Ο Δήμαρχος Δράμας απαντά: Γιατί κατεδαφίστηκε το προπονητήριο της Κορακάκη

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να γκρεμίσει το  σκοπευτήριο που προπονούταν η Άννα Κορακάκη στα νταμπάρια της Δράμας εξήγησε ο Δήμαρχος της περιοχής, Χριστόδουλος Μαμσάκος, στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Τη θέση της επίσημης πολιτείας στα θέματα που αφορούν τις εγκαταστάσεις που προπονούνται οι Έλληνες αθλητές προσπαθούν να πάρουν Δήμοι όπως εκείνος της Δράμας, όπως δήλωσε ο Χριστόδουλος Μαμσάκος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 με αφορμή την απόφασή του να γκρεμιστεί να γκρεμίσει το προπονητήριο που προπονούταν η Άννα Κορακάκη στα νταμπάρια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χριστόδουλος Μαμσάκος στην εκπομπή του Γιώργου Σπανομανώλη

Για τις επιτυχίες της Άννας Κορακάκη στο Ρίο, όπου και κατέκτησε το χάλκινο και το χρυσό μετάλλιο στη σκοποβολή: «Μοναδική και ανεπανάληπτη η επιτυχία της κοπέλας. Να παίρνεις δύο μετάλλια στα 20 σου χρόνια, δεν σου συμβαίνει κάθε μέρα».

Για την απόφασή του να γκρεμιστεί το προπονητήριο – παράγκα που προπονούνταν η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης: «Μετά την αδιαφορία της επίσημης πολιτείας πήραμε πρωτοβουλία να το πράξουμε οι ίδιοι. Θέλαμε ένα σκοπευτικό όμιλο ή σύλλογο στη Δράμα. Δεν θέλουμε να αφήσουμε τα παιδιά να προπονούνται σε αυτό το χώρο. Καθαρίσαμε το χώρο και θα τοποθετηθεί ένα κοντέινερ. Αυτό ας αποτελέσει το έναυσμα. Όταν υπάρχουν επιτυχίες θα μπορέσουν να ασχοληθούν με ένα άθλημα.

Η σκοπευτική ομοσπονδία που έχει έναν τέτοιο αθλητή, τι κάνει; Χρειάζεται να την πιέσει ένας Δήμος, μία οικογένεια, μία περιοχή ολόκληρη. Αν προσεχθούν κατάλληλα όλες οι υποδομές θα έχουμε και άλλους παγκόσμιους πρωταθλητές. Θα πρέπει όλα εδώ στην Ελλάδα να γίνονται με πίεση. Όταν έχεις μία τέτοια πίεση, τι κάνεις; Καινούργιος δήμαρχος είμαι. Αναλαμβάνω μία δημοτική αρχή με όλα τα γήπεδα κλειστά. Δεν έχουμε άδειες καταλληλότητας.

Θα πρέπει η κάθε Ομοσπονδία να προσέξει αυτά τα παιδιά. Εμείς με τα πενιχρά χρήματα που έχουμε προσπαθούμε να βοηθήσουμε το κάθε παιδί.

Γκρεμίσαμε όλα αυτά τα ερείπια. Δημιουργούμε σε αυτό το χώρο υποδομές και σε 10 ημέρες θα έχουμε μεταφέρει ένα κοντέινερ για σκοποβολή για να μπορούν να αθληθούν η Άννα και τα υπόλοιπα παιδιά».

sportfm

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα