Ο Ηρακλής πήρε σπουδαίο βαθμό κόντρα στον ΠΑΟΚ

Παρότι ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με γκολ-οφσάιντ του Πρίγιοβιτς, ο Γηραίος είχε τα ψυχικά αποθέματα να φτάσει στην ισοφάριση με τον Μπαστακό και να βρεθεί μια ανάσα από την ανατροπή, παίρνοντας ένα σπουδαίο βαθμό (1-1) στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία του. Διεύρυνε το απίστευτο αήττητο σερί του κόντρα στον ΠΑΟΚ όταν τον υποδέχεται στο «Καυτανζόγλειο», φτάνοντας τα 19 χρόνια (τελευταία νίκη του «δικέφαλου του βορρά» τον Μάρτιο του 1998).

Κλασσικό ντέρμπι Θεσσαλονίκης, με πολλές δυνατές μονομαχίες και… παρατράγουδα εκτός γηπέδου! Κρέμασαν υβριστικό πανό κατά του Ιβάν Σαββίδη οι οπαδοί του Ηρακλή και δεν το κατέβασαν σε καμία στιγμή, παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις από τα μεγάφωνα, ενώ στο 56ο λεπτό πέταξαν ένα καπνογόνο κοντά στο σημείο του κόρνερ που βρισκόταν ο Ουάρντα. Πριν ξεκινήσει δε το ματς, υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια με τις δυνάμεις της αστυνομίας γύρω από το γήπεδο, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες με κουκουλοφόρους να μοιράζουν τσάμπα εισιτήρια (τα οποία νωρίτερα είχαν κλαπεί).

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και προσπαθούσε με ορθολογικό ποδόσφαιρο να διασπάσει την άμυνα του Ηρακλή. Από τη μεριά τους οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη πήγαιναν πρώτοι πάνω στη μπάλα, έβγαζαν πολύ πάθος στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα-επίθεση. Μετά από ένα κακό πρώτο τέταρτο στο ματς, που κυριάρχησαν τα πολλά φάουλ και οι σκληρές μονομαχίες, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα μέσα στο γήπεδο και στην πρώτη τους καλή ευκαιρία άνοιξαν το σκορ.

Ήταν το 19ο λεπτό όταν ο Μάτος έκανε ωραία προσπάθεια και γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Χουάντερσον έδιωξε δύσκολα, με τον εκτεθειμένο Πρίγιοβιτς να παίρνει το ριμπάουντ και να σκοράρει, για το 1-0 του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, το γκολ δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς ο φορ του «δικέφαλου του βορρά» ήταν αρκετά πιο μπροστά αλλά ο β’ βοηθός δεν σήκωσε το σημαιάκι του.

Δύο λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να σκοράρουν και δεύτερο τέρμα αλλά ο Ενρίκε δεν κατάφερε με προβολή από πλεονεκτική θέση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Ίβιτς ήταν απογοητευμένος με την απόδοση της ομάδας του, προχώρησε σε αλλαγή μόλις στο 29ο λεπτό βγάζοντας τον -αόρατο- Μπίσεσβαρ και πέρασε στη θέση του τον Πέλκα. Κάπου εκεί άρχισαν και τα… παρατράγουδα στο ματς. Οι οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή είχαν κρεμάσει ένα υβριστικό πανό στο πέταλο κατά του Ιβάν Σαββίδη, ο Λούμπος Μίχελ απειλούσε πως θα πάρει την ομάδα και θα φύγει εάν δεν διακοπεί το παιχνίδι, με τους διαιτητές να του λένε πως οι κανονισμοί δεν προβλέπουν οριστική διακοπή του ματς.

Τα λεπτά περνούσαν, οι πολλές διακοπές είχαν αποσυντονίσει τις δύο ομάδες και το 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ παρέμεινε μέχρι το φινάλε. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, πάντως, οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Αργυρόπουλου ενώ ο Ίβιτς αναγκάστηκε να κάνει και δεύτερη αλλαγή καθώς ο Ενρίκε αποχώρησε τραυματίας.

sportfm

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα