Βέλγιο – Ιρλανδία: Θα ψάξει για το γκολ αλλιώς χάνεται

Μια ωραία ατμόσφαιρα έγιναν στο Βέλγιο! Παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου κόντρα στους Ιταλούς (0-2) και πλέον πρέπει να… τρέξουν. Μέτρια η συνολική τους απόδοση, έντονη γκρίνια και κριτική στο πρόσωπο του Μαρκ Βίλμοτς κυρίως, με το Twitter να παίρνει… φωτιά. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχασε με εμφατικό τρόπο από τον Κόντε τη μάχη της σκακιέρας και τώρα καλείται να «μαζέψει» την κατάσταση, με πρώτο μέλημα να ηρεμήσει το κλίμα.  Στην αρχή πάντως, εμφανίστηκε με την αντίθετη… διάθεση,  καθώς στη συνέντευξη Τύπου έριξε το μπαλάκι στους Ντε Μπράουνε και Λουκάκου για την απόδοσή τους. Αναιμική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Φελαϊνί.  Δεδομένα λοιπόν θα γίνουν αλλαγές σήμερα, κάτι που ούτως ή άλλως προανήγγειλε ο εκλέκτορας των «κόκκινων διαβόλων». 

Ο μπακ Μουνιέρ της Μπριζ, θα αγωνιστεί στο δεξί άκρο αντί του Σιμάν,  που παρά το γεγονός ότι είναι στόπερ ο Βίλμοτς στην πρεμιέρα τον έβαλε μπακ.  Στα χαφ ο Βίτσελ δεν πρόκειται να χάσει τη θέση του, αλλά αυτή του παρτενέρ παίζεται ακόμη, με τον Φελαϊνί να έχει το προβάδισμα.  Τέλος, στο επιθετικό σκέλος ο Αζάρ παραμένει, με τους Καράσκο και Μέρτενς να διεκδικούν μια θέση. Ερώτημα αποτελεί η θέση του σέντερ φορ καθώς ο Λουκάκου προβλημάτισε έντονα με την απόδοσή του. Ξεπέρασε τις ενοχλήσεις ο Ντε Μπράουνε. Ο εξτρέμ της Μάντσεστερ Σίτι πήρε κακό βαθμό στο ματς με τους «ατζούρι», ήταν άφαντος και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μείνει στον πάγκο. Μετά τη χθεσινή νίκη της Ιταλίας δε, το Βέλγιο δεν έχει ελπίδες για την πρωτιά.


Αναφερόμενος για το πώς περιμένει τους  Ιρλανδούς ο ομοσπονδιακός τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» υποστήριξε χαρακτηριστικά «Στα 7 από τα 8 τελευταία παιχνίδια τους εμφανίστηκαν με δύο επιθετικούς και ρόμβο στη μεσαία γραμμή. Ισως τώρα δούμε κάτι διαφορετικό, ίσως και όχι, σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Μένουν δύο τελικοί, πρέπει να παίξουμε για τη... ζωή μας. Μετά την ήττα από την Ιταλία, πρέπει να τα δώσουμε όλα».

Παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη εικόνα από όσο προσδοκούσαμε η Ιρλανδία στην πρεμιέρα με τους Σουηδούς (1-1). Μπήκε με ενθουσιασμό, δείχνοντας πως διαθέτει πλάνο. Επιασε στον ύπνο τους Σκανδιναβούς και περισσότερο τους αιφνιδίασε με το πάθος που έβγαλε στο χορτάρι, ενώ με την έναρξη του β’ ημιχρόνου απέκτησε το προβάδισμα χάρη σε γκολ του πανταχού - παρόντα, Χούλαχαν (47’). Σπουδαία εμφάνιση και από τον πιτσιρικά Χέντρικ. Η παρέα όμως του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς  αφυπνίστηκε μετά το γκολ, με το συγκρότημα του Ο’Νιλ να κλείνεται στα μετόπισθεν. Είκοσι λεπτά πριν το τέλος ήρθε και η ισοφάριση με τον Κλαρκ να στέλνει άθελα την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του σε μια προσπάθεια να απομακρύνει με κεφαλιά.

Παρά την μέχρι τέλους, προσπάθεια να πάρει το ματς, η Ιρλανδία έφυγε από το χορτάρι με τον έναν βαθμό, αλλά και μια γλυκόπικρη γεύση. «Είμαστε απογοητευμένοι, όχι γιατί δεν κερδίσαμε, αλλά εξαιτίας του γεγονότος ότι μετά το γκολ μείναμε για αρκετή ώρα πίσω» υποστήριξε ο αμυντικός Κόλμαν (Εβερτον).

Αυτό ήταν το δωδέκατο σερί ματς, που η ομάδα του βρίσκει δίχτυα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως σε κανένα από τα επτά παιχνίδια της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν έχει σκοράρει πάνω από ένα γκολ. Νοκ άουτ τέθηκε ο πολυσήμαντος επιθετικός Τζόναθαν Γουόλτερς της Στόουκ, καθώς δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις του στον αχίλλειο τένοντα. Κατά συνέπεια τη θέση του στη βασική ενδεκάδα αναμένεται να πάρει ο ΜακΚιλν της Γουέστ Μπρομ, με τον Λονγκ να είναι ολομόναχος στην κορυφή της επίθεσης.

«Πρέπει να είμαστε σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση και να αντέξουμε τέταρτα και 20λεπτα που χαλαρώνουμε. Δεν πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ο’Νιλ. Σε ό,τι αφορά στο σημερινό αντίπαλο δήλωσε συγκεκριμένα: «Εκτιμώ ότι ενδεχομένως είναι το πιο ταλαντούχο κράμα παικτών στη διοργάνωση. Εχουν ταλέντο και παίζουν μεγάλα ματς, κάθε εβδομάδα σε συλλογικό επίπεδο. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Θεωρώ πως είναι πολύ πολύ επικίνδυνοι. Θα είναι ένα δύσκολο βράδυ για εμάς, πρέπει να επιδιώξουμε να γίνει εξίσου δύσκολο και σε αυτούς».

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Βέλγιο (4-2-3-1): Κουρτουά – Μουνιέρ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν – Βίτσελ, Ναϊνγκολάν (ή Φελαϊνί) – Ντε Μπρόινε (ή Καράσκο), Αζάρ, Μέρτενς – Οριτζί (ή Μπεντέκε)
Ιρλανδία (4-2-3-1): Ράντολφ – Κόλμαν, Ο’ Σέι, Κλαρκ, Μπρέιντι- Γουίλαν, ΜακΚάρθι-  Χέντρικ, Χούλαχαν, ΜακΚλίν  – Λονγκ

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Χαρακτήρα «must win» έχει η αναμέτρηση κυρίως για το Βέλγιο που θέλει να κοπάσει η γκρίνια και να απομακρυνθούν τα «γκρίζα» σύννεφα. Είναι υποχρεωμένο να πάρει πρωτοβουλίες αυτή τη φορά το σύνολο του Βίλμοτς, αλλά απέδειξε στην πρεμιέρα –όπως έχει γίνει και στο παρελθόν- ότι απέναντι σε κλειστές άμυνες, δυσκολεύεται. Παρά το ταλέντο τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» ώρες ώρες ξεμένουν από plan B, ειδικά όταν ο βασικός σχεδιασμός του εκάστοτε αγώνα καταρρέει. Προκαλεί προβληματισμό το γεγονός ότι δεν δείχνει σε θέση να επιτεθεί και από τα άκρα με τα μπακ που έχει. Βάσει της εικόνας της πρεμιέρας, θεωρούμε ότι οι αξιόμαχοι Ιρλανδοί θα βρουν χώρους να επιτεθούν και να σκοράρουν, καθώς οι παίκτες του Ο’Νιλ δεν συνιστούν αμελητέα ποσότητα και δεν είναι λίγοι όσοι έχουν παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο.  Βασική επιλογή το goal/goal (1.90 στον ΟΠΑΠ), περιμένοντας μια αναμέτρηση με φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Εναλλακτικά, προτείνεται το 9-10 κόρνερ (4.00 στον ΟΠΑΠ). Κόντρα στην Ιταλία το Βέλγιο κέρδισε 8 κόρνερ, ενώ η Ιρλανδία 5 απέναντι στους Σουηδούς. Το ματς είναι διαφορετικών συνθηκών τώρα, οι Ιρλανδοί πάλι θα κλείσουν τους χώρους, αλλά η ανάπτυξη από τα πλάγια δεν θα είναι τόσο έντονη, καθώς ο Ο’Νιλ αγωνίζεται με τέσσερις αμυντικούς και όχι τρεις όπως η Ιταλία. Πάμε κόντρα στους αριθμούς λοιπόν, ειδικά από την στιγμή που το 4άρι φαντάζει δελεαστικό.


gazzetta

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα