Euro 2016: Πρόκριση με 2 - 1 για τη Γαλλία

Η Γαλλία νίκησε με 2-1 την Ιρλανδία στη Λιόν και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Euro 2016, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού, Αγγλία - Ισλανδία (Δευτέρα 27/6 στις 22:00).

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Αντουάν Γκριεζμάν, καθώς πέτυχε και τα δύο γαλλικά γκολ και μάλιστα μέσα σε ένα τρίλεπτο, καθώς ισοφάρισε στο 58' και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 61'.

Η Ιρλανδία άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με εκτέλεση πέναλτι του Μπρέιντι, με τους Γάλλους σε 4 ματς στην διοργάνωση να έχουν δεχτεί 2 γκολ και αμφότερα είναι με πέναλτι (στην πρεμιέρα με Ρουμανία το πρώτο).

Ούτε ο πιο αισιόδοξος Ιρλανδός φίλαθλος ίσως να μην περίμενε η ομάδα του να ανοίξει το σκορ κόντρα στην Γαλλία μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Ρόμπι Μπρέιντ με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-0 για την Ιρλανδία, με Πολ Πογκμπά να έχει κάνει την παράβαση, ανατρέποντας στην περιοχή τον Σέιν Λονγκ.

Αυτό μάλιστα ήταν το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των τελικών του Euro, με το πιο γρήγορο να είναι αυτό του Ρώσου, Ντίτρι Κιριτσένκο, κόντρα στην Ελλάδα το 2004.

Οι Γάλλοι έχασαν την ψυχραιμία τους, έχασαν 2-3 ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, άλλα σε καμία αυτό αυτές δεν ανησύχησε ο Ράντολφ και μάλιστα πιο κοντά έφτασαν οι Ιρλανδοί στο δεύτερο γκολ, παρά οι Γάλλοι στο πρώτο 45άλεπτο στην ισοφάριση, με τον Λορίς στο 21' να αποκρούει το πλασέ του Μέρφι.

Ο Εν'Γκολό Καντέ είχε δεχτεί κίτρινη κάρτα από νωρίς (χάνει το επόμενο ματς) και στο 46' ο Ντιντιέ Ντεσάμπ τον αντικατέστησε με τον Κομάν, κάνοντας την Γαλλία πιο επιθετική, με τον Πογκμπά να γυρίζει πίσω μαζί με Ματουιντί και τον Γκριεζμάν να περνά 10άρι (εξτρέμς Κομάν και Παγέτ).

Η πρώτη καλή στιγμή για τους διοργανωτές στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 48', όταν από φάουλ του Παγέτ ο Πογκμπά πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κοσιελνί την δεύτερη, αστοχόντας μέσα από την μικρή περιοχή.

Το σουτ του Παγέτ στο 52' ήταν άστοχο και αυτό του Ματουιντί στο 56' απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ράντολφ, αλλά στο 58' δεν κατάφερε να σταματήσει την κεφαλιά του Γκριεζμάν και ο άσος της Ατλέτικο ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Παγέτ έδωσε δεξιά στον Μπακαρί Σανιά και αυτός έκανε την σέντρα στο ύψος του πέναλτι. Αναφέραμε νωρίτερα πως Γκριεζμάν έπαιζε πλέον 10άρι, πίσω από τον Ζιρού δηλαδή και πίσω αυτόν πήρε την εξαιρετική κεφαλιά για να σκοράρει για δεύτερη φορά στην διοργάνωση.

Μόλις 3 λεπτά αργότερα ο Γκριεζμάν σκόραρε ξανά, ολοκληρώνοντας την γαλλική ανατροπή στο 61'. Νίκησε τον Ράντολφ με αριστερό σουτ στο τετ-α-τετ, στο οποίο τον έβγαλε ο Ολιβιέ Ζιρού με εξαιρετική κεφαλιά πάσα από την σέντρα του Ραμί.

Ξανά από άψογη συνεργασία με τον Ζιρού ο Γκριεζμάν έφυγε μόνος του προς την περιοχή και ο Σέιν Ντάφι πρόλαβε και τον ανέτρεψε πριν μπει σε αυτή, αλλά φυσικά για το φάουλ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

 

 

94' Λήξη του αγώνα, με την Γαλλία να νικά με ανατροπή 2-1 την Ιρλανδία και να προκρίνεται στους "8" του Euro. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γκριεζμάν με δυο γκολ και μια κερδισμένη αποβολή.

93' Έξω ο Κομάν με πρόβλημα, μέσα ο Σισοκό. Αλλαγή στην αλλαγή.

93' Μπήκαμε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και ο Ράντολφ νίκησε τον Γκριεζμάν που κυνήγησε το χατ-τρικ.

88' Σουτ του Παγέτ έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Ράντολφ.

86' Μακρινό σουτ του Γουόλτερς για την Ιρλανδία, η μπάλα πέρασε άουτ.

86' Ευκαιρία με τον Ζινιάκ για την Γαλλία. Τσίμπησε την μπάλα μετά την σέντρα του Ματουιντί, αλλά η αυτή πέρασε λίγο άουτ.

80' Μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα και δεν έχει αλλάξει κάτι

77' ΔΟΚΑΡΙ για την Γαλλία (Ζινιάκ): Εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ με το δεξί, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ράντολφ.

Το μαρκάρισμα που έφερε την κόκκινη κάρτα στον Ντάφι.

 

74' Έξω ο Ζιρού, μέσα ο Ζινιάκ για την Γαλλία.

72' Έξω ο ΜακΚάρθι, μέσα ο Χούλαχαν για την Ιρλανδία.68' Εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν... πάνω στον Ζιρ

ού και η μπάλα άουτ. Καλή στιγμή για την Γαλλία.

66' ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ η Ιρλανδία (Ντάφι): Ανέτρεψε πεντακάθαρα τον Γκριεζμάν και ενώ θα βρισκόταν φάτσα με τον Ράντολφ. Μισό μέτρο έξω από την περιοχή το μαρκάρισμα, σωστή η απόφαση του Ριτσόλι.

65' Αλλαγή για την Ιρλανδία, έξω ο Μέρφι, μέσα ο Γουόλτερς.

Το γκολ της ισοφάρισης με τον Γκριεζμάν.

 

61' ΓΚΟΛ για την Γαλλία (Γκριεζμάν): Ο Ζιρού έκανε κεφαλιά-πάσα στον Γκριεζμάν και ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης με ψύχραιμο αριστερό πλασέ έκανε το 2-1 και μέσα σε ένα τρίλεπτο έφερε τούμπα το ματς για τους γηπεδούχους.

59' Σουτ του Γουόρντ με το αριστερό από το ύψος της περιοχής, η μπάλα χτύπησε σε κεφάλι αντιπάλου και κατέληξε κόρνερ, με τον Ριτσόλι όμως να κάνει λάθος και να υποδεικνύει άουτ.

58' ΓΚΟΛ για την Γαλλία (Γκριεζμάν): Πολύ όμορφη σέντρα του Σανιά από τα δεξιά, δυνατή κεφαλιά του Γκριεζμάν και η μπάλα στην δεξιά γωνία του Ράντολφ για το 1-1 των "τρικολόρ".

55' Μακρινό σουτ του Ματουιντί, με τον Ράντολφ να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία.

Οι τελευταίες οδηγίες στον Κομάν προτού περάσει στο ματς.

52' Ο ΜακΚλιν έβγαλε επικίνδυνη χαμηλή σέντρα από τα αριστερά, με τον Λορίς να πέφτει και να διώχνει σωτήρια, προτού φτάσει στον Λονγκ που έκανε κίνηση στο δεύτερο δοκάρι.

48' Εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, πρώτη κεφαλιά του Πογκμπά, δεύτερη του Κοσιελνί, με την μπάλα να περνάει άουτ. Σημαντική ευκαιρία για τους Γάλλους.

46' Αλλαγή με τον Κομάν να παίρνει την θέση του Καντέ με την έναρξη της επανάληψης.

46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

45'+4' Λήξη πρώτου ημιχρόνου.

45'+1' Πρώτα ο Παγέτ και μετά ο Γκριεζμένα σούταραν πάνω σε σώματα. Καλή στιγμή για τους Γάλλους, ώστε να ισοφαρίσουν πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

44' ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα στον Ραμί: Χάνει και αυτός το επόμενο ματς, αν περάσει η Γαλλία.

42' Επικίνδυνη κοντινή κεφαλιά του Ντάφι, η μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Λορίς.

41' ΚΙΤΡΙΝΗ κάρτα στον Χέντρικ: Χάνει και αυτός τον επόμενο αγώνα, εφόσον προκριθεί η ομάδα του.

40' Σέντρα του Σανιά από τα δεξιά, σαν σε προπόνηση μάζεψε την μπάλα ο Ράντολφ. Οι Ιρλανδοί έχουν φέρει για τα καλά το παιχνίδι στα μέτρα τους.

35' Πεσμένος στο χορτάρι ο Χέντρικ, καθώς έχει χτυπήσει στο μηρό και θα μεταφερθεί με φορείο εκτός.

34' Ο χρόνος κυλάει και οι Γάλλοι έχουν κάνει κάποιες μικροευκαιρίες, όμως παραμένουν πίσω στο σκορ και το άγχος τους μεγαλώνει.Το μαρκάρισμα που στοίχισε την κίτρινη κάρτα στον Καντέ.

 

27' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στον Καντέ: Αντικανονικό μαρκάρισμα στον Κλιν και κίτρινη κάρτα στον Γάλλο που χάνει το επόμενο ματς, αν προκριθεί η Γαλλία.

26' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ στον Κόουλμαν: Έκανε σκληρό μαρκάρισμα από πίσω στον Παγέτ και ο Ριτσόλι τού έδειξε την κίτρινη κάρτα.

24' Εκτέλεση φάουλ του Πογκμπά, αλλά και πάλι ο Ιρλανδός γκολκίπερ αντέδρασε αποτελεσματικά.

22' Μακρινό σουτ του Γκριεζμάν, αλλά ο Ράντολφ ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε.

Ο Μπρέιντι πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του.

18' Εκτέλεση φάουλ του Παγέτ, κεφαλιά του Γκριεζμάν, αλλά μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ιρλανδίας.

12' Ο Ντάφι έδιωξε σε κόρνερ την επικίνδυνη σέντρα του Γκριεζμάν για τον Ζιρού, αν και παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

9' Κεφαλιά του Γκριεζμάν από το σημείο του πέναλτι, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Προσπαθούν να πάρουν μέτρα στο χορτάρι οι Γάλλοι.

Η εκτέλεση του Μπρέιντι για το 1-0 των Ιρλανδών.

Η ανατροπή του Πογκμπά στον Λονγκ.

3' ΓΚΟΛ για την Ιρλανδία. Ο Ρόμπι Μπρέιντι έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία και έκανε το 1-0 για την ομάδα του, παγώνοντας τους Γάλλους.

2' Πέναλτι για την Ιρλανδία! Ο Πογκμπά ανέτρεψε τον Λανγκ και ο Ριτσόλι υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

1' Πέναλτι για την Ιρλανδία!

1' Έναρξη του αγώνα με την... δεύτερη από τον Ριτσόλι, που διέταξε επανάληψη της σέντρας!

 

Οι δυο ομάδες εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο για την ανάκρουση των εθνικών ύμνων και την σέντρα του αγώνα.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Στέφανο Ριτσόλι από την Ιταλία.

Η Ιρλανδία δεν έχει νικήσει τη Γαλλία επί των εδαφών της. Aπό τις 23 Μαΐου του 1937. Έκτοτε έχουν συναντηθεί κάτω από τον ήλιο του Παρισιού πέντε φορές. Συμπεριλαμβανομένης αυτής που πρόσθεσε μια παράγραφο στις "10 μεγαλύτερες αθλητικές κλοπές".

 

Σε λίγα λεπτά ξεκινάει ο αγώνας της Γαλλίας με την Ιρλανδία για την φάση των "16" του Euro 2016.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Πογκμπά, Γκριεζμάν, Παγέτ, Ζιρού.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Ράντολφ, Κόουλμαν, Κέοχ, Ντάφι, Γουόρντ, ΜακΚάρθι, Χέντρικ, Μπρέιντι, ΜακΚλιν, Μέρφι, Λονγκ.

 

Θυμίζουμε ότι χθες πήραν τα πρώτα εισιτήρια για τους "8" η Πολωνία, η Ουαλία και η Πορτογαλία.

 

 

Ο αγώνας διεξάγεται στο "Stade de Lyon" και είναι κατάμεστο!

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα