Τελικό σκορ στο Ντέρμπι: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1 - 0

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά από το πρώτο λεπτό στο ντέρμπι της Λεωφόρο, προηγήθηκε με 1-0 με γκολ του Μπεργκ στο 15' και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κρατήσει το σκορ και στο υπόλοιπο του παιχνιδιού, αφού δεν κινδύνεψε από τον κακό Ολυμπιακό.

Οι πράσινοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες τόσο στο α', όσο και στο β' μέρος για να πετύχουν γκολ, αλλά ο Καπίνο έκανε μερικές σωτήριες αποκρούσεις. Οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν την τρίτη τους σερί ήττα σε ντέρμπι στον β' γύρο, ωστόσο εξακολουθούν να διατηρούν διαφορά 6 β. στη βαθμολογία από τον 2ο Πανιώνιο.

O Παναθηναϊκός φτάνει στους 45 βαθμούς ενώ ο Ολυμπιακός μένει στους 54.

Ο Παναθηναϊκός επικρατεί 1-0 του Ολυμπιακού με το γκολ του Μπεργκ στο 15'

Λήξη της αναμέτρησης

Κίτρινη κάρτα στον Λουντ για φάουλ στον Φιγκέιρας

90' Τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις

89' Κίτρινη κάρτα στον Μολέντο για φάουλ στον Φορτούνη

Κανένα αποτέλεσμα. Απομακρύνει η άμυνα του Ολυμπιακού

88' Φάουλ του Ντα Κόστα στον Λέτο. Γεμίζει την περιοχή του Ολυμπιακού ο Παναθηναϊκός

86' Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Εκτός ο Εμποκού, μέσα ο Μπουμάλ

Θα γίνει αναγκαστική αλλαγή ο Εμποκού, δεν μπορεί να συνεχίσει

85' Κίτρινη κάρτα στον Κουρμπέλη για φάουλ στον Ανδρούτσο

84' Περνά ανεκμετάλλευτο το φάουλ του Εμποκού. Απευθείας άουτ η μπάλα

83' Φάουλ του Ανδρούτσου στον Χουλτ. Κίτρινη στον χαφ του Ολυμπιακού

83' Σύγχυση στα καρέ του Παναθηναϊκού, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ολυμπιακού. Απομακρύνουν με τα... πολλά οι «πράσινοι»

81' Εκτέλεσε το φάουλ ο Εμποκού, ο Λέτο αμαρκάριστος στην περιοχή δεν βρήκε... γεμάτα την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ.81' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Εκτός ο Ελιουνούσι, μέσα ο Καρντόσο

80' Φάουλ του Μποτία στον Μπεργκ. Φάουλ σε καλή θέση για γέμισμα στην περιοχή των «ερυθρολεύκων»

79' Διαγώνιο σουτ του Μπεργκ με την μία, ψηλά άουτ η μπάλα.

76' Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟ. Έξω Κλωναρίδης-Βιγιαφάνιες, μέσα Λέτο-Λουντ.

Σέντρα του Κουλιμπαλί από τα δεξιά, ο Εμποκού πετάγεται στην πορεία της μπάλας, κάνει την προβολή, αλλά ο Καπίνο του αρνείται το γκολ και παραμένει το 1-0!

74' Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, μεγάλη επέμβαση Καπίνο!

Ο Βιγιαφάνιες πάει... ολίγον τι άτσαλα σε μαρκάρισμα στον Φιγκέιρας. Φλέρταρε με δεύτερη κίτρινη ο Αργεντινός.

Ο Εμποκού έφυγε... σφαίρα από τα αριστερά, μπήκε προς την ερυθρόλευκη περιοχή, θέλησε να γυρίσει για τον Μπεργκ, αλλά η μπαλιά του ήταν ελαφρώς πιο προωθημένη από όσο χρειαζόταν και ο Σουηδός δεν κατάφερε να γίνει κάτοχος και να χριστεί σκόρερ, ουσιαστικά, σε κενή εστία, αφού ο Καπίνο ήταν εξουδετερωμένος.

69' Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό!

Τους ματιάσαμε τους βοηθούς, πρώτο λάθος τους απόψε. Ο Χασάν σήκωσε λανθασμένα τη σημαία του και υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον Κλωναρίδη που έβγαινε από τα αριστερά. Καλυπτόταν από την άμυνα του Ολυμπιακού ο Έλληνας άσος.

66 Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Mτά από εκτέλεση φάουλ, ο Μποτία πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε την κεφαλιά, αλλά από πλεονεκτική θέση σημάδεψε άουτ. Ωστόσο, η φάση είναι ως μη γενόμενη, αφού ο Ισπανός ήταν σε θέση οφσάιντ. Ακόμα μία σωστή υπόδειξη από τους επόπτες.

Έχει... κάτσει ο Παναθηναϊκός, έχει δώσει χώρο στον Ολυμπιακό...

66' Κίτρινη στον Βιγιαφάνιες για μαρκάρισμα στον Σεμπά.

Διώχνουν οι πράσινοι σε αυτή την ολιγόλεπτη... πολιορκία του Ολυμπιακού.

Κενό στα αριστερά της άμυνας του Παναθηναϊκού, η μπάλα φτάνει στον Ντα Κόστα, μπαίνει στην περιοχή, επιχειρεί το γύρισμα, αλλά ο Ζέκα διώχνει σε νέο κόρνερ.

64' Κόρνερ κερδίζει από τα αριστερά ο Ολυμπιακός. Πάντα 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού το σκορ στη Λεωφόρο.

63' Και δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό, μπας και διορωθεί το κακό επιθετικό πρόσωπο του. Μέσα ο Φορτούνης, έξω ο Τσόρι. Οι Πειραιώτες έδειχναν να περιμένουν τα πάντα από τον Αργεντινό για να φτιάξουν κάποια φάση...

Φοβερή βαθιά μπαλιά του (συγκλονιστικού απόψε) Ζέκα για τον Μπεργκ, αυτός θέλει να πλασάρει με την μπάλα στον αέρα, αλλά δεν το πιάνει καλά και σημαδεύει άουτ, την ώρα που ο Καπίνο είχε γλιστρήσει και αν η μπάλα πήγαινε προς την εστία του, πιθανώς να μην μπορούσε να κάνει τίποτα!

57' Φάση για τον Παναθηναϊκό

57' Έξω ο Μάρτινς (που ήταν κακός), μέσα ο Ανδρούτσος για τον Ολυμπιακό.

56' Ο Εμποκού πήγε να βγάλει μία μαγική κάθετη μπαλιά με το εξωτερικό για τον Μπεργκ στον κενό χώρο, αλλά τελευταία στιγμή με υπερπροσπάθεια ο Μποτία δεν επέτρεψε στην μπάλα να φτάσει στον Σουηδό.

Απαρατήρητοι περνούν ως τώρα ο διαιτητής και οι βοηθοί. Δεν έχει υπάρξει, βέβαια, και κάποια «δύσκολη» φάση, αλλά μέχρι στιγμής οι υποδείξεις τους είναι to the point. Εικόνα live21961366/54632.jpg

Σωστά υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ ο Κλωναρίδης (μετά από κάθετη του Εμποκού) που έμπαινε από τα αριστερά.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ο Ολυμπιακός δείχνει μεγαλύτερη διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα, σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο όπου δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του.

49' Κεφαλιά του Ντα Κόστα μέσα από την πράσινη περιοχή, μπλοκάρει εύκολα ο Βλαχοδήμος. Πάντως, ο Μαροκινός στόπερ του Ολυμπιακού είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

Ο Καπίνο υπερασπίζεται την εστία μπροστά από το πέταλο της Θύρας 13 στο δεύτερο μέρος.

Σωστά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Χουλτ μετά από μπαλιά του Εμποκού στα αριστερά. Για την... ιστορία, ο Σουηδός έκανε το παράλληλο γύρισμα για τον Κλωναρίδη, ο οποίος από πλεονεκτική θέση και με τη μία, σημάδεψε άουτ.

46' Σέντρα στην επανάληψη. Για να δούμε...

Με τους ίδιους 11 συνεχίζουν οι δύο ομάδες.

Ημίχρονο στη Λεωφόρο. Ο Παναθηναϊκός προηγείται 1-0 χάρη στο εκπληκτικό τελείωμα του Μπεργκ στο 15'. Απόλυτα κυρίαρχη η παθιασμένη ομάδα του Ουζουνίδη στο πρώτο μέρος, κακή εμφάνιση από τον Ολυμπιακό, που παραμένει στο κόλπο λόγω 2-3 μεγάλων επεμβάσεων του Καπίνο.

Οι πράσινοι κυκλοφορούν εξαιρετικά την μπάλα την ώρα που η ερυθρόλευκη άμυνα είναι σε ανισορροπία. Ο Κλωναρίδης δίνει ωραία στον Βιγιαφάνιες, αυτός ανοίγει δεξιά στον Κουλιμπαλί, ο οποίος σουτάρει από κοντά, αλλά σημαδεύει άουτ!

41' Μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό

Ο Εμποκού εκτέλεσε το φάουλ, αλλά ο Καπίνο κάνει μεγάλη επέμβαση και κρατά στο.. κόλπο την ομάδα του. Πάντα στο 1-0 υπέρ του τριφυλλιού το σκορ.

40' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό

39' Φάουλ σε εξαιρετικό σημείο κερδίζει ο Παναθηναϊκός. Σωστά βλέπει κίτρινη κάρτα ο Μποτία για το μαρκάρισμα στον Εμποκού.

Τελικά ο Κομίνης αντιλήφθηκε το λάθος του και αντί για φάουλ έδωσε -σωστά- ελεύθερο και η μπάλα πέρασε στην κατοχή του Ολυμπιακού.

Ο Κομίνης δίνει φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού, αν και ο... Μολέδο ανέτρεψε τον Κουρμπέλη, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να διαμαρτύρονται για χέρι του Έλληνα άσου καθώς έπεφτε.

34' Γέμισμα του Χουλτ στο δεύτερο δοκάρι, δύσκολη κεφαλιά του Μολέδο, φεύγει άουτ η μπάλα.

Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εμποκού από τα 30 μέτρα και κεντρικά, ο Καπίνο σώζει με το ένα χέρι του και διώχνει σε κόρνερ. Αυτό πέρασε ανεκμετάλλευτο.

33' Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό

Παρά τα 36 του χρόνια, ο Τσόρι έκανε φοβερό σπριντ στην κόντρα από τα δεξιά, κράτησε τη μπάλα παρά την πίεση από Ζέκα-Μολέδο, έκανε το γέμισμα, αλλά τελευταία στιγμή ο Κουλιμπαλί την έδιωξε προτού αυτή φτάσει στον Ανσαριφάρντ.29' Φάση για τον Ολυμπιακό

Ζέκα και Κουρμπέλης έχοτυν «καταπιεί» ως τώρα τους Ρομαό-Μάρτινς-Τσόρι. Αποκομμένος και κλεισμένος ο Ανσαριφάρντ, από την άλλη ο Μπεργκ κάνει εκπληκτικό παιχνίδι. Είτε με τις κινήσεις του στον χώρο, είτε με το πώς ανοίγει το παιχνίδι για τους συμπαίκτες του.

Το εξαιρετικό πρέσινγκ από πλευράς Παναθηναϊκού έχει προκαλέσει... τρικυμία στους παίκτες του Ολυμπιακού, που δεν μπορούν καν να κρατήσουν μπάλα. Μένει να φανεί κατά πόσο θα μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη να παίξουν σε αυτό το τέμπο. Πάντως, δεδομένα, οι πράσινοι έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση από τους ερυθρολεύκους.

Αφεντικό στο πρώτο 20λεπτο του ντέρμπι ο Παναθηναϊκός, κακός ο Ολυμπιακός.

Ο Καπίνο έβγαλε σε πρώτο χρόνο την προβολή που έγινε προς την εστία του, ο Κλωναρίδης πήρε το ριμπάουντ αλλά από το ύψος της μικρής περιοχής -και υπό την πίεση του Ντα Κόστα- σημάδεψε ψηλά άουτ

19' Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό!

Ο Μπεργκ έβγαλε κάθετη για τον Κλωναρίδη, αυτός εκτελεί στο τετ-α-τετ με τον Καπίνο, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έσωσε προς στιγμήν την εστία. Ο Σουηδός, όμως, πήρε το ριμπάουντ και με εντυπωσιακό εν κινήσει σουτ, σημάδεψε γωνία και έγραψε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

15' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, 1-0

Ο Σεμπά γύρισε ωραία παράλληλα προς την καρδιά της πράσινης περιοχής, ο Ανσαριφάρντ κοντρόλαρε, γύρισε το σώμα του, αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά άουτ.

14' Φάση για τον Ολυμπιακό

Φτάσαμε στο 13', πάντα στο 0-0 οι αιώνιοι αντίπαλοι. Με... ορμή έχει μπει στο ματς ο Παναθηναϊκός (χωρίς να έχει φτιάξει κάποια φάση ως τώρα, πλην 2-3 στημένων), περιμένει ο Ολυμπιακός.

8' Καθοριστική παρέμβαση του Ζέκα που σταμάτησε τον αιφνιδιασμό του Ολυμπιακού μετά από κλέψιμο που είχε κάνει ο Σεμπά στο κέντρο από λάθος του Κουλιμπαλί

Όλα καλά με τον Ζέκα που σηκώνεται και το ματς ξεκινά εκ νέου.

Μίνι διακοπή στο ματς, ο Ζέκα είναι στο έδαφος μετά από σύγκρουση με τον Ελιουνούσι. Δέχεται τις πρώτες βοήθειες ο... Έλληνας άσος.

Πιέζει ψηλά ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά, έχει αναλάβει πλήρως την κατοχή της μπάλας, παιχνίδι υπομονής από τον Ολυμπιακό.

3' Ο Βιγιαφάνιες προσπαθεί με έξυπνο τρόπο να βγάλει κάθετη για τον Μπεργκ, αλλά ο Ντα Κόστα έχει καλή θέση και σταματάει την μπαλιά-τρύπα.

Αυτό εκτελείται, διώχνει προς στιγμήν η άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά ο Παναθηναϊκός διατηρεί στην κατοχή του την μπάλα

Εκτέλεση φάουλ του Εμποκού από τα αριστερά, διώχνει η άμυνα του Ολυμπιακού. Κόρνερ κερδίζει από την άλλη πλευρά το τριφύλλι.

1' ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Στέφανος Καπίνο θα υπερασπιστεί την εστία μπροστά από το πέταλο της Θύρας 13 στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναμνηστικά αντάλλαξαν οι αρχηγοί των δύο ομάδων, Ζέκα και Τσόρι

Οι καθιερωμένες χειραψίες ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, όλα έτοιμα για σέντρα...

Αυτή την ώρα εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Με τις κλασικές (πράσινο-άσπρο και ερυθρόλευκα) εμφανίσεις τους οι δύο ομάδες.

Στη φυσούνα οι παίκτες των δύο ομάδων, έτοιμοι να βγουν στον αγωνιστικό χώρο.

Τα πάντα κυλούν ήρεμα στη Λεωφόρο. Ούτε ακραίες αντιδράσεις, ούτε τίποτα «επιλήψιμο» από τον κόσμο. Μακάρι ως το τέλος να μην χρειαστεί να γράψουμε τις λέξεις «ένταση» και «επεισόδια».

Ας θυμήθουμε ξανά τις ενδεκάδες...

Για τον Ολυμπιακό, ο Καπίνο θα υπερασπιστεί την ερυθρόλευκη εστία, ο Φιγκέιρας σε ρόλο δεξιού μπακ, ο Σισοκό στο άλλο άκρο και οι Μποτία-Ντα Κόστα δίδυμο στόπερ. Ρομαό-Μάρτινς θα αποτελούν τη δυάδα στα χαφ (στο 4-2-3-1 του Βούζα), ο Ελιουνούσι το ένα εξτρέμ, ο Σεμπά το άλλο και ο Τσόρι σε ρόλο δεκαριού πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Ανσαριφάρντ.

Για τον Παναθηναϊκό, κάτω από την εστία θα είναι ο Βλαχοδήμος, δεξί μπακ ο Κουλιμπαλί, αριστερό ο Χουλτ και δίδυμο στο κέντρο της άμυνας οι Κουτρουμπής-Μολέδο. Ζέκα-Κουρμπέλης θα βρίσκονται στα χαφ, ο Εμποκού στο ένα «φτερό» της επίθεσης, ο Βιγιαφάνιες στο άλλο και στη γραμμή κρούσης οι Κλωναρίδης-Μπεργκ, με τον Έλληνα άσο να κινείται σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Στον ερυθρόλευκο πάγκο: Χουτεσιώτης, Ρέτσος, Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο, Καρντόζο, Ανδρούτσος, Φορτούνης

Στον πράσινο πάγκο: Στιλ, Τελάντερ, Λέτο, Ρέις, Μπουμάλ, Μέστο, Λουντ

Αποθέωση από τον κόσμο για τους παίκτες του Παναθηναϊκού που βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το ζέσταμά τους. Γεμάτη πλέον η Λεωφόρος...

Ένα από τα πρόσωπα του σημερινού ντέρμπι. Ο Στέφανος Καπίνο για πρώτη φορά αντίπαλος του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.

Βγήκε για ζέσταμα ο Καπίνο, ο οποίος αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Παρακολουθήστε το μεγάλο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Λεωφόρο.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

Το πούλμαν του Ολυμπιακού τράκαρε με περιπολικό έξω από τη Λεωφόρο

Στον πρώτο γύρο οι ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει στο «Καραϊσκάκη» με σκορ 3-0 έχοντας πετύχει όλα τα τέρματά τους στο πρώτο ημίχρονο (Μποτία, Ελιουνούσι, Ιντέγε).

Δεν πάει στη Λεωφόρο ο Μαρινάκης

Η ομάδα του Βούζα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 54 βαθμούς, ενώ οι πράσινοι στην 5η θέση με 42.

Οι Πειραιώτες προέρχονται από το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, που συνδυάστηκε με τον αποκλεισμό από την Μπεσίκτας και την βαριά ήττα 4-1. Το «Τριφύλλι» την προηγούμενη αγωνιστική δεν μπόρεσε να περάσει (1-1) από το Καυτανζόγλειο κόντρα στον Ηρακλή.

Και αυτό το μεγάλο ντέρμπι παίζει στο Stoiximan.gr!

Έντονη είναι παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους γύρω από το γήπεδο, στους οποίους μάλιστα δεν επιτρέπεται η διέλευση αυτοκινήτων.

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και εντός γηπέδου.

το πέταλο της θύρας 13 έχει τοποθετηθεί έξτρα πλεξιγκλας.

Εδώ και αρκετά λεπτά έχουν μπει στο γήπεδο οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού. «Burn the port» γράφει το κεντρικό πανό.

Έφτασαν μόλις και οι διαιτητές και μπήκαν στο γήπεδο χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Υπενθυμίζουμε πως διαιτητής θα είναι ο Γιώργος Κομίνης. Λάζαρος Δημητριάδης και Κούλα Χασάν οι βοηθοί. Τέταρτος ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης.

Στη Λεωφόρο Συγγρού βρίσκεται αυτή την ώρα η αποστολή των ερυθρόλευκων και πλησιάζει το γήπεδο συνοδεία ισχυρότατων αστυνομικών δυνάμεων.

Στην Λεωφόρο έφτασε και η αποστολή του Ολυμπιακού, χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Αμέσως μετά την άφιξή τους στο γήπεδο, οι παίκτες του Ολυμπιακού βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για την καθιερωμένη αναγνωριστική βόλτα και αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους σχεδόν 6.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού που βρίσκονται αυτή την ώρα στις κερκίδες.

Πριν από λίγα λεπτά έφτασε στη Λεωφόρο η αποστολή του Παναθηναϊκού.

Λίγο πριν την άφιξη του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο συνέβη ένα απρόοπτο αφού το πούλμαν της αποστολής χτύπησε με ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας στην οδό Τσόχα κι έσπασε ένα μέρος του μπροστινού προφυλακτήρα.

Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Σισοκό, Ρομαό, Μάρτινς, Τσόρι, Ελιουνούσι, Σεμπά, Ανσαριφάρντ

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού:

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα