Super League: Με 1 - 1 έληξε η αναμέτρηση Ηρακλής - Πλατανιάς

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση στο Καυτανζόγλειο ανάμεσα σε Ηρακλή και Πλατανιά, με την οποία ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική της Super League. Οι Χανιώτες προηγήθηκαν με γκολ του Αποστολόπουλου στο 29', αλλά οι γηπεδούχοι με κεφαλιά του Κυριακίδη στο 68' πήραν το βαθμό.

Ο Γηραιός, ωστόσο, μένει καθηλωμένος στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος με 3 βαθμούς, την ίδια ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" πήγαν στους 10 βαθμούς.

"Ψυχωμένος" Ηρακλής, αδίκησε τον εαυτό του ο Πλατανιάς

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων δεν είχαν εκπλήξεις. Οι αναμενόμενες. Περνίς κάτω από τα γκολπόστ για τον Ηρακλή, δεξιός μπακ ο Κυριακίδης, αριστερός ο Σαραμαντάς, με στόπερ Ζιαμπάρη και Μπαρτολίνι. Αμυντικοί χαφ οι Ιντόζγλου και Κούρος, ο Λεοζίνιο πίσω από τον Λουκίνα, με Πασά αριστερά και Μοντέιρο δεξιά στην επίθεση.

Από την άλλη, ο Σωτηρίου στο τέρμα για τον Πλατανιά, δεξί μπακ ο Στάθης, αριστερό ο Βάντερσον, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπανανά και Καρυπίδης. Αμυντικοί μέσοι έπαιξαν οι Μουνάφο και Στανισάβλιεβιτς, η μεσοεπιθετική τριάδα απαρτιζόταν από Αποστολόπουλο (δεξιά), Μενδρινό (μέση) και Μανούσο, ενώ στη γραμμή κρούσης ήταν ο Γιακουμάκης.

Ο Ηρακλής δεν έκανε καλό πρώτο μέρος. Αν εξαιρεθεί η καλή στιγμή του 22', κατά την οποία το σουτ του Μοντέιρο πέρασε ελάχιστα άουτ, άλλη ευκαιρία δεν έγινε. Ο Γηραιός αδυνατούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, την έχανε εύκολα, σε αντίθεση με τους Χανιώτες οι οποίοι το έπρατταν πιο εύκολα από κάθε άλλη φορά, εφέτος. Κυρίως από τα άκρα επεδίωκε να χτυπήσει η ομάδα του Παράσχου, είτε από αριστερά με Μανούσο, είτε από τη δεξιά πλευρά με Αποστολόπουλο. Το 0-1 έγινε στο 29' ύστερα από εξαιρετική συνεργασία των φιλοξενούμενων.

Στο 29' ο Αποστολόπουλος πήρε τη μπάλα ύστερα από "μπλέξιμο" του Κούρου με τον διαιτητή Σκουλά, την έδωσε στον Γιακουμάκη, αυτός από δεξιά αντί να σεντράρει τη γύρισε πίσω ξανά στον Αποστολόπουλο, ο οποίος με δυνατό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μέσα από την περιοχή (0-1). Στο διάστημα αυτό δεν λειτουργούσε τίποτα καλά για τον Ηρακλή. Ο Λεοζίνιο δεν έπαιρνε μπάλες, αλλά ακόμα και όταν τις έπαιρνε, δεν γινόταν τελική αφού οι γραμμές δεν ήταν κοντά η μία με την άλλη.

Οι Κρητικοί μπήκαν στο β' μέρος με σαφή στόχο α "καθαρίσουν" το παιχνίδι με ένα δεύτερο γκολ. Στο 46' ο Περνίς απομάκρυνε το πλασέ του Γιακουμάκη, κρατώντας το μηδέν. Η πολύ σπουδαία στιγμή για το 1-1 χάθηκε στο 53', με τον Σωτηρίου να βγάζει εντυπωσιακά την καρφωτή κεφαλιά του Ζιαμπάρη. Η ισοφάριση ήρθε στο 68', και ενώ νωρίτερα με την είσοδο του Ρούσσου, στην ανάπαυλα, ο Σάββας Παντελίδης προχώρησε σε εσωτερικές αλλαγές. Δηλαδή, δεξί μπακ ο νεοεισελθών, ο Κυριακίδης αμυντικός μέσος και ο Κούρος αριστερό εξτρέμ. Στο 68' λοιπόν ο Σαραμαντάς έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, βρήκε τον αφύλαχτο Κυριακίδη στο 2ο δοκάρι, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά.

Ο Ηρακλής είχε ξεκάθαρα ισορροπήσει το παιχνίδι και "πάλευε" να το κατακτήσει κιόλας, παρότι ο Πλατανιάς ήταν επικίνδυνος στην κόντρα επίθεση και απείλησε με Γιακουμάκη (71') και Μανούσο (81'). Η είσοδος του Λάμπρου έδωσε πνοή στους Θεσσαλονικείς, με τον νεαρό να προκαλεί προβλήματα στο αριστερό άκρο της άμυνας των φιλοξενούμενων. Όπως βοήθησε και η μετατόπιση του Κυριακίδη στη μεσαία γραμμή, αλλά και αυτή του Ρούσσου στο δεξί άκρο της άμυνας, παρότι στόπερ. Οι Χανιώτες πήγαν να "κλέψουν" το ματς στο 94', αλλά ο Ρούσσος με σωτήριο τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ το γύρισμα του Ντίνα, πριν μπει στη φάση ο Γιακουμάκης.

 

 

94' Λήξη του αγώνα, Ηρακλής - Πλατανιάς 1-1.

94' Κοντά στο 1-2 ο Πλατανιάς, με τον Ρούσσο να κάνει σωτήριο τάκλιν σε γύρισμα από τα δεξιά σε ωραία αντεπίθεση των φιλοξενούμενων.

92' Σωστή η υπόδειξη του βοηθού για οφσάιντ στον Λουκίνα.

91' Έξω ο Μανούσος, μέσα ο Κάργας.

90' Έξω ο Λεοζίνιο, μέσα ο Κυνηγόπουλος.

88' Είχαμε μια αναμπουμπούλα στην περιοχή του Ηρακλή, εκατέρωθεν τραβήγματα, με τον Πλατανιά να ζητά πέναλτι, αλλά τον διαιτητή να μην δίνει κάτι, αφήνοντας το ματς να εξελιχθεί και μάλλον σωστά έπραξε.

88' Ωραίο κόψιμο του Ζιαμπάρη στον Μανούσο, ο οποίος είχε μπει επικίνδυνα στην περιοχή του Ηρακλή από τα αριστερά.

83' Έξω ο Μενδρινός, μέσα ο Ντίνας.

81' Σέντρα-σουτ του Μανούσου από τα αριστερά, ο Περνίς έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

79' Σέντρα από τα δεξιά, ο Σωτηρίου έδιωξε με τις γροθιές του προ του Λάμπρου που σηκώθηκε για κεφαλιά, στην συνέχεια ο Σαραμαντάς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ.

74' 49%-51% η κατοχή της μπάλας.

73' 5(2)-9(3) οι τελικές προσπάθειες στο ματς.

71' Μια ανάσα από το 1-2 ο Πλατανιάς, Ο Γιακουμάκης δεν κατάφερε να κάνει το κοντινό πλασέ έπειτα από πάσα που του έγινε από τα αριστερά, με την μπάλα μάλιστα να περνάει παράλληλα με το τέρμα.

71' Έξω ο Αποστολόπουλος, μέσα ο Ντεβέσα.

68' ΓΚΟΛ για τον Ηρακλή. Ο Σαραμαντάς έβγαλε την σέντρα από τα αριστερά, ο Σωτηρίου δεν έκανε καλή έξοδο και ο Κυριακίδης πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

65' Κίτρινη κάρτα στον Ζιαμπάρη, θέλοντας να ανακόψει αντεπίθεση του Μενδρινού.

61'  Κίτρινη κάρτα στον Αποστολόπουλο για χέρι.

58' Κίτρινη κάρτα του Μανούσου.

57' Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα από τα δεξιά, ο Λάμπρου προσπάθησε να γυρίσει στον Λουκίνα αντί να σουτάρει, αλλά ο Μπανανά έδιωξε σε κόρνερ.

56' Έξω ο Μοντέιρο, μέσα ο Λάμπρου. Δεύτερη αλλαγή από τον Παντελίδη.

53' Σπουδαία ευκαιρία για τον Ηρακλή. Ο Ζιαμπάρης έπιασε την δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Σωτηρίου πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Η μπάλα πήγαινε μέσα, αλλά κατάφερε να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας του.

50 ' Ο Ηρακλής παρουσιάζεται μουδιασμένος σε αυτό το ξεκίνημα του δευτέρου 45λεπτου.

49' Έχει μπει πολύ δυνατά ο Πλατανιάς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

46' Μεγάλη ευκαιρία για τον Πλατανιά. Ο Γιακουμάκης πλάσαρε από καλή θέση με το δεξί κινούμενος στο όριο του οφσάιντ, αλλά ο Περνίς κατάφερε να αποκρούσει και να κρατήσει το σκορ στα επίπεδα του 0-1.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

46' Έξω ο Πασάς, μέσα ο Ρούσσος.

45'+1' Λήξη πρώτου ημιχρόνου.

45' Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις του πρώτου μέρους

Δευτερόλεπτα πριν υπήρξε μια πτώση του Γιακουμάκη μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής ήταν κοντά στην φάση και του είπε να σηκωθεί, αφήνοντας το παιχνίδι να εξελιχθεί.

42' Κίτρινη κάρτα στον Βάντερσον.

41' Κίτρινη κάρτα στον Κούρο.

38' 2(0)-4(1) οι τελικές προσπάθειες στο ματς και 41%-59% η κατοχή της μπάλας για τον Πλατανιά.

34' Νέα καλή στιγμή για τον Πλατανιά, όταν ο Αποστολόπουλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο Γιακουμάκης δεν κατάφερε να κάνει την προβολή, ενώ η μπάλα πέρασε και από τον Ζιαμπάρη. Οι φιλοξενούμενοι δημιουργούν πολλά προβλήματα από την δεξιά πλευρά.

32' Να δούμε πώς θα μπορέσει να αντιδράσει ο Ηρακλής, ο οποίος βρίσκεται σε θέση να κυνηγάει το σκορ. Υπάρχει βέβαια χρόνος ακόμη.

29' ΓΚΟΛ για τον Πλατανιά. Έπειτα από μπλέξιμο του Κούρου με τον διαιτητή, ο Αποστολόπουλος πήρε την μπάλα, έδωσε στον Γιακουμάκη, εκείνος βγήκε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα για τον συμπαίκτη του και εκείνος με υπέροχο δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Περνίς για το 1-0 των φιλοξενούμενων. Οι περισσότεροι περίμεναν ότι θα γινόταν πάσα στον Μανούσο που επίσης έκανε κίνηση, όμως ο Γιακουμάκης προτίμησε τον Αποστολόπουλο και δικαιώθηκε.

28' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μανούσου από μακρινή απόσταση, αλλά ήταν απογοητευτική, με την μπάλα να περνάει άουτ.

26' Κίτρινη κάρτα σε Μπαρτολίνι και Γιακουμάκη για μεταξύ τους αψιμαχία.

22' Ο Λεοζίνιο έκανε πολύ όμορφη πάσα στον Μοντέιρο, αυτός έκανε το δυνατό δεξί σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Σωτηρίου.

22' Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά με τον Μενδρινό, η μπάλα πήρε φάλτσα, ο Περνίς έκανε κάκιστη έξοδο, αλλά για καλή του τύχη, αυτή πέρασε άουτ και δεν πλήρωσε το λάθος του.

Να πούμε πως είναι πέντε ματς χωρίς νίκη ο Πλατανιάς και θεωρείται επίσης πολύ κομβικό αυτό το παιχνίδι.

17' Ο Γιακουμάκης δέχτηκε τις ιατρικές περιποιήσεις του ιατρικού τιμ του Πλατανιά, βγήκε για λίγο από τον αγωνιστικό χώρο, αλλά θα επανέλθει. Για λίγο με δέκα παίκτες οι Χανιώτες.

13' Σουτ του Μανούσου με το δεξί μέσα από την περιοχή, η μπάλα πέρασε άουτ. Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους.s

10' Υπήρξε φάουλ στον Μανούσο λίγο έξω από την περιοχή και από τα αριστερά όπως επιτίθεται ο Πλατανιάς, αλλά ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και δεν υπέδειξε -ως όφειλε- την παράβαση, θεωρώντας ότι ο Έλληνας επιθετικός πήγε να το κερδίσει.

9' Ο Ιντζόγλου πάσαρε στον Λεοζίνιο από τα δεξιά, αυτός όμως άνοιξε την μπάλα, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για τον Ηρακλή και να μπλοκάρει εύκολα ο Σωτηρίου.

6' Έβγαλε γρήγορη κόντρα ο Ηρακλής με τον Σαραμαντά από τα αριστερά, αλλά η σέντρα του για τον Μοντέιρο δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για κάτι αξιόλογο.

5' Σουτ του Μενδρινού, λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ιντζόγλου και πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Περνίς. Πολύ καλή στιγμή για τον Πλατανιά.

4' Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά του αγώνα, χωρίς να έχει γίνει κάτι αξιοσημείωτο μπροστά στις δυο εστίες.

Θυμίζουμε ότι ο Σάββας Παντελίδης είναι πλέον προπονητής του Ηρακλή και κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του "γηραιού".

1' Έναρξη του αγώνα.

 

Σε λίγα λεπτά ο αγώνας Ηρακλής - Πλατανιάς για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην τελευταία θέση με μόλις δυο βαθμούς, ενώ στην 12η θέση βρίσκονται με εννέα βαθμούς οι Χανιώτες.

Έτσι παρατάσσεται ο Ηρακλής.

Έτσι παρατάσσεται ο Πλατανιάς.

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας

Βοηθοί: Νικόλαος Κωτούλας, Γεώργιος Κελαζόγλου

4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης

 

Σε περίπου πέντε λεπτά έχουμε την έναρξη του αγώνα. Έχει ολοκληρωθεί η προθέρμανση των δυο ομάδων.

 

sport24

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα