O Λεβαδειακός δεν παραδίνεται!

Οι «πράσινοι» επικράτησαν (με ανατροπή) 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Βοιωτία στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League και επέστρεψαν στις νίκες στο πρωτάθλημα ύστερα από τις 27 Νοεμβρίου, όταν και είχαν έρθει 3-0 με τον Ηρακλή.

Έτσι, έφθασε τους 17 πόντους και έχει δύο περισσότερους από τον Ηρακλή που βρίσκεται στην 15η θέση, ενώ βρίσκεται στο μείον τρία από την 13η ΑΕΛ.

Ο Κόντε άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό με πολύ ωραίο τελείωμα και ο Βασιλείου που είχε μπει ως αλλαγή (αντί του Καραμπουέ που τραυματίστηκε) ισοφάρισε στο 39' ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Τόνι Σίλβα που ήταν σε μεγάλα κέφια και κέρδισε πέναλτι στο 56', που έκανε γκολ ο Μιλιάζες λίγο μετά.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο έχοντας τον ίδιο στόχο, αλλά με τους γηπεδούχους να έχουν μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη και δηλαδή με περισσότερη πίεση για να πάρουν τους τρεις βαθμούς από το ματς, θέλοντας να πάρουν σημαντική ανάσα στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή. Παράλληλα, η ψυχολογία τους δεν ήταν στα ύψη ύστερα από τις τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα.

Στο πρώτο μέρος δεν ήταν ανώτερη κάποια από τις ομάδες και αμφότερες είχαν τα δικά τους διαστήματα, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αρκετά μακριά από τα δικά του στάνταρ και τον καλό του εαυτό.

Ο Λεβαδειακός μπήκε κάπως πιο δυνατά και πιο επιθετικά στο ματς και αισθάνθηκε την παρουσία του ο Πασχαλάκης στο έκτο λεπτό, όταν και ο Καραμπουέ πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν βγήκε νικητής στη μονομαχία με τον Κούτρη και μάλιστα τραυματίστηκε σε αυτή τη φάση. Λίγο αργότερα μπήκε στη θέση του ο μετέπειτα σκόρερ Στέλιος Βασιλείου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ισορρόπησε την κατάσταση ύστερα από το πρώτο δεκάλεπτο, δίχως να καταφέρει στο πρώτο ημίχρονο να αποκτήσει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να φανερώσει την ανωτερότητα του.

Πάντως, είχε την πρώτη πολύ καλή στιγμή του αγώνα στο 13’, όταν ο Μπέριος έπιασε κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε εκτός, αφού έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι. Αυτή η προσπάθεια και το γκολ που σημείωσε ο Κόντε στο 23’ με «κεραυνό» μέσα από την περιοχή ύστερα από την γκέλα του Νιάσε, ήταν οι στιγμές που ξεχώρισαν για τους Ηπειρώτες στο πρώτο μέρος. Το γεγονός ότι ο Γιάννης Πετράκης έκανε την πρώτη του αλλαγή (Γιάκος αντί Βιντάλ) στο 32’ μαρτυράει πολλά.

Ο Λεβαδειακός από την άλλη, ύστερα από τη φάση του Καραμπουέ, είχε ένα σουτ του Τόνι Σίλβα που κέρδισε το κόρνερ, την ωραία κίνηση του Βασιλείου που ολοκληρώθηκε με σουτ από το αριστερό του πόδι, όπου έστειλε την μπάλα πάνω από την αντίπαλη εστία. Η ισοφάριση ήρθε από τον Έλληνα επιθετικό, αλλά το «μισό γκολ» ανήκει στον Τόνι Σίλβα που ξεκίνησε τη φάση από, τα έβαλε με τρις αντίπαλους και αφού άδειασε τον Ναδάλες έκανε το γύρισμα, ο Μπέριος δεν κατάφερε να απομακρύνει ο Βασιλείου σε ανυπεράσπιστη εστία έκανε το 1-1.

Από μια καλή στιγμή είχαν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι Βοιωτοί και οι Ηπειρώτες, με τον Μιλιάζες να τεστάρει αρχικά (48’) τον Πασχαλάκη και τον Γιάκο να κερδίζει κόρνερ ύστερα από σουτ μέσα από την περιοχή στο 53ο λεπτό. Αυτός που έδωσε τη λύση και πάλι στον Λεβαδειακό ήταν ο Τόνι Σίλβα, ο οποίος είχε φτιάξει το πρώτο τέρμα της ομάδας του και κέρδισε πέναλτι στο 56’ από σπρώξιμο του Κούτρη που έκανε γκολ ο Μιλιάζες.

Οι γηπεδούχοι ανταμείφθηκαν έτσι για τη μαχητικότητα που παρουσίασαν μέχρι εκείνο το σημείο και πλέον είχαν… ράψει το ματς στα μέτρα τους. Ύστερα από εκείνο το σημείο, έπαιξαν πιο σφιχτά, έδωσαν μέτρα στον αντίπαλο που δυσκολεύτηκε αρκετά να διασπάσει την άμυνα τους, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Έτσι, επιδίωξαν να το κάνουν με στημένες φάσεις. Όπως αυτή του Ακόστα στο 61’ που βρήκε τον Τζημόπουλο μέσα στην περιοχή, αλλά δεν πήρε αυτό που ήθελε, καθώς δεν βρήκε γεμάτα την μπάλα. Αλλά και αυτή του Κοζορώνη που βρήκε σε ετοιμότητα τον Ναμάσκο.

Ο Λεβαδειακός συνέχισε με την ίδια φιλοσοφία και με στόχο να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση ώστε να τελειώσει το ματς, έχοντας στο μυαλό του να παγώσει τον ρυθμό με κάθε τρόπο και σε κάποιες περιπτώσεις. Άλλο γκολ δεν κατάφερε να πετύχει, αλλά κράτησε ανέπαφη την εστία του στο δεύτερο μέρος και έφθασε σε μια πολύ σημαντική νίκη.

sportfm

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα