Super League: Ισόπαλοι με 3 - 3 Πλατανιάς και ΠΑΣ Γιάννινα

O Πλατανιάς με τον ΠΑΣ Γιάννινα τέθηκαν αντιμέτωποι για 3η φορά σε διάστημα 17 ημερών, αφού είχαν προηγηθεί οι δύο αναμετρήσεις για τον θεσμό του Κυπέλλου, με τους Χανιώτες να βγαίνουν νικητές στις συγκεκριμένες μονομαχίες.

Βέβαια, η παράδοση στο πρωτάθλημα δεν ήταν με το μέρος της ομάδας του Γιώργου Παράσχου, καθώς, στα 9 προηγούμενα παιχνίδια απέναντι στους Ηπειρώτες, δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης, μετρώντας 5 ήττες, ενώ 4 ματς ολοκληρώθηκαν ισόπαλα.

Η παράδοση δεν κατάφερε να "σπάσει" ούτε στο 10ο παιχνίδι, αφού οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 3-3 στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αιφνιδίασε τους γηπεδούχους, προηγήθηκε με 2-0 μόλις στο 11ο λεπτό, αλλά ο Πλατανιάς όχι μόνο επέστρεψε, αλλά έκανε την μεγάλη ανατροπή (3-2). Όμως, ο Πέδρο Κόντε είχε διαφορετική άποψη, ισοφαρίζοντας σε 3-3 στο 58ο λεπτό.

Στα τελευταία λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να φύγουν με το "τρίποντο" απ' τα Περιβόλια, αλλά ο Δημήτρης Σωτηρίου με τρομερές επεμβάσεις κράτησε όρθια την ομάδα του.

Κόντε... Πλατανιάς

Ο Γιώργος Παράσχος επέλεξε ως σύστημα το 3-5-2, με τον Γιάννη Στάθη να επιστρέψει στην αρχική ενδεκάδα, ύστερα από τη μεσοβδόμαδη απουσία του λόγω τιμωρίας. Οι Μπανανά-Κάργας-Πριντέτα ήταν οι τριάδα των στόπερ, με τον Βάντερσον Σκαρντοβέλι να παραμένει στο αριστερό άκρο. Οι Μουνάφο και Μενδρινός αποτέλεσαν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, με τον Γιώργο Μανούσο να κινείται πίσω απ' τους Γιώργο Γιακουμάκη και Μικαλάι Σίγκνεβιτς, οι οποίοι εναλλάσσονταν στην κορυφή της επίθεσης.

Απ' την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Πετράκης δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Άντι Λίλα. Ο Έλληνας τεχνικός προτίμησε το 4-3-3, με τους Καρανίκα-Κούτρη να επιλέγονται για τα άκρα της άμυνας, οι Μιχαήλ και Μπέριος ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, οι Τζημόπουλος, Κοζορώνης, Ακόστα τοποθετήθηκε στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Βιντάλ (πρώτη φορά βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος) και Ζάιρο κινούνταν πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, Πέδρο Κόντε.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να επιβάλλει το ρυθμό του. Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη διέγνωσαν μία αδυναμία στο κέντρο της άμυνας του Πλατανιά και επιχείρησαν να "χτυπήσουν" με τους ταχύτατους Βιντάλ και Ζάιρο. Τελικά, μόλις στο 9ο λεπτό, στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα, οι Ηπειρώτες άνοιξαν το σκορ με τον Πέδρο Κόντε.

Ο Ζάιρο "τρύπησε" την άμυνα των γηπεδούχων και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στο Ισπανό επιθετικό, ο οποίος με προβολή απ' το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και έφτασαν σε δεύτερο γκολ δύο λεπτά αργότερα. Ο Ζάιρο πρόλαβε την έξοδο του Σωτηρίου, γύρισε στον Θέμη Τζημόπουλο κι αυτός με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Ο ΠΑΣ ήταν ασταμάτητος και βρέθηκε μία "ανάσα" απ' το 3-0 στο 13ο λεπτό, αλλά ο Σωτηρίου έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ το διαγώνιο σουτ του Κόντε.

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να ξεπεράσει την ψυχρολουσία, χάνοντας μία πολύ καλή ευκαιρία στο 15ο λεπτό, αλλά το σουτ στην κίνηση του Κώστα Μενδρινού πέρασε ελάχιστα έξω απ' το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Οι παίκτες του Πετράκη εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους που άφησαν οι γηπεδούχοι, αλλά στο 18' ο Νόε Ακόστα δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Η ευκαιρία του Ισπανού μεσοεπιθετικού ήχησε σαν καμπανάκι στα αυτιά των παικτών του Γιώργου Παράσχου, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν για τη μείωση του σκορ.

Στο 26', ο Πασχαλάκης έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ το επικίνδυνο φάουλ του Βάντερσον Σκαρντοβέλι. Τελικά, έξι λεπτά αργότερα, ο Γιώργος Γιακουμάκης μείωσε σε 2-1 με κοντινό πλασέ, ύστερα από κεφαλιά του Μικαλάι Σίγκνεβιτς σε εκτέλεση φάουλ του Βάντερσον. Το γκολ έδωσε επιθετική πνοή στον Πλατανιά, ο οποίος κυνήγησε την ισοφάριση πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Και τα κατάφερε στο 40ό λεπτό με ευθύβολο σουτ του Κάργα, μετά από κακή απομάκρυνση του Πασχαλάκη.

Ο Πλατανιάς μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο μέρος να ολοκληρώσει την μεγάλη ανατροπή, αλλά ο ΠΑΣ ήταν αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ στο 50'. Ο Ακόστα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπέριος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου. Τελικά, ένα λεπτό αργότερα, ο Πλατανιάς έφτασε στο πολυπόθητο γκολ χάρη σε σουτ στην κίνηση του Σίγκνεβιτς απ' το ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από όμορφη σέντρα του Γιάννη Στάθη.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, με τον Γιάννη Πετράκη να περνάει στον αγωνιστικό χώρο τον Μαμπουλού αντί του Κοζορώνη προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Στο 56', ο Ζάιρο επιχείρησε το μακρινό σουτ, αλλά ο Σωτηρίου έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Βραζιλιάνος από εκτελεστής έγινε δημιουργός, βρήκε τον Κόντε, κι αυτός με σουτ στην κίνηση δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Πασχαλάκη, ισοφαρίζοντας σε 3-3!

Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε εξαιρετικός, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες. Στο 63', το σουτ του Μανούσου πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 73ο λεπτό, ο Σωτηρίου έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ στην κίνηση του Ζάιρο. Στα τελευταία λεπτά, οι Ηπειρώτες πίεσαν για το τέταρτο γκολ, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Σωτηρίου δήλωσε παρών και κράτησε όρθια την ομάδα του.

 

94'Τέλος του αγώνα. Ο Πλατανιάς με τον ΠΑΣ Γιάννινα αναδεικνύονται ισόπαλοι με 3-3 και παραμένουν σε τροχιά πλέι οφ.

93'Νέα τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Ζάιρο βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ, αλλά ο Σωτηρίου με νέα εντυπωσιακή επέμβαση αρνείται την παραβίαση της εστίας του.

93'Κόρνερ για τον Πλατανιά, ύστερα από παρέμβαση του Καρανίκα.

91' Εξαιρετικό σουτ του Καρανίκα, ο Σωτηρίου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

87'Νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΣ! Ο Μαμπουλού βρέθηκε απέναντι στον Σωτηρίου, αλλά ο γκολκίπερ του Πλατανιά νίκησε τον Γάλλο επιθετικό στο τετ α τετ.

86'Αλλαγή και για τον ΠΑΣ. Ο Κοροβέσης στη θέση του Ακόστα.

86'Αλλαγή για τον Πλατανιά. Ο Γουνδουλάκης στη θέση του Μανούσου.

86'Κίτρινη κάρτα στον Γιακουμάκη.

Τελικές: 13(9) - 10(9)

84' Ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Μαμπουλού γύρισε στον Κόντε, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση, αλλά ο Σωτηρίου μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Μεγάλο το πάθος των παικτών των δύο ομάδων.

Αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα στα τελευταία λεπτά.

81' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Ο Σίγκνεβιτς εκτός, ο Γιορέντε εντός.

80' Σουτ στην κίνηση του Μανούσου, η μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Πλατανιάς πιέζει για το τέταρτο γκολ. Ο ΠΑΣ προσπαθεί να φανεί επικίνδυνος μέσω αντεπιθέσεων.

Πολύ καλή εμφάνιση κι απ' τον Γιώργο Μανούσο.

73' Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Ακόστα εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Ζάιρο, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Σωτηρίου με εντυπωσιακή επέμβαση διατήρησε το σκορ στα επίπεδα του 3-3!

72' Αλλαγή για τον Πλατανιά. Ο Μαραγκός στη θέση του Μενδρινού.

Πάνω-κάτω η μπάλα. Φρενήρης ο ρυθμός του αγώνα.

Τελικές: 12(9) - 8(7)

63' Καλή στιγμή για τον Πλατανιά! Ο Βάντερσον εκτέλεσε το φάουλ, ο Σίγκνεβιτς πήρε την κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Μανούσο, αλλά το σουτ του Έλληνα επιθετικού κατέληξε άουτ!

62 Κίτρινη κάρτα στον Κούτρη.

61' Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Γιάκος στη θέση του Βιντάλ.

Φανταστικό παιχνίδι στα Περιβόλια.

58'ΓΚΟΛ για τον ΠΑΣ (Κόντε)! Ο Ζάιρο έστρωσε με το κεφάλι στον Κόντε, κι ο Ισπανός επιθετικός με τρομερό σουτ στην κίνηση ισοφάρισε σε 3-3!

57'Αλλαγή για τον ΠΑΣ. Ο Μαμπουλού στη θέση του Κοζορώνη.

56Ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Δυνατό σουτ του Ζάιρο λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή, ο Σωτηρίου έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

56' Κίτρινη κάρτα στον Κοζορώνη.

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία και πιέζουν για την ισοφάριση.

Σπουδαία ανατροπή για τους Χανιώτες!

51'ΓΚΟΛ για τον Πλατανιά (Σίγκνεβιτς)! Ο Σίγκνεβιτς βγήκε στην αντεπίθεση, έβγαλε πλάγια στον Στάθη, ο οποίος του γύρισε την μπάλα κι ο Λευκορώσος με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Πασχαλάκη για το 3-2!

51'ΔΟΚΑΡΙ για τον ΠΑΣ! Ο Ακόστα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπέριος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου!

Οφσάιντ: 2-2

Ο Πλατανιάς μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος.

47' Σουτ στην κίνηση του Σίγκνεβιτς, απομάκρυνε με δυσκολία ο Πασχαλάκης.

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Οι δύο ομάδες επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο μέρος.

45 +2'Τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι δύο ομάδες πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 2-2.

Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις.

45 +1'Κίτρινη κάρτα στον Μουνάφο.

44'Κίτρινη κάρτα στον Μπανανά

Υπέροχο παιχνίδι στα Περιβόλια.

Οι Χανιώτες επιστρέφουν απ' την... Κόλαση πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος.

40' ΓΚΟΛ για τον Πλατανιά (Κάργας)! Ο Μενδρινός έκανε τη σέντρα απ' τα αριστέρα, ο Πασχαλάκης προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Κάργα, κι αυτός με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2!

40' Μεγάλη ευκαιρία για τον Πλατανιά! Ο Σίγκνεβιτς έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Μανούσος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Πασχαλάκης αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του!

Ο Πλατανιάς θέλει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και πιέζει για την ισοφάριση.

34'Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού των Βιντάλ και Ζάιρο.

Οι Χανιώτες επιστρέφουν στην διεκδίκηση του αγώνα.

32'ΓΚΟΛ για τον Πλατανιά (Γιακουμάκης)! Ο Βάντερσον εκτέλεσε το φάουλ, ο Σίγκνεβιτς πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στον Γιακουμάκη, ο οποίος με κοντινό πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη και μείωσε σε 2-1!

Φάουλ: 2-12

"Πολιορκία" των παικτών του Πλατανιά στα καρέ του Πασχαλάκη.

Κατοχή: 65% - 35%

Πολλά λάθη απ' τους αμυντικούς του Πλατανιά που δείχνουν εκτός τόπου και χρόνου.

26' Ευκαιρία για τον Πλατανιά! Ο Βάντερσον εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα πέρασε απ' όλους, αλλά ο Πασχαλάκης με εντυπωσιακή επέμβαση την έστειλε κόρνερ!

Οι γηπεδούχοι απειλούν κυρίως μέσω στημένων φάσεων.

Οι Χανιώτες πιέζουν ψηλά, αλλά οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη έχουν κλείσει τους χώρους και δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας.

23'Μικρή διακοπή λόγω τραυματισμού του Γιακουμάκη.

22'Μακρινό σουτ του Μουνάφο, μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης.

Ο Πλατανιάς δέχεται διαρκώς επιθέσεις απ' το κέντρο της άμυνάς του. Σε κακή ημέρα οι τρεις στόπερ της ομάδας.

Τελικές: 2(0) - 5(4)

18'Νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΣ! Ο Βιντάλ έβγαλε τον Ακόστα απέναντι στον Σωτηρίου, αλλά το πλασέ του Ισπανού, πέρασε ελάχιστα άουτ!

15'Τεράστια ευκαιρία για τον Πλατανιά! Ο Στάθης έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ' όλους και κατέληξε στον Μενδρινό, αλλά το σουτ στην κίνηση του τελευταίου πέρασε λίγο έξω απ' το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

14'Κίτρινη κάρτα στον Βιντάλ.

13'Ευκαιρία για τον ΠΑΣ! Ο Κόντε βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά ο Σωτηρίου έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ!

Δύο ασίστ για τον Ζάιρο.

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη καταφέρνουν να αιφνιδιάσουν τους Χανιώτες με δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών!

11'ΓΚΟΟΟΛ για τον ΠΑΣ (Τζημόπουλος)! Ο Ζάιρο εκμεταλλεύτηκε τη λάθος έξοδο του Σωτηρίου, γύρισε στον Τζημόπουλο, κι αυτός με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0!

9'ΓΚΟΟΟΛ για τον ΠΑΣ (Κόντε)! Ο Ζάιρο μπήκε με φόρα στην μεγάλη περιοχή, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Κόντε, κι αυτός με προβολή απ' το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

8'Ο Μενδρινός εκτέλεσε το φάουλ, ο Σίγκνεβιτς έκανε το γυριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω απ' την εστία του Παρασχάλη.

Αρκετές δυνατές μονομαχίες στα πρώτα λεπτά του αγώνα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει μπει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθεί να επιβάλλει το ρυθμό του.

4'Ωραία πάσα του Κόντε στον Ζάιρο, αλλά το διαγώνιο σουτ του Βραζιλιάνου ήταν αδύναμο, με αποτέλεσμα ο Σωτηρίου να μπλόκαρει εύκολα.

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά του αγώνα.

1'Έναρξη του αγώνα.

Όλα έτοιμα για την έναρξη του ματς.

Οι δύο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.

Η παράδοση είναι ιδιαίτερα αρνητική για τον Πλατανιά, αφού στις 9 προηγούμενες αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα, ο ΠΑΣ Γιάννινα μετράει 5 νίκες, ενώ 4 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στη φυσούνα.

Λιγοστός κόσμος στα Περιβόλια.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Αλέξανδρος Τσαμούρης του Συνδέσμου Πειραιά.

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Δημήτριος Ζησιμόπουλος (Πειραιά)

4ος: Ευάγγελος Κορδολαίμης (Ανατολικής Αττικής)

Οι δύο ομάδες διεκδικούν με σημαντικές πιθανότητες την είσοδο στα πλέι οφ.

Ο Πλατανιάς βρίσκεται στην 7η θέση με 28 βαθμούς, ύστερα από 19 αγωνιστικές, ενώ ο ΠΑΣ είναι 8ος με 27.

Στον πάγκο για τους Ηπειρώτες: Περιστερίδης, Σκόνδρας, Ναδάλες, Κοροβέσης, Γαρουφαλιάς, Μαμπουλού, Γιάκος.

Αναπληρωματικοί για τους Χανιώτες: Κοκκαλάς, Μαραγκός, Αποστολόπουλος, Γιορέντε, Στανισάβλιεβιτς, Γουνδουλάκης, Ντεβέσα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Στάθης, Πριντέτα, Μπανανά, Κάργας, Βάντερσον, Μουνάφο, Μενδρινός, Μανούσος, Γιακουμάκης, Σίγκνεβιτς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μπέριος, Κούτρης, Τζημόπουλος, Κοζορώνης, Ακόστα, Βιντάλ, Ζάιρο, Κόντε.

Οι δύο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες για 3η φορά σε διάστημα 17 ημερών, αφού είχαν προηγηθεί τα δύο παιχνίδια για τον θεσμό του Κυπέλλου, με τον Πλατανιά να παίρνει ισάριθμες νίκες (1-0, 1-2 παρ.) και να προκρίνεται στα προημιτελικά.

Καλησπέρα. Μαζί θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της αναμέτρησης μεταξύ του Πλατανιά και του ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Super League.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα