Κύπελλο Ελλαδας: Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3 - 0 του Πλατανιά

Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον Πλατανιά στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 1 αγωνιστική της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ακριβώς όπως και πέρσι, όταν οι δύο ομάδες είχαν ολοκληρώσει τις προσπάθειες τους με το ισόπαλο 2-2 στο Φάληρο, με τους Πειραιώτες να ισοφαρίζουν στις καθυστερήσεις με το δεύτερο γκολ του Ερνάνι στο ματς.

Ο Πάουλο Μπέντο άφησε εκτός αποστολής τους Καπίνο, Καμπιάσο, Μποτία, Ντα Κόστα, Φορτούνη και Ελιουνούσι, παίκτες που έχουν γράψει πολλά λεπτά συμμετοχής, τον τραυματία Ντε λα Μπέγια αλλά και τους Πασιένσια, Ζντιέλαρ, Βούρο, Τσιμίκα, ενώ Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά, Φιγκέιρας και Ιντέγε ήταν μεν στην 18άδα αλλά ως... υποστηρικτική δύναμη από τον πάγκο.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παράσχος επίσης παρέταξε με αλλαγές τον Πλατανιά. Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Μανούσος αλλά και οι Καρυπίδης, Αποστολόπουλος, Γιακουμάκης, Γκνιάτιτς και Μενδρινός. Αντίθετα στην αποστολή βρέθηκαν ο Στάθης που εξέτισε την τιμωρία του και ο Ζίκο που ξεπέρασε έναν τραυματισμό που είχε υποστεί.

Ορεξάτος μπήκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι. Με ενδεκάδα που αποτελούνταν από παίκτες, που όλοι είχαν από έναν καλό λόγο να αντιμετωπίσουν με την δέουσα σοβαρότητα την αναμέτρηση. Στο μισό γήπεδο κρατούσε από το ξεκίνημα ο Ολυμπιακός τον Πλατανιά, που υποχρεώθηκε σε παθητικό ρόλο.

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, κίνηση στον χώρο, άμεση ανάκτηση της κατοχής και ευτύχησαν να προηγηθούν ουσιαστικά στην πρώτη ωραία φάση που έφτιαξαν στον αγωνιστικό χώρο.

Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες και Ελαμπντελαουί άλλαξαν με τη μια την μπάλα, τελικός αποδέκτης ήταν ο Πάρντο και ο Κολομβιανός με μονοκόμματο δεξί σουτ, από δύσκολη γωνία, νίκησε τον Κοκκαλά για το 1-0 μόλις στο 5ο λεπτό.

Αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και να επιτεθεί ο Πλατανιάς, με χαρακτηριστικό στατιστικό του πρώτου 20λεπτου το 78% - 22% κατοχής για τους Πειραιώτες.

Ο Καρντόσο με ένα απίθανο σουτ από τα 35 μέτρα αστόχησε για λίγα εκατοστά στο 20', ενώ στο ίδιο λεπτό ο Ντομίνγκες λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ (τον κάλυπτε ο Γιορέντε) αν και μάλλον δεν προλάβαινε να απειλήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αργεντίνου, ο Κοκκαλάς έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Σιόβα. Ο Πλατανιάς σταδιακά ισορρόπησε στο χορτάρι και έσφιξε την άμυνα του, ενώ κατάφερε 1-2 απειλητικές επισκέψεις στην περιοχή του Ολυμπιακού.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν τον καλό ρυθμό που είχαν στο ξεκίνημα και έγιναν στατικοί μεσοεπιθετικά, με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσουν κινδύνους για την αντίπαλη εστία έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (70% - 30% κατοχή, 5-2 τελικές), με εξαίρεση ένα λάθος που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί ο Καρντόσο στο 42'.

 

Ο Ολυμπιακός ξεκινά με νίκη στο Κύπελλο και μπαίνει με το δεξί στη διοργάνωση

Τέλος του αγώνα

Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις

88' Σε θέση οφσάιντ ο Γιορέντε από την μπαλιά του Γουνδουλάκη

85' Εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκες, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοκκαλά.

83' Ο Μουνάφο στη θέση του Ντεβέσα

81' Σε θέση οφσάιντ ο Ντιλαβέρ

78' Ο Ανδρούτσος στη θέση του Ρομαό

76' Μπαλιά του Μπουχαλάκη για τον Τσόρι, που δοκιμάζει με τη μία ένα διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοκκαλά.

72' Σε θέση οφσάιντ ο Σιόβας

71' Ο Βάντερσον στη θέση του Ντίνα

71' Κίτρινη κάρτα στον Γιορέντε, για μαρκάρισμα στον Μανθάτη

68' ΓΚΟΛ! 3-0 ο Ολυμπιακός Διαγώνια μπαλιά του Μπουχαλάκη προς τα δεξιά, ο Ελαμπντελαουί μπαίνει με την μπάλα στην περιοχή και με δυνατό διαγώνιο σουτ, στέλνει την μπάλα στην απέναντι γωνία του Κοκκαλά.

Δύο γκολ για τον Κολομβιανό σήμερα, που φαίνεται να "καθαρίζει" το ματς για τον Ολυμπιακό.

66' ΓΚΟΛ! 2-0 ο Ολυμπιακός Σέντρα του Σιόβα από αριστερά, ο Πάρντο νικάει στον αέρα τον Γιορέντε και στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα

65' Ο Μανθάτης στη θέση του Μάριν

65' Σε θέση οσφάιντ ο Γουνδουλάκης

62' Σε θέση οφσάιντ ο Μάριν

60' Φάουλ του Καρντόσο στον Κάργα

57' Σέντρα του Μάριν από αριστερά, με το στήθος βγάζει την μπάλα ο Γιορέντε

55' Εκτέλεση κόρνερ του Ντομίνγκες από δεξιά, ο Βιάνα παίρνει την κεφαλιά, στα χέρια του Κοκκαλά η μπάλα

53' Σε θέση οφσάιντ ο Στάθης

48' Πλασέ του Ντίνα από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή, μπλοκάρει εύκολα ο Λεάλι

Ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός έβαλε νωρίς γκολ και διαχειρίζεται το προβάδισμά του. Παρ' όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα κινητικοί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου και το 1-0 φαντάζει εύθραυστο για τους Πειραιώτες.

Φινάλε στο πρώτο ημίχρονο

42' Ο Ντεβέσα δίνει... ασίστ στον Καρντόσο, που επιχειρεί ένα πλασέ από το ύψος της περιοχής, αλλά στέλνει την μπάλα πάνω από την εστία.

Έχει ανεβάσει στροφές ο Πλατανιάς, που απειλεί τον Ολυμπιακό.

37' Σουτ του Ντίνα έξω από την περιοχή, με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει ο Λεάλι.

34' Ο Βιάνα αγκαλιάζει τον Ντιλαβέρ και τον γκρεμίζει

32' Ο Βιάνα ανακόπτει το σουτ του Ντεβέσα μέσα από την περιοχή.

30' Ξανά οφσάιντ ο Γουνδουλάκης, σωστή υπόδειξη αυτή τη φορά.

28' Σε θέση οφσάιντ υποδεικνύεται ο Γουνδουλάκης, λάθος από το βοηθό

26' Φάουλ του Ηλιάδη στον Ρομαό

24' Εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Σιόβας παίρνει την κεφαλιά, ο Κοκκαλάς διώχνει σε κόρνερ

21' Φάουλ του Ρομαό στον Γουνδουλάκη

20' Τρομερή εκτέλεση από τον Καρντόσο, που προσπαθεί να... κρεμάσει από μακριά τον Κοκκαλά, αλλά η μπάλα περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 78% η κατοχή της μπάλας για τον Ολυμπιακό!

18' Κίτρινη κάρτα στον Σέρβο του Πλατανιά

18' Νέο φάουλ του Στανισάβλιεβιτς, στον Ντομίνγκες αυτή τη φορά

17' Φάουλ του Στανισάβλιεβιτς στον Μάριν

Στο μισό γήπεδο παίζεται το ματς εδώ και λίγα λεπτά.

Στα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού η μπάλα, με τους γηπεδούχους να αναζητούν και δεύτερο γκολ, για να "καθαρίσουν" από νωρίς το ματς.

8' Σε θέση οφσάιντ ο Καρντόσο, που συμμετέχει στη φάση και δεν μετράει το γκολ που βάζει με κεφαλιά-ψαράκι ο Μάριν.Ωραία ανάπτυξη από τον Ολυμπιακό και δυνατό αιφνιδιαστικό σουτ από τον Κολομβιανό.

5' ΓΚΟΛ! 1-0 ο Ολυμπιακός Ο Τσόρι ανοίγει δεξιά για τον Ομάρ, που με το κεφάλι πασάρει κατευθείαν για τον Πάρντο, ο οποίος σουτάρει από διαγώνια θέση χωρίς να το πολυσκεφτεί και νικάει τον Κοκκαλά για το 1-0.

4' Προσπάθεια του Σιόβα για γυριστό σουτ, δεν βρίσκει γεμάτα την μπάλα, που καταλήγει στα χέρια του Κοκκαλά.

3' Σέντρα του Ρέτσου από αριστερά, ο Κάργας απομακρύνει

Ξεκίνησε ο αγώνας

 

Σε 15 λεπτά περίπου, Ολυμπιακός και Πλατανιάς ντεμπουτάρουν στο φετινό Κύπελλο Ελλάδος, με τη μεταξύ τους αναμέτρηση για την 1η αγωνιστική των ομίλων.

Οι δύο ομάδες συμμετέχουν στο 2ο όμιλο, μαζί με Σπάρτη και Χανιά, που αναμετρώνται το απόγευμα της Πέμπτης (27/10, 15:00).

Με πολλές αλλαγές παρατάσσει ο Πάουλο Μπέντο τον Ολυμπιακό.

Η ενδεκάδα των Πειραιωτών: Λεάλι, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Βιάνα, Ρέτσος, Μπουχαλάκης, Ρομαό, Πάρντο, Ντομίνγκες, Μάριν, Καρντόσο.

Η ενδεκάδα του Πλατανιά: Κοκκαλάς, Στάθης, Κάργας, Μπανανά, Γιορέντε, Στανισάβλιεβιτς, Ντεβέσα, Ντίνας, Γουνδουλάκης, Ηλιάδης, Ντιλαβέρ

Ο Αλεξί Ρομαό κάνει ντεμπούτο στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, αφού είχε αγωνιστεί στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Γιουνγκ Μπόις.

Επίσης, ο εορτάζων Δημήτρης Σιόβας αγωνίζεται και πάλι μετά από τρεις μήνες απουσίας, αφού η τελευταία φορά που έπαιξε ήταν στις 27 Ιουλίου.

Η διάταξη του Πλατανιά

Η διάταξη του Ολυμπιακού

sport24

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα