Μπλόκο της Κέρκυρας στον Ολυμπιακό

Φρένο στο σερί του Ολυμπιακού έβαλε η Κέρκυρα στο «Καραϊσκάκη». Οι ερυθρόλευκοι ήταν τραγικοί στο Φάληρο, δεν μπόρεσαν να βρουν λύση στο άψογο στήσιμο της ομάδας του Γρηγορίου και κόλλησαν στο 0-0!

Ο Πάουλο Μπέντο πλήρωσε την… ιστορία με τον Τσόρι, ο οποίος σε ένα τέτοιο παιχνίδι θα μπορούσε να βοηθήσει με το κάθετο παιχνίδι του τους Πειραιώτες να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να βγάλουν καθαρή ευκαιρία στο ματς και ουσιαστικά απειλούσαν μόνο με σουτ έξω από την περιοχή. Την μεγαλύτερη φάση στο ματς την είχαν οι Φαίακες, με τον Λεάλι να σώζει τον Ολυμπιακό νικώντας τον Τουράμ σε τετ-α-τετ στο 51’.

Το ματς:

Κακό ματς στα πρώτα λεπτά στο Φάληρο. Η άψογη ανασταλτική συμπεριφορά της Κέρκυρας μπλόκαρε τον Ολυμπιακό, που ήθελε να βρει δίχτυα από νωρίς αλλά δεν τα κατάφερε. Οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να βρουν με τίποτα διαδρόμους προς την περιοχή του Κουτζαβασίλη, ο οποίος με εξαίρεση ένα μακρινό -αλλά ωραίο- σουτ του Μπουχαλάκη δεν απειλήθηκε καθόλου.

Το πέρασμα των λεπτών βρήκε την ομάδα του Μπέντο να ανεβάζει τα ποσοστά κατοχής της μπάλας και για πρώτη φορά να στριμώχνει τους φιλοξενούμενους. Παρά την πίεση, οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα κι έτσι άρχισαν να απειλούν κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή, όμως όποτε χρειάστηκε ο Κουτζαβασίλης ήταν σε ετοιμότητα. Από την πλευρά της, η Κέρκυρα δεν ανησύχησε καθόλου την άμυνα του Ολυμπιακού, όμως κατάφερε να βγάλει το ημίχρονο διατηρώντας το «μηδέν» στα μετόπισθεν.

Με τον Λεάλι να σώζει τους Πειραιώτες, νικώντας τον Τουράμ σε τετ-α-τετ, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Οι Φαίακες όπως ήταν αναμενόμενο δεν άλλαξαν πλάνο συνεχίζοντας να ρίχνουν το βάρος στην άμυνα. Η ανάγκη του Ολυμπιακού να φτάσει στο γκολ ανάγκασε τον Μπέντο να ρισκάρει και να δώσει χώρους στους φιλοξενούμενους. Οι ερυθρόλευκοι αδυνατούσαν να βάλουν την μπάλα στην περιοχή κι έτσι συνέχιζαν να δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά του αντίπαλου γκολκίπερ με σουτ έξω από την περιοχή.

Η αλλαγή του συστήματος σε 4-4-2 με Ιντέγε-Καρντόσο στην κορυφή έβαλε ακόμη περισσότερους παίκτες στην περιοχή της Κέρκυρας, με τον Γρηγορίου να απαντάει άμεσα με 5-4-1. Η έλλειψη καθαρού μυαλού κόστισε στους ερυθρόλευκους που έβλεπαν κάθε τους ενέργεια να εξουδετερώνεται από τους αντίπαλους αμυντικούς. Στην τελευταία φάση ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε βρει δίχτυα, όμως το σουτ του Φορτούνη έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Βιάνα, Μποτία, Ομάρ, Ρέτσος (57’ Μάρτινς), Μπουχαλάκης (57’ Πάρντο), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι (72' Ιντέγε), Καρντόσο

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Καμπιάσο, Ντε Λα Μπέγια, Μανθάτης

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Σιόντης, Ζαραδούκας, Ιωάννου, Σπίνουλας, Επστάιν (89’ Κόντος), Γεωργίου (66’ Γκόμες), Νίκιτς, Ντουάλα (77’ Ντιμιτρόφσκι), Τουράμ

Στον πάγκο: Αραμπατζής, Ντιμιτρόφσκι, Ανδρεόπουλος, Γεωργακόπουλος, Αντιλέχου

Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

sportfm

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα