερμανία, Πορτογαλία από 16.

Το σύνθημα των ποδοσφαιριστών της Εθνικής είναι: «Διαθέτουν πολύ μεγάλη ποιότητα, αλλά εμείς θα το παλέψουμε. Άλλωστε, σε τέτοιου είδους ματς είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μας πηγαίνουν αυτά τα παιχνίδια. Εάν μας πάει καλά στην αρχή και κρατήσουμε το μηδέν πίσω, όλα μπορούν να γίνουν…».

Ο Γερμανός τεχνικός αναμένεται να «κόψει» έναν παίκτη λίγη ώρα πριν τη σέντρα, αλλά αυτός δεν θα είναι τερματοφύλακας και θα έχει στη διάθεσή του και τους τρεις που πήρε μαζί του. Δηλαδή, τους Καπίνο, Γλύκο και Κυριακίδη, με τον πρώτο να είναι το απόλυτο φαβορί για να αντικαταστήσει τον τραυματία, Ορέστη Καρνέζη. Ο 51χρονος προπονητής αναμένεται να επιλέξει σχήμα 4-2-3-1 και στην άμυνα θα είναι οι Τζαβέλλας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης.

Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Γιάννης Μανιάτης-Ανδρέας Σάμαρης και ως επιλογή από τον πάγκο ο Ζέκα που ίσως χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια του ματς και αναλόγως την εξέλιξή του. Οι τρεις που θα ξεκινήσουν μεσοεπιθετικά θα είναι οι Κώστας Σταφυλίδης (αριστερά), Πέτρος Μάνταλος (δεξιά) και Κώστας Φορτούνης, ο οποίος θα έχει το ρόλο του επιτελικού χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται o «καυτός» Κώστας Μήτρογλου.

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (25/03)
Κύπρος-Εσθονία (19:00)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Γιβραλτάρ (19:00)
Βέλγιο-Ελλάδα (21:45)

Βαθμολογία 8ου ομίλου
Βέλγιο 12 (21-1)
Ελλάδα 10 (9-2)
Βοσνία-Ερζεγοβίνη 7 (8-5)
Κύπρος 3 (3-8)
Εσθονία 3 (5-15)
Γιβραλτάρ 0 (2-17)

Η 6η αγωνιστική (09/06)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα (21:45)
Εσθονία-Βέλγιο (21:45)
Γιβραλτάρ-Κύπρος (21:45)

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα