Euro 2016: Τα έκανε όλα μόνη της η Ιρλανδία ... γκολ και αυτογκόλ!

Έχασε μεγάλες ευκαιρίες, είχε δοκάρι, προηγήθηκε με γκολάρα αλλά έκανε και την... δουλειά της Σουηδίας αφού με αυτογκόλ του Κλαρκ η εξαιρετική Ιρλανδία έμεινε στο 1-1 κόντρα στην παρέα του Ζλάταν στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου. Ο Χούλαχαν το γκολ της ομάδας του Μάρτιν Ο' Νιλ, η οποία απέδειξε ότι μόνο το εύκολο θύμα του ομίλου δεν θα είναι. Βασικός ο Μπεργκ, αντικαταστάθηκε στο 59' από τον Γκουιντέτι. Όση την προόριζαν για ρόλο κομπάρσου στον 5ο όμιλο του EURO μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν. Οι "μαχητές" του Μάρτιν Ο' Νιλ άφησαν και την ψυχή τους στο χορτάρι του "Stade de France" και απέδειξαν ότι μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Παρά την αρχική πρωτοβουλία των κινήσεων από την Σουηδία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και του Μάρκους Μπεργκ, οι Ιρλανδοί "χτύπησαν" από το πουθενά και υπενθύμισαν στην σουηδική άμυνα ότι υπάρχουν κι αυτοί στο γήπεδο. Μόλις στο 9ο λεπτό ο Ίσακσον απέκρουσε δύσκολα μετά από το σουτ του Χέντρικ και στο 17' οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το 1-0. Ο Κλαρκ έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ο' Σέι δεν κατάφερε απλά να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα για να χριστεί σκόρερ. Το επιθετικό "δίδυμο" της ομάδας του Έρικ Χάμρεν ήταν... άφαντο και η Ιρλανδία συνέχιζε να επιτίθεται κατά... ριπάς. Στο 29' ο Μπράντι έστειλε εκατοστά τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Ίσακσον και τρία λεπτά αργότερα, το ίδιο δοκάρι "τραντάχτηκε" μετά από "κεραυνό" του Χέντρικ εκτός περιοχής. Στο 39' καταγράφηκε η πρώτη... υποψία φάσης για την Σουηδία με το πλασέ του Ζλάταν να καταλήγει ψηλά άουτ και λίγο πριν από την ανάπαυλα ο Χάμρεν υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή αφού ο Λούστιγκ αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και την θέση του πήρε ο Γιόχανσον.

Το δεύτερο μέρος στο Σεν Ντενί άρχισε με ευκαιρία για τους Ιρλανδούς αφού στο 46' ο Χέντρικ υποχρέωσε τον Ίσακσον σε απόκρουσε και δύο λεπτά αργότερα αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Ο Κόουλμαν έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά και σέντρα και ο Χούλαχαν με φοβερό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα να... αναπαυτεί στην αριστερή γωνία της σουηδικής εστίας.

Χρειάστηκε να δεχτεί γκολ για να "ξυπνήσει" η Σουηδία. Οι "Βίκινγκς" πήραν την κατοχή της μπάλας, πίεσαν την ιρλανδική άμυνα και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ιμπραΐμοβιτς. Με κάποιο "μαγικό" τρόπο ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να κάνει το πλασέ με πλάτη στην εστία έπειτα από σέντρα του Όλσον από τα αριστερά όμως, είδε τη μπάλα να καταλήγει εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ράντολφ. Τελικά, ότι δεν κατάφεραν να κάνουν μέχρι εκείνο το σημείο οι Σουηδοί το πέτυχαν στο 71' με... ιρλανδική βοήθεια. Έπειτα από εξαιρετική συνεργασία από τα αριστερά, ο Ζλάταν γύρισε παράλληλα και ο Κλαρκ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του διαμορφώνοντας το 1-1.

Παρά τη ψυχρολουσία από το γκολ και κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο σημειώθηκε, οι Ιρλανδοί βγήκαν αμέσως μπροστά στο 73' θα μπορούσαν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα αν στο τετ α τετ ο Ίσακσον δεν έλεγε "όχι" στον Λονγκ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς έγινε ροντέο με τη μπάλα πάνω - κάτω και τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης. Όμως, κλασική ευκαιρία δεν είδαμε και το ισόπαλο 1-1 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Σέρβου Μάζιτς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα