Μοιράστηκαν βαθμούς Ηρακλής και Λάρισα, 1-1 το σκορ

Με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Ρέντζα, ο οποίος σημείωσε ένα γκολ κι ένα αυτογκόλ, ο Ηρακλής με την ΑΕΛ έμειναν στο 1-1 στο Καυτανζόγλειο για την 18η αγωνιστική και παρέμειναν χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Η αναμέτρηση του Ηρακλή με την Λάρισα είχε αποκτήσει τα χαρακτηριστικά ενός αγώνα "do or die", αφού κι οι ομάδες ήθελαν στη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Ο "Γηραιός" είχε ως στόχο το "τρίποντο" προκειμένου να παραμείνει ζωντανός στην υπόθεση της παραμονής στην κατηγορία, ενώ οι "βυσσινί" ήθελαν τη νίκη για να απομακρυνθούν απ' την επικίνδυνη ζώνη.

Το παιχνίδι είχε αρκετές δυνατές μονομαχίες, καλό ρυθμό και έναν μεγάλο πρωταγωνιστή: τον Βασίλη Ρέντζα. Ο μπακ της ΑΕΛ σημείωσε και τα δύο... γκολ του αγώνα, όντας καθοριστικός στην εξέλιξη της αναμέτρησης. Αρχικά, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 10ο λεπτό με υπέροχο διαγώνιο σουτ, ενώ λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους έστειλε, άθελά του, την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Γενικότερα, αν έπρεπε να πάρει κάποιος τους τρεις βαθμούς, αυτός ήταν ο Ηρακλής που έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά οι παίκτες του ήταν "φλύαροι" στην τελική προσπάθεια. Πλέον, τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, η οποία πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Στον αντίποδα, η ΑΕΛ συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις, αποδεικνύοντας πως χρειάζεται αρκετή δουλειά για να επιστρέψει στο κορυφαίο επίπεδο.


Χαμένοι και οι δύο

Οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Εμάνουελ Περόνε στο ζέσταμα, ανάγκασαν τον Σάββα Παντελίδη να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Ο έμπειρος τεχνικός επέλεξε ως σύστημα 4-2-3-1, με τους Τζανετόπουλο και Στάμου να αποτελούν το δίδυμο στα στόπερ, τον Κούρο με τον Σαραμαντά να επιλέγονται για τα "φτερά" της άμυνας, τους Δώνη, Γροντή, Ιντζόγλου να βρίσκονται στη μεσαία γραμμή και τους Μοντέιρο, Λεοζίνιο να κινούνται πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, Γιάννη Πασά.

Απ' την άλλη πλευρά, ο Σάκης Τσιώλης επέλεξε τους Τικό και Φάρκας για το κέντρο της άμυνας, οι Μονιάκης και Ρέντζας αποτέλεσαν τα δύο μπακ, οι Μασαλέσα και Αναστασόπουλος ήταν το δίδυμο στα χαφ, έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν. Παράλληλα, οι Ντέλετιτς και Ικαούνιεκς προτιμήθηκαν για τα "φτερά" της επίθεσης, με τον Ναζλίδη να αγωνίζεται ως 10άρι, πίσω απ' τον Τσακοπίνο.

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο Στάδιο

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος (Γρεβενών)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Δημήτριος Τάτσης (Ηπείρου)

4ος: Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας (Θεσπρωτίας)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Κούρος (69' Καραγκούνης), Τζανετόπουλος, Στάμου, Σαραμαντάς, Γροντής (87' Κυνηγόπουλος), Δώνης, Ιντζόγλου, Μοντέιρο (60' Περόνε), Λεοζίνιο, Πασάς.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Μονιάκης, Τικό, Φάρκας, Ρέντζας, Μασαλέσα, Αναστασόπουλος (84' Φατιόν), Ναζλίδης, Ικαούνιεκς (46' Γκαγιέγο), Τσακοπίνο (57' Αβραάμ), Ντέλετιτς.

Γκολ: 43' αυτ. Ρέντζας - 10' Ρέντζας

Κίτρινες: 40' Στάμου, 51' Γροντής, 74' Δώνης - 26' Ικάουνιεκς, 81' Θεοδωρόπουλος

Κόκκινες:

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και επιχείρησε να επιβάλλει το ρυθμό της. Μάλιστα, ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή της στην αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, στο 10ο λεπτό, ο Βασίλης Ρέντζας απέφυγε εξαιρετικά τον Γιώργο Σαραμαντά και με μία εξαιρετική σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αιφνιδιάζοντας τον Χουάντερσον. Ο Ηρακλής προσπάθησε να ξεπεράσει την... ψυχρολουσία του εις βάρος του γκολ, αλλά οι "βυσσινί" έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, ενώ ήταν φανερή κι η απουσία του Εμάνουελ Περόνε.

Μετά το 35', ο "Γηραιός" ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοσή του και τελικά κατάφερε να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ στο 43ο λεπτό. Ο Δημήτρης Γροντής έβγαλε με εξαιρετική βαθιά μπαλιά τον Χόρχε Μοντέιρο απέναντι στον Κώστα Θεοδωρόπουλο κι ο Ρέντζας, στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε με ψηλοκρεμαστό σουτ στο βάθος της εστίας του τερματοφύλακά του για το 1-1. Οι Θεσσαλονικείς θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, αλλά σε δύο περιπτώσεις οι Σαραμαντάς (45') και Μοντέιρο (45 +1') δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Θεοδωρόπουλο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Σάκης Τσιώλης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Πάμπλο Γκαγιέγο αντί του αρνητικού Γιάνις Ικαούνιεκς προκειμένου να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Παρ' όλα αυτά, ο Ηρακλής μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και με... μπροστάρη τον δραστήριο Γροντή, κυνήγησε ένα δεύτερο γκολ. Μάλιστα, στο 51ο λεπτό ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός διαμαρτυρήθηκε για ανατροπή του μέσα στην μεγάλη περιοχή απ' τον Φάρκας, αλλά ο Δημήτρης Θάνος έδειξε -σωστά- να συνεχιστεί ο αγώνας, δείχνοντας κίτρινη κάρτα στον 22χρονο άσο για "θέατρο".

Η αναμέτρηση απέκτησε έναν πολύ καλό ρυθμό, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τους παίκτες των δύο ομάδων να πιέζουν για το δεύτερο γκολ. Στο 59ο λεπτό, ο Λεοζίνιο επιχείρησε το σουτ, ο Θεοδώροπουλος απέκρουσε ασταθώς, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Πασάς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Έξι λεπτά αργότερα, ο νεοεισελθών Περόνε έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση. Η ΑΕΛ "απάντησε" στις ευκαιρίες, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αλλά το σουτ του Ναζλίδη πέρασε ελάχιστα έξω απ' την εστία του Χουάντερσον.

Μετά το 70', ο "Γηραιός" ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και έφθασε μία "ανάσα" απ' το 2-1 στο 71ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Στάμου από πλεονεκτική θέση, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, πέρασε πάνω απ' την εστία του Θεοδωρόπουλου. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν για το πολυπόθητο γκολ και έχασαν ακόμα μία τεράστια ευκαιρία στο 86', αλλά ο Γιάννης Πασάς από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα πάνω απ' την εστία του Θεοδωρόπουλου.


Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη ευκαιρία του Γιάννη Πασά στο 86ο λεπτό. Αν ο επιθετικός του Ηρακλή είχε περισσότερο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, τότε ο "Γηραιός" θα έπαιρνε τη νίκη και θα παρέμενε ζωντανός σε ό,τι αφορά στην υπόθεση "παραμονή στην κατηγορία".


Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Δημήτρης Θάνος είχε ένα εύκολο απόγευμα, αφού δεν αντιμετώπισε κάποια αμφισβητούμενη φάση. Ο διαιτητής του Συνδέσμου Γρεβενών ήταν κοντά στις φάσεις, άφηνε το παιχνίδι να συνεχιστεί χωρίς περιττές διακοπές, ενώ δεν έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών.


Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Δημήτρης Γροντής, ύστερα από ένα μέτριο εξάμηνο με τη φανέλα του Ατρόμητου, δείχνει "αναγεννημένος" στον Ηρακλή. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός, μετά το γκολ κόντρα στη Βέροια, είχε καθοριστική συμβολή στην εικόνα του "Γηραιού" στο παιχνίδι με την ΑΕΛ. Απ' τα πόδια του βραχύσωμου μέσου ξεκινάει το γκολ της ισοφάρισης για τον Ηρακλή, ενώ γενικότερα είχε μία πολύ μεστή και ώριμη παρουσία.


ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το δεύτερο ημίχρονο του Ηρακλή. Ο "Γηραιός", παρά τα πολλά αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα, παρουσίασε μία εξαιρετική εικόνα στο δεύτερο 45λεπτο και θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αν οι παίκτες του είχαν περισσότερο καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.


ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Κώστας Θεοδωρόπουλος πραγματοποίησε μία πολύ μέτρια εμφάνιση, όντας ιδιαίτερα ασταθής. Ο 26χρονος γκολκίπερ δεν ενέπνεε σιγουριά στους συμπαίκτες του, ενώ σ' αρκετές φάσεις έδειξε έλλειψη καθαρού μυαλού.

sport24

Δείτε το live του αγώνα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα